directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fernández, Arrufat i Vallet mantenen un silenci sepulcral després del ‘No’ a Mas

El coratge i el lideratge de David Fernández va empènyer a molta gent a ‘deixar’ el seu vot a la CUP, i ara se’n penedeixen

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els tres diputats que van representar la CUP en la legislatura passada es van guanyar la simpatia i la confiança de molta gent que els va donar el seu vot el 27 de setembre. La mala gestió d’aquest èxit per part de la nova CUP n’ensorra les expectatives, mentre Fernández, Arrufat i Vallet mantenen el silenci.

Fernández, Arrufat i Vallet avui són enyorats per molta gent
Fernández, Arrufat i Vallet avui són enyorats per molta gent
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Fernández, l’artífex del creixement de la CUP

Malgrat les giragonses inicials, David Fernández va saber construir i treballar un discurs que el va erigir en un veritable líder sense voler-ho la legislatura passada. El creixement de la CUP es deu, en part, a la seva actuació com a màxim representant de la formació anticapitalista. Amb un discurs molt ancorat a l’extrema esquerra però obert i conscient de la importància del procés, tothom va acabar demanant que se saltés les normes internes de la CUP i que continués. Avui, la nova fornada de diputats encapçalats per Anna Gabriel, no han aconseguit fer-se dignes d’aquest reconeixement ni tampoc han sabut argumentar de manera raonada les seves decisions.

El silenci incomprensible dels tres exdiputats

Tant David Fernández com Quim Arrufat i Isabel Vallet han mantingut un silenci sepulcral després del ‘No’ a Mas. Cap intervenció pública ni cap piulada a twitter. El darrer piulet de David Fernández després de la decisió d’ahir de la CUP ha estat una resposta a una usuària que deia estar en xoc per no haver-lo vist a la decisiva reunió de diumenge. “Ei, calma... No sóc membre ni del CP ni del GAP ni del SN de la CUP. Però cupaire ho seré sempre, sense excuses. Ànims a tot@s”. Quim Arrufat no piula des del 31 de desembre i Isabel Vallet, del corrent Endavant com Anna Gabriel ha fet en les darreres hores un retuit a l’Accent, on denunciava la poca pluralitat de la tertúlia d’anàlisi de TV3: “Barroera propaganda la televisió pública: @tv3cat no troba cap 'analista' crític amb Mas tot i que la majoria de catalans no li dóna suport”.

Amb David Fernández hi hagués hagut acord?

Molta gent pensa que si aquests diputats haguessin seguit, la cosa hauria acabat en acord. De fet, David Fernández, com Francesc Ribera (Titot) i d’altres personalitats icòniques s’han anat posicionant a favor de “menjar-se el gripau” com han fet la resta de partits, i contribuir a endegar la independència. Fins i tot la rumorologia apunta a què David Fernández s’hauria mostrat favorable a incloure la CUP a la coalició independentista Junts pel Sí en un primer moment, però el lideratge de Mas hauria acabat tirant enrere la decisió en els òrgans de decisió de la CUP.

La famosa “coherència” de la CUP, en perill

L’encara diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha insinuat aquest matí que es podria tornar a presentar a llistes al Parlament, com apuntava el directe!cat aquest matí. Els tres diputats anteriors de la CUP van decidir no repetir a les llistes, però ara, Gabriel no descarta postular-se en unes futures llistes al Parlament. El debat encara no s’ha produït en el sí de la CUP, però si mantenen la coherència, no li haurien de permetre.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
RAÜL PÉREZ POZA fletxa Sant Llorenç de la Muga
6 de gener de 2016, 17.32 h

Tot i ser assemblearis sembla que els pesonalismes hi són molt presents.

Potser es cert que en Fernández, l'Arruat i la Vallet va fer créixer la CUP i la Gabriel tota soleta ensorrarà la CUP.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Irene fletxa BARCELONA
5 de gener de 2016, 15.20 h

No doneu tota la culpa a la CUP, en Más també s'aferrissat a la cadira i no es vol aixecar ni amb aigua calenta, ha retrassat les eleccions cada cop que li ha vingut de gust.... i va dir que faría un pas al costat, que ja es veu que no pensa fer per el país.

