directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Xoc d’egos entre Podemos i ICV pot trencar CSQP

Podemos reclama igualar el pes de les figures de Coscubiela i Fachin i amenaça en trencar el grup si no hi ha acord

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Guerra a Catalunya sí qu ees Pot. Segons publica el diari ARA, diputats de Podemos han llançat un ultimàtum a ICV i reclamen visibilitat mediàtica i en les intervencions al Parlament en un 50%, i amenacen que  "Si no es produeix aquest canvi, la continuïtat de CSQP com a grup parlamentari podria tenir els dies comptats". Diputats de Podem haurien enviat un document a les bases de la formació que denuncia que el Grup Parlamentari “és un espai on ICV fa i desfà a plaer” i reclamen un canvi en el funcionament de la coalició que doni més visibilitat als diputats de Podemos, el termini de l’ultimàtum acaba aquest dijous al migdia.  Ara s’entén que Colau s’hagi desvinculat reiteradament d’aquesta candidatura.
Nova polítca, velles misèries

La candidatura va acordar que les funcions de portaveu les assumia Joan Coscubiela (ICV) i el de paper de portaveu adjunt en Albano Dante Fachin (Podemos), però Podemos ara es queixa que  aquest equilibri de forces ha suposat la invisibilitat dels diputats de Podemos del panorama polític. El document de Podemos a la militància apunta que "Una cosa és treballar junts, una altra és treballar al dictat" i reclamen que la visibilitat mediàtica sigui equivalent entre les dues forces al 50% en les intervencions al Parlement i en les intervencions televisives, debats o entrevistes.

Per fer-ho efectiu veuen imprescindible “remodelar el funcionament del departament de premsa de CSQP", que haurà d’informar a tots els diputats sobre les “aportacions mediàtiques" dels membres de CSQP. Pel que fa als diputats independents de la coalició i als representants d’EUiA, Podemos  seran ICV i Podemos els qui cedeixin de forma proporcional part del seu protagonisme .

La carta d’Albano Dante Fachin

NOTA IMPORTANT: Aquestes línies són per informar els membres de Podem. Us demano, com sempre, dues coses: 1) Que li feu arribar als vostres companys de cercle i de militància 2) Que no ho envieu massivament enlloc, que no el pengeu a les xarxes socials ni li envieu a cap periodista. És imprescindible la discreció. Però també és imprescindible que la gent que cada dia  Podem a cada poble i a cada barri tingui la informació necessària. Ni un despatx tancat més. Mai més uns representants d’esquenes a la seva gent!

Hola companys!

Aquest matí ha començat la OPERACIÓN LUZ MORADA!!!

Us escric per explicar-vos una reunió molt i molt important que he tingut avui. Una reunió sobre un tema que totes les persones de Podem hem de conèixer a fons abans del dijous. Si us plau, dediqueu uns minuts a aquestes línies.

Alguns ho recordareu. En un dels informes que envio setmanalment us vaig explicar detalls del dia a dia del grup parlamentari de Catalunya Si Que Es Pot. En aquell informe us explicava que els diputats de Podem tenim problemes per tal de que la nostra feina tingués visibilitat a nivell mediàtic.

Doncs bé: la situació no ha millorat sinó que més aviat, ha empitjorat. El grup parlamentari és, a la pràctica, un espai on ICV fa i desfà a plaer: els diputats de Podem no tenen espai mediàtic, l’equip de premsa (liderat per Dani Álvarez) treballen d’esquena als diputats de Podem i sense espais efectius de participació. En definitiva: els diputats de Podem convertits en espectadors de l’activitat parlamentària.... Una situació que em sembla inacceptable.

Per això -i després de tres mesos intentant que es reverteixi aquesta situació sense cap resultat avui m’he reunit amb Joan Coscubiela, Nuet i Rabell. Els vaig comunicar 3 coses:

a) Que aquesta situació és intolerable
b) Que cal un canvi profund en el funcionament
c) Que si no es produeix aquest canvi la continuïtat de CSQP com a grup parlamentari podria tenir els dies comptats.
Per tal de poder revertir la situació he presentat una proposta de funcionament diferent. (AL final del document podreu llegir la proposta) Com veureu la proposta posa en qüestió el fet de que una força (ICV) estigui per sobre una altra. Una supremacia que ve donada des del moment en que es va dissenyar la confluència: a ICV li correspon ser portaveu. El que no preveia és que això signifiqués la pràctica total desaparició dels diputats de Podem del mapa polític català.

La resposta que vaig rebre després de presentar les demandes ha estat negativa. “Això no es pot canviar perquè està signat” i que “si algú ho ha de canviar ha de ser l’espai que l’ha signat”. A la  pràctica això vol dir: “Us heu d’aguantar”. Jo crec que no. La gent de Podem que ha confiat en nosaltres per fer arribar la veu de Podem al Parlament ens ha donat un mandat i la nostra obligació és buscar la manera de solucionar aquesta situació.

Per això avui he deixat clar que els diputats de Podem

 1) som qui proposem aquestes mesures
2) que aquestes mesures no són negociables
3) i que els interlocutors ara mateix som nosaltres.

Per això he dit que esperem la resposta a les nostres demandes abans de dijous al migdia i he avisat que si no rebem resposta, entendrem que la resposta és un “NO”.

Com deia abans, aquesta situació no és acceptable per a Podem i per a tota la gent que ha treballat tant per aquest projecte. Per això he informat als meus interlocutors, que de no acomplir-se les demandes, per respecte al mandat rebut per la gent de la nostra organització, ens veuríem obligats a posar en coneixement de tota l’organització aquesta negativa per tal de que sigui l’organització qui decidís els passos a seguir.

