directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas: "Aquest és un acord que ens permet anar per feina i tirar endavant el país”

El president de la Generalitat anuncia que la CUP cedirà dos diputats i forçarà dimissions en el seu grup parlamentari per afavorir l'acord

Comentaris 74  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Mas ha dit que aquesta compareixença no estava prevista tot just fa 24 hores. Amb aquesta decisió, l’encara president en funcions diu que l’acord “permet anar per feina i tirar endavant el país”, una constant que ell ha utilitzat per governar, a nivell personal.

Mas, en la roda de premsa on ha anunciat el relleu a la presidència de la Generalitat
Mas, en la roda de premsa on ha anunciat el relleu a la presidència de la Generalitat


Acord Junts pel Sí i la CUP
Acord Junts pel Sí i la CUP

Comparteix
   


Etiquetes

Carles Puigdemont, proper president de la Generalitat de Catalunya

“El candidat a la presidència a la Generalitat, serà aquell que jo proposi dins el Grup de JxSí”. I tot seguit, Mas ha anunciat el nom de Carles Puigdemont, alcalde de Girona, de l’AMI, i membre de CDC com a persona escollida per a ser el proper president de la Generalitat de Catalunya. D’ell n’ha ressaltat l’experiència de gestió, i el perfil independentista. La voluntat de Mas és la de fer de Catalunya “un país normal qualsevol altre”.

Mas serà expresident

Artur Mas ha anunciat que no es presentarà a la reelecció de la seva persona com a president de la Generalitat. El president ha començat parlant de les dificultats d’aquesta negociació, i que ell ja havia avançat que l’escenari electoral, que tenien ja a punt, era el pitjor de tots. “Calia arribar a un acord equilibrat”, ha sentenciat.

Mas ha dit que, com totes decisions, té costos però també beneficis. En posar-ho tot en una balança ha conclòs que els beneficis superen de llarg els costos. “Els beneficis superen en molt els costos que es puguin plantejar”. El president ha anunciat que la decisió ha vingut per moviments de darrera hora, a nivell personal, de líders polítics i també d’entitats.

La proposta que ha presentat el president Mas és la de no presentar-se a la reelecció a president de la Generalitat “té un component personal dolorós, però n’estic molt content”. Mas ha anunciat que això comportarà beneficis pel país i pel projecte, encara que alguns potser ara no ho entenguin. “Faig aquest pas al costat, i des del primer dia vaig dir a la gent de la CUP que jo no vull càrrecs”. El president diu que serà expresident, perquè “en Mas no vol càrrecs”. “O president, o expresident, tant digna és una cosa com l’altra”. En aquest sentit, el president diu que la presidència no és una subhasta, i no es canvia un càrrec per un altre.

La segona part de l’acord

Mas ha anunciat que es garanteixi el que ell ha anomenat una “obsessió” des del 27S: “com podíem garantir que el govern de Catalunya tingui estabilitat i fortalesa al Parlament?” Quelcom imprescindible per afrontar l’embat espanyol “no es pot pujar a l’Everest amb espardenyes. S’hi ha d’anar molt preparats”.

El president de la Generalitat ha anunciat que hi ha un compromís per escrit amb la CUP que la formació alternativa votarà favorablement a totes les votacions que posin en risc l’estabilitat del govern. A més, dos d’aquest diputats de la CUP s’incorporaran a la dinàmica parlamentària de JxSí. “Allò que les urnes no ens van donar directament, es corregirà a través de la negociació”.

Conseqüències en el GP CUP

Mas explica que la CUP assumeix certs errors, en tot el procés de negociació. Tant és així que ha anunciat que la CUP els corregirà i n’assumirà les conseqüències. D’aquesta manera hi haurà una nova del procés a Catalunya on es puguin construir dinàmiques amb les que ens en puguem sortir. Mas ja ha dit que hi haurà renovacions de diputats i diputades en el grup anticapitalista.
 
