directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ausàs defensa que la Llei de consultes encaixa 'escrupolosament en l'ordenament jurídic'

El govern espanyol es planteja recórrer-la al Tribunal Constitucional

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha assegurat que una de les característiques de la Llei de consultes populars és la seva 'pulcritud competencial' i el seu 'rigorós i escrupolós encaix' en l'ordenament jurídic actual. Ausàs ho ha dit després que es donés a conèixer que el govern espanyol ha expressat al Govern de la Generalitat 'discrepàncies competencials' sobre la Llei de consultes. L'executiu ha iniciat el procés negociador, que té un termini de sis mesos, per tal de resoldre el conflicte. Si aquesta negociació no donés fruit, el govern espanyol es plantejaria recórrer la Llei al Tribunal Constitucional espanyol (TC), cosa que suposaria la suspensió cautelar de la Llei. El conseller ha recordat que 'el Consell de Garanties Estatutàries ja es va posicionar amb claredat sobre la legitimitat constitucional de la llei per regular els referèndums a Catalunya'.

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern ha acordat encarregar l'inici de negociacions per resoldre les discrepàncies competencials suscitades en relació amb els articles de l'1 al 30 i del 43 al 45 de la Llei de consultes populars per via de referèndum. Ara s'ha obert el període de sis mesos de consulta per intentar acostar posicions entre les dues parts. Si es mantenen les discrepàncies una o altra part podran acudir al Tribunal Constitucional per formular el corresponent recurs. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha manifestat que les discrepàncies es basen en què 'la capacitat de convocar referèndums se la reservaria l'Estat com una competència exclusiva i interpreta que la llei entra en un terreny, quan parla de consultes populars, que podria tocar el principi de la convocatòria de referèndums'.

En un comunicat del Departament de Governació, Ausàs ha ressaltat que 'el Consell de Garanties entén que el referèndum té una dimensió institucional i que la seva regulació entra dins de la potestat d'autoorganització de les comunitats autònomes'.

El Departament encapçalat per Ausàs ha destacat que 'la promoció de consultes populars, per part de la Generalitat i els ajuntaments en el marc de les seves competències, és un dels drets polítics de la ciutadania de Catalunya, tal i com estableix l'Estatut a l'article 29'. 'Els ciutadans de Catalunya tenen el dret de participar de forma directa en els afers públics', ha afegit,

Així mateix, ha indicat que 'les consultes populars són, al mateix temps, una de les competències incloses en el Títol IV de l'Estatut, que especifica en l'article 122 que correspon a la Generalitat la competència exclusiva per a l'establiment del règim jurídic, les modalitats, el procediment, l'acompliment i la convocatòria per la mateixa Generalitat o pels ens locals, en l'àmbit de llurs competències, de qualsevol instrument de consulta popular'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
23 de juny de 2010, 11.33 h

Els feixistes espanyols ja se la senten entrar. No sé de què es queixen. No creieu que s'ho han guanyat a pols ????. I com més dies passen, i veient que de les seves boquetes pamfletaires i cavernícoles, només van sortint estirabots i rebecs, encara queden més retratats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de juny de 2010, 10.38 h

Si ho envien al TC, deu anys mes!
Ja serem lliures i tindrem el nostre estat!


Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xavierbcn fletxa españa
23 de juny de 2010, 09.28 h

#1 jordi tu pones lo de valencia por que viviras alli o eres un timador como todos los independentista por que dudo un mucho mucho que un valenciano quiera someterse al imperio fascista catalan


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
xavierbcn fletxa españa
23 de juny de 2010, 09.26 h

jaajajjaja ajajjajaja jajajajaja esperad que se me salta las lagrimas ,pisais la constitucion que feu votado por todo los españoles ,y quereis imponer vuestra oligarquia legal , las republicas bananeras no son legales en españa europa y el mundo,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
23 de juny de 2010, 06.11 h

I demostrarem a tot el país la falsedat que és Espanya, on al final les seues decisions unilaterals i espoliadores són les que no encaixen en les seues pròpies lleis. Ells mateixos s'han de botar les seues pròpies lleis quan aquestes no els serveixen per a exercir el seu domini sobre nosaltres. Els estem deixant en evidència. A veure si el poble desperta i reacciona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.