directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'unionisme ja ha enterrat el procés set vegades

Des de 2012 fins la setmana passada, sectors espanyolistes han destapat el xampany en múltiples ocasions

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - Quan semblava impossible, les dues formacions independentistes al Parlament van trobar el desllorigador per evitar les noves eleccions dissabte passat i Carles Puigdemont engega avui un mandat per declarar la independència en 18 mesos. Un fet que ha deixat en evidència de nou el fanatisme d’alguns polítics, mitjans i opinadors unionistes que s’han quedat en fora de joc després de constatar que el procés no és mort. I és que alguns, com per exemple l’editorial d’El País, ja l’havien enterrat quan la CUP va fer l’últim cop de porta a Mas. 


Comparteix
   


Etiquetes

Anant a les hemeroteques, no és la primera vegada que passa, ja que com a mínim l’unionisme l’ha matat set vegades. Estem parlant d’un gat i no d’un procés? Repassem en quins moments l’unionisme ha destapat el xampany abans d’hora:

1. Novembre de 2012: el titular d’El Mundo a mitja campanya de les eleccions catalanes en què s’acusa Pujol i Mas de tenir comptes a Suïssa ja creuen alguns que és l’estocada final a un procés que fa tot just tres mesos que ha començat amb la manifestació de la Diada. La baixada electoral de CiU el 25 de novembre ja és la sentència per part de l’unionisme, que no té en compte que ERC ha tret 21 escons i hi ha majoria absoluta a favor d’una consulta.

2. Tardor de 2013: les dificultats per arribar a una entesa en el si dels partits pro-consulta ja fa sentir cants de celebració en el bàndol unionista, que veu impossible executar-la si no hi ha acord ni en la pregunta. Es parla de ridícul, de fracàs i de mort... Fins que el 12 de desembre de 2013 es pacta data i pregunta pel 9N amb la paraula independència explicitada. Totes les alarmes salten i donen un tret de sortida a un 2014 trepidant.

3. Estiu de 2014: després de setmanes de pressió asfixiant per la premsa de Madrid, Jordi Pujol confessa una fortuna oculta el 25 de juliol. El rebombori que causa és espectacular i, juntament amb la relativa lentitud en les inscripcions de la manifestació de la V, fa que alguns ja enviïn al cementiri l’independentisme. Un mes després, la mobilització-mosaic a Barcelona és espectacular.

4. Octubre de 2014: la nit del 13 d’octubre es fa evident que el 9N no es farà en la forma pactada, i els partits catalans escenifiquen certa trencadissa. El matí següent, els opinadors i diaris espanyolistes donen per morta la consulta i veuen el procés ja en via morta. Fins i tot el ministre de Defensa, Rafael Catalá, descriu el procés participatiu alternatiu com una “activitat merament social” i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría com una “ocurrència”. Dues setmanes després, comença un espiral desesperat de decisions a contrarellotge per aturar el 9N, però són inútils, ja que 1,9 milions de persones acaben votant independència i, en conseqüència, Mas acaba als tribunals uns mesos després i dóna més vida al procés.

5. Gener de 2015: l’estratègia de Madrid ja és clara: ‘Divideix i venceràs’, així que han evitat intervenir amb contundència per aturar el 9N i això contribueix a una diversitat de reaccions entre CiU i ERC per acordar quin és el següent pas. Eleccions plebiscitàries, però amb llista unitària o candidatures separades? La discòrdia entre Mas i Junqueras porta a ‘afusellar’ el procés de nou, però al final el 14 de gener el procés salva els mobles i, tot i que debilitat, continua.

6. Setembre de 2015: el resultat de les eleccions del 27S no dóna el 50%+1 de vots a l’independentisme, i deixa el llistó al voltant del 48%. Això és, per l’unionisme, un gran fracàs i la derrota final al procés, però aquesta vegada no s’adonen que la majoria absoluta parlamentària és pels partidaris d’un nou Estat i que, a la pràctica, és secundari en aquest moment tenir o no el 50% dels vots ja que no es tractava d’un referèndum, sinó d’unes eleccions.

7. Gener de 2016: un gat té set vides i molts pensen que, si el procés segueix en la mateixa línia, la convocatòria de noves eleccions és, després de sis intents, la mort definitiva. Tot i això, quan encara falta una setmana per arribar al termini, alguns ja l’enterren. És el cas de l’editorial d’El País, que parla de ‘Lúgubre final’. No és l’únic que torna a matar el procés com a conseqüència de la suposada ‘mort’ política de Mas. No obstant, es tornen a equivocar i, tot i que Mas fa un pas al costat, el procés acaba més força que mai i demostra que no és “cosa de Mas” i prou.

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
bejota fletxa bcn
12 de gener de 2016, 16.52 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)

N.B. HAVEU PERDUT LES CINC ELECCIONS (INCLÓS LA CONSULTA 9-N)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVE FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
12 de gener de 2016, 16.36 h

MARCA ESPAÑA:

EN 2015 RECORD EN DONACION DE ORGANOS . SUBEN UN 10%

MARCA REGIONCATALANA:

ES LA COMUNIDAD REGIONAL ESPAÑOL DONDE MENOS SUBEN LAS DONACIONES .

LUEGO SE OS LLENA LA BOCA DE QUE SOIS SOLIDARIOS


¿QUE HAREIS SI OS INDEPENDIZARAIS? ¿PONEROS ORGANOS DE CERDOS DE GRANJAS DE LA GARROCHA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
bar but fletxa bar rufet
12 de gener de 2016, 15.29 h

#13 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
12 de gener de 2016, 11.49 h

#9 Anda , garrulo , si sabes de sobra que nunca has salido del pueblo , se te ve un butifarrero descomunal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de gener de 2016, 11.28 h

HA ! M ORBIDAVA,

VIBA EPPANIA CABRONE! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
12 de gener de 2016, 11.26 h




#4 TIENES TU TOA LA RASONG, MICAELA ROMUALDA: QE DISIERTO MENSETRAIO NIQE NINIO MUELTO: NO AHI EN TOO ER MUNDO MUNDIAS OTRO BERJEL FROLIDO MAS YENO DARVOLES Y DE UERTOS BIENG REGAOS QE CASTIYA Y ENSTLEMADURA, Y MUI EN EPESIAL LAS HURDES.

QE SE SEPA LA BERDAS DE UNA BES,CONIO CHA ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVE FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
12 de gener de 2016, 10.56 h

HOY APARECE EN EL BOLETIN OFICIAL DEL ESTADO EL NOMBRAMIENTO DEL PRESI DE LA GENE CATALANA CARLOS POKEMON SANCIONADO POR SU MAJESTAD EL REY FELIPE VI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
12 de gener de 2016, 09.56 h

#4

Pues mira,recuerdo que los primeros viajes que hice hacia España, la impresión que recibí, fué esa, DESIERTO MESETARIO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
12 de gener de 2016, 09.51 h

#7
El tonto del digital abandona momentáneamente su visionado de porno matutino para escribir uno de sus comentarios inteligentes...
Que tonto eres , tonto del digital !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana II☆II
12 de gener de 2016, 09.46 h

#4


PLATERO PERÒ QUE BURRO ERES



II☆II VISCA LA REPÚBLICA CATALANA LLIURE DE

LLADRES ESPANYOLS



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.