directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

El govern espanyol no vol que la Generalitat pugui convocar referèndums

Podria plantejar un conflicte competencial sobre la Llei de Consultes si, en sis mesos, no arriba a un acord amb l'executiu català

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tot i que la Llei de Consultes Populars per via de referèndum (pdf) està aprovada des de primers de març, no ha estat fins després de l'admissió a tràmit de la Iniciativa Popular (IP) per fer un referèndum sobre la independència de Catalunya que el govern espanyol ha alçat la veu per reivindicar com a exclusiva la competència per a convocar referèndums. Així ho ha explicat el conseller Joaquim Nadal, després del consell de Govern d'aquest dimarts, en què s'ha acordat iniciar les negociacions amb el govern espanyol per tal d'arribar a un acord sobre els articles 1-30 i 43-45 de la Llei. El procés negociador té un període de sis mesos després dels quals l'executiu espanyol podria plantejar davant del Tribunal Constitucional un conflicte competencial.
independència, iniciativa popular, parlament, independència
Comparteix
   


Etiquetes
Nadal ha valorat que no creu que la intenció de l'Estat espanyol sigui aturar la IP i ha demanat 'deixar temps al temps' per tal que els juristes treballin i s'iniciï el diàleg entre les dues administracions.

Nadal ha explicat que les discrepàncies estan en que 'la capacitat de convocar referèndums se la reservaria l'Estat com una competència exclusiva i interpreta que la llei entra en un terreny, quan parla de consultes populars, que podria tocar el principi de la convocatòria de referèndums; que s'ha de recordar', ha dit Nadal, que s'ha requerit l'autorització de l'Estat.

El titular d'Obres Públiques ha matisat que 's'inicia el procés negociat per assegurar la resolució d'un presumpte conflicte de competències que ara no es produeix en aquests termes, sinó com a fase de resolució prèvia' al recurs. El conseller ha afirmat que 'hi ha una qüestió sobre l'abast de les consultes i sobre quin és el punt de contacte entre el que és competència de l'Estat i quines són les competències que reconeix l'Estatut al Govern i al Parlament per la capacitat de convocar consultes populars d'altres característiques'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
ERC = PSOE fletxa Barcelona
23 de juny de 2010, 14.20 h

ERC ja tenia pactades les condicions del tercer Tripartit abans del brutal retrocés que s'ha produït en els darrers mesos. La nova situació ha fet reaparèixer el gran estratega amagat del Xavier Vendrell per veure si poden salvar els mobles. Es molt difíocil fer marxa enrere i obtenir credibilitat a 3 mesos de les eleccions i per això el debat intern ara és: seguim fins al final amb el discurs anti CIU i anti PP defenent la gestió pròpia en el Tripartit -fins ara no ha donat resultat-, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
23 de juny de 2010, 13.02 h

En conclusió, a expanya no es pot fer res per la via de la violència (això diuen al País Basc) i tampoc es pot fer res per vies democràtiques (això ens diuen aquí). Per tant no tenim dret a res, no? I d'això en diuen democràcia ells? Quin fàstic que fan!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
23 de juny de 2010, 12.10 h

#28 Molt bé Anna. De vegades dubto de la catalanitat de molts dels que participem en els fòrums, tret dels convergents (els quals no es pot dir que siguin catalans dea veritat, tota vegada que es veu que els agradaria alternar el català amb el castellà, com fins ara) i els feixistes. Dic això, perquè em dóna la impressió que ni han que pensen més en les seleccions catalanes que en salvar Catalunya. En certa manera és llògic amb les empandes tòxiques de futbol que ens han fotut des d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
23 de juny de 2010, 12.01 h

#11 No crec que tal com s'estan desenvolupant les coses, ERC torni a fer president en Montilla o altre que el succeeixi. ERC, és la meva opinió, a partir d'ara s'ha de plantejar o guanyar les eleccions, o en tot cas passar a l'oposició. Els votants que encara té ERC, no els ho perdonarien mai més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
23 de juny de 2010, 11.55 h

#4 Si noi !!!! Tant de bo la sentència sigui d'allò més dolent. No en va, Ciu està posant ciris a totes les mares de Déu perquè la sentència no surti fins passades les eleccions, altrament es veuran obligats a canviar el seu discurs i programa electoral si no volen quedar més retratats. Espero que la Mare de Déu de Montserrat la mare dels catalans, ens tingui sota la seva protecció, al capdavall estem lluitant per la Catalunya que ella voldria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
xavierbcn fletxa españa
23 de juny de 2010, 11.29 h

que raro uriol no se ha pasado por est anoticia, lastima despejaria dudas sobre si tiene o no tiene autoridad cataluññññña para convocar referemdum, jajajajajajaa iluminanos lider uriol con tu sabiduria , estos españoles es que son unos fascistas y españa es una expoliadora , jajajajajaj


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
23 de juny de 2010, 10.40 h

Si ho envien al TC, deu anys mes!
Ja serem lliures i tindrem el nostre estat!


Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
23 de juny de 2010, 09.57 h

#23 Jo també t'estimo Xavier ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
CIU=PP. fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
23 de juny de 2010, 06.50 h

#29
PER QUÈ NO ESN PARLES TU DEL NOU PROJECTE DEL LAPORTA I ENS EXPLIQUES ALGUNA COSA ENTRANT EN DETALLS?. A NO, QUE LAPORTA DE PROJECTE ENCARA NO N´HA PRESENTAT CAP NI UN. I ENCARA TENS LA BARRA DE PARLAR DE FRIKIS? S´HA DE SER UNA MICA GILIPORTA. HA HA HA HA HA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
23 de juny de 2010, 04.32 h

quina mania en parlar de CiU, això és 1 pàgina independentista, o sigui que millor parlem del nou projecte del Laporta i de la possible cagada d'un nou tripartit español d'ERC i de com evitar-ho. gràcies per la gent amb sentit comú i no els frikis d'ERC i algún de CiU que també n'hi ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.