Ara passeu el disgut depressa que tenim mooooolta feina la ciudadanía, CATALANS NOSALTRES ENDEVANT, PASSAREM PER SOBRE DE TOTS ELS POLÍTICS MEDIOCRES (que es veu que n'está ple i "lo que te rondaré morena), UN SOL POBLE FINS A LA V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
5 de gener de 2016, 14.51 h

Què poden fer més que callar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
5 de gener de 2016, 12.15 h

Eooooo!!! hi algú al cau de Cup? De ploramiques és el mon ple! Jo no volia...jo creia, hem reduït....sou conills!!! Us agrada ser-ho. Tots juntets a la mateixa gàbia, calentets, sense sortir no sigui que se us mengi algú...i amb un sol amo!(Estat Espanyol). No es parla gaire d´honor aquests dies, i fora bo tenir-lo present de tant en tant. Com fan els japonesos, o inclús els italians, que no només dimiteixen, si no que deixen el partit i s´en van...a prendre la fresca. Tots tenim opini... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Eulaia fletxa tarragona
5 de gener de 2016, 11.30 h

Per fer política només cal saber-ne una mica. No cal gaire!!! Però una altra cosa és no saber-ne gens!!!Només calia veure els 4 que van fer el comunicat del NO a Mas, l'altre dia. Una noia que reia de nervis, la senyora grossa amb cara de mala hòstia, el de la barba que no sabia quan li tocava parlar, i el llargirut del cabell blanc, que semblava una ànima en pena per haver de dir el que va haver de dir.
Per favor. L'exèrcit de Pancho Villa ho hauria fet millor


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
PAUET fletxa tarragona
5 de gener de 2016, 11.26 h

QUE ELS BOMBIN A TOTS TRES, IGUAL QUE A LA RESTA D'IMPRESENTABLES DELS SEUS COMPANYS
INÚTILS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep de Rubí fletxa Vallès Occidental
5 de gener de 2016, 11.21 h

no podem oblidar que l'any 2012, sent la cup extraparlamentària va gaudir d'entrevistes amables, abundants i afalagadores als mitjans del camamilla party ( rac1, catradio, avui, el singular,vilaweb, lavanguardia…) perquè l'objectiu era debilitar ERC. Ara als estrategs de CiU la joguina els ha explotat a la cara. #sesiente XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep de Rubí fletxa Vallès Occidental
5 de gener de 2016, 11.17 h

El nivell periodístic del directe es supera dia rere dia : la Vallet ahir a la nit va parlar a Rac1 i SER Catalunya… llenya al mas i ple suport a la decisió de la cup. I el baños? ho sentia però adeusiau que la cup segueix "endavant".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de gener de 2016, 11.14 h

ARRUFAT ABANS DEL 20-D ESPANYOLES, VA DIR EN CLAR ERROR, QUE NO VOTARIA O SI HO FES SERIA PER EN COMÚ PODEM, NO HI HAURÀ AVENÇ SOCIAL, SINÓ ES TRENQUEN LES ESTRUCTURES CREADES A SANG I FOC, FA TRES SEGLES. PODEMOS FA BARRABASSADES COM DES DE LA JUNTA DE CASTILLA Y LEON ,(GRUP PODEMOS AMB 10 MEMBRES A FAVOR), EXIGIR A CATALUNYA LA DEVOLUCIÓ DELS PAPERS DE SALAMANCA, ELS QUE VA ROBAR EL FRANQUISME A INSTITUCIONS I PARTICULARS AMB L'AJUT DE LES SS. NAZIS UF!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de gener de 2016, 09.58 h

Les Gabrieles han trencat la seva "joguina nova"..., i ara què faran ? ... Acotar el cap com una minyona que ha trencat sense voler un objecte molt apreciat ? Ja se´n poden tornar al seu cau espanyolista i no sortir-ne més !


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.