Mas es dedicarà a refundar el partit, i no descarta tornar-se a presentar a unes eleccions

 “El país està per sobre de qualsevol persona”. Aquesta és la màxima, segons Artur Mas, que ha seguit com a principi per exercir la presidència. El president de la Generalitat ha anunciat que a partir d'ara queda deslliurat del compromís de no tornar-se a presentar a unes eleccions al Parlament de Catalunya "la qual cosa no vol dir que em torni a presentar necessàriament", i ha explicitat que a partir d'ara es dedicarà a la reconstrucció i refundació del partit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#74
josep de Bna. fletxa Barcelona
10 de gener de 2016, 14.22 h

Ja s'ha acabat el part, el qual ha sigut bastant satisfactori. No és el que voliem la majoria, però és el que hi ha. Donem gràcies al Sr. Rajoi i tot el govern del PP, per la ajuda que ens han proporcionat, doncs sense ells, mai haguéssim arribat al resultat del dia d'avui. En menys de 10 anys, han fet que la llista d'independentistes passés de un 10/15% que havia en aquell temps, a un 48/50% d'ara. (serien més si no s'haguessin perdut tants vots per el camí). Amb la finalitat de aconse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
10 de gener de 2016, 13.41 h

Observe molts lladrucs. Bona senyal s'està fent camí sens dubte. Mas és molt mas. Una vegada més ha donat la talla catalana. Sou molt afortunats catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
10 de gener de 2016, 13.38 h

#70 I #71. Molt bé AragoneseSS, BejotaSS o el que és el mateix FeixisteSS Vic, podeu seguir amb els percentatges que, quan us en doneu compte ja US HAUREU DE FER EL CARNET CATALÀ (amb foto i ditet inclosos). Ara sou vosaltres que cerqueu el sexe dels àngels ? Que us vagi bé ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
bejota fletxa bcn
10 de gener de 2016, 12.19 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)
N.B. TROBO QUE TORNARAN A FIGIR PER LES CLAVEGUERES COM QUAN LA REPUBLICA ALS ANYS 30.VEUREM A QUI EXPULSA DE CATALUNYA AQUEST SR. DE GIRONA.

N.B. ANDREU (#61) :NO CAL SORTIR DE CATALUNYA PER TROBAR CORRUPCIIÓ PER TOT ARREU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
10 de gener de 2016, 12.16 h

QUERIDOS NAZIS,

ME ALEGRO POR LOS CONTRIBUYENTES QUE NO TENDREMOS QUE PAGAR OTRAS ELECCIONES, PORQUE NO TENDREMOS AL RADICAL JUNQUERAS DE ERC COMO PRESI DE LA GENE CATALANA, PORQUE MASS SE HA TENIDO QUE MARCHAR FORZADO EN LA PRORROGA POR SU PROPIO PARTIDO QUE NO PODIA SOPORTAR OTRA DEMOLEDORA BAJA EN SU NUMERO DE VOTANTES, PORQUE NO ESTAREMOS 3 MESES MAS MAREANDO LA PERDIZ, Y PORQUE OS VAN A PONER EL CULO COMO UN BEBEDERO DE PATOS EN LOS PROXIMOS MESES. AH, Y MUY ESPECIALMENTE GACIAS POR PROPI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
TALLAFERRO fletxa Ripollés
10 de gener de 2016, 11.27 h

#68 EN MAS M'HA SORPRÉS TANT POSITIVAMENT, QUE EM PLANTEJO APUNTAR-ME A CDC, DONCS UN PARTIT QUE TINGUI PERSONES COM EN MAS, HA DE SER UN PARTIT BONÍSSIM!!!!!!!!!!!!!!
m'APUNTARÉ A CDC, PENSE`HO CATALANS INDEPENDENTISTES, DONCS SENSE MAS NO ESTARIEM ON SOM, A LES PORTES DE LA INDEPENDÈNCIA. VISCA EL PRESIDENT MAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
10 de gener de 2016, 11.13 h

#67 ! Positivamente !
Tu estás fatal o eres familiar , madre mía !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
TALLAFERRO fletxa Ripollés
10 de gener de 2016, 11.02 h

Cada vegada admiro més a Mas, sempre em sorpren positivament.

XAPO PRESIDENT. I GRÀCCIES EN NOM DELS INDEPENDENTISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Synera fletxa Barcelona
10 de gener de 2016, 08.13 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a dife... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
10 de gener de 2016, 04.38 h

#64 Pues para mí si que es una pitada , era un tipo tan tonto que nos ha hecho pasar momentos muy divertidos
Era muy gracioso ver como un nene de papá que sólo valía para ser el chico de los recados de los pujol , y que se cambió el nombre a " Artur" a los 45 años porque nunca fue independentista suplicaba a los perroflautas


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.