Nota final: jo crec profundament en l’enorme necessitat de treballar plegats, més enllà de sigles, de partits i d’identitats. Durant anys de periodisme, a la lluita per la sanitat pública, al 15M, a les places i als carrers he descobert que quan la gent amb objectius comuns treballa junta, els resultats són enormes, multiplicadors, malgrat les diferències que puguin tenir. Però una cosa és treballar junts, una altra és treballar al dictat. No parlem de sortir més o menys a la TV.
Parlem de les maneres de fer política, de les prioritats, la manca de transparència i els acords de despatx que sempre beneficien els mateixos... Coses que no són accessòries, sinó fonamentals. Els vells vicis de la política impedint que es vegi una altra manera de fer, que sí representi a la ciutadania. No podem deixat que se'ns assimili a tot contra el que protestàvem a les places, als carrers, escrivint articles, investigant... Si ens "domestiquen" no sols perdem nosaltres dignitat, sinó que llencem per la claveguera la possibilitat de que des de Podem es demostri que sí que es pot fer una altra política, i d'una altra manera, i que sí que representem a molta gent.

Resumint: les propostes estan sobre la taula. Crec que són plenament acceptables i que plantegen les bases mínimes per a que a CSQP es pugui treballar en peu d’igualtat, de manera cooperativa, solidària i colaborativa. Ara cal esperar a dijous. Si la resposta és negativa, si la resta de confluents volen continuar treballat d’aquesta manera, crec que cal prendre mesures. I crec que aquestes mesures les hem de decidir entre tots i totes i, per això, volia que estiguéssiu informats de la situació. Nosaltres, els que cada dia ens movem als despatxos de les institucions només els ulls i les orelles de l’organització. El cervell som totes i tots i a totes i tots ens correspon decidir.

ANNEX:

DEMANDES EFECTUADES

L’acord d’investidura assolit per JxS i la CUP el passat xx de gener ha permès la formació del Govern encapçalat per Carles Puigdemont i l’incici d’una nova legislatura. Una legislatura on CSQP ha d’estar a l’alçada de les circumstàncies excepcionals que vivim a Catalunya.
Els tres mesos previs a la investidura han servit als diversos actors que integren CSQP per perfilar com ha de ser el funcionament del Grup Parlamentari en aquestes circumstàncies excepcionals.

Al llarg d’aquests temps els diputats que pertanyem CSQP (provinents d’ICV, EUiA, Podem i independents) hem posat sobre la taula diverses qüestions tècniques i de funcionament que facilitarien enormement la possibilitat de fer un bon treball parlamentari. A continuació enumerem aquestes qüestions tècniques que avui, mitjançant aquest document, acordem portar a terme des d’avui mateix:

1) La visibilitat mediàtica de les dues forces principals que integren CSQP serà equivalent i compartida igualant les figures de “portaveu” i “portaveu adjunt” a la categoria de “coportaveu”.

Aquesta visibilitat mediàtica serà repartida al 50% entre els dos co-portaveus (una d’ICV i una de Podem). Podem decidirà la persona que en cada moment farà les funcions de co-portaveu en el seu nom tenint en compte criteris de treball cooperatiu i criteris de gènere.

2) Per fer realitat aquesta visibilitat compartida es prendran les següents mesures:

a. Les compareixences periòdiques al faristol dels dies dimarts seran rotatives. Una setmana el co-portaveu que designi ICV, una setmana el co-portaveu que designin els diputats de Podem. Totes les compareixences al faristol que es facin a banda de la del dimarts també es repartiran al 50% entre diputats d’ICV i Podem.
b. En el cas de la Comissió de Procés Constituent un diputat de Podem figurarà com a “portaveu” i un d’ICV com a “portaveu adjunt” donades les exigències legals de la conformació de les comissions. Malgrat això, la tasca de “portaveu” es portarà a terme seguint el criteri de “co-portavocia” al 50% c. Les compareixences que tenen lloc després de les reunions de la Junta de Portaveus seran rotatives al 50% entre diputats d’ICV i Podem.
d. Les intervencions al Ple del Parlament depenen de la conjuntura política i temàtica de cada moment. Tot i així en aquest aspecte també es tindrà en compte el criteri de participació al 50% entre diputats d’ICV i Podem.
e. Les intervencions televisives, connexions en directe, debats i entrevistes (en qualsevol mitjà) i tot contacte en general de CSQP amb la premsa seran proporcionals al 50%.
f. Per tal de fer efectiu el repartiment descrits als punts anteriors es remodelarà el funcionament del departament de Premsa de CSQP. A partir d’ara els diputats de Podem seran informats de totes les demandes i peticions de mitjans adreçada al grup en temps real. Cada petició anirà acompanyada d’una proposta per part dels tècnics de premsa que haurà de comptar amb el vist i plau del diputats de Podem.
g. Cada dilluns el Grup de Premsa enviarà a tots els diputats una relació de totes les aparicions mediàtiques dels membres de CSQP. Aquesta relació s’analitzarà a la reunió del GP dels dimarts per tal de comprovar el compliment del repartiment del 50% entre els diputats d’ICV i Podem. Si aquest anàlisis demostrés un desequilibri molt marcat, es comunicarà a l’equip de premsa i tindrà en compte el desequilibri per tal de solucionar-lo a l’activitat mediàtica d’aquella setmana.
h. Per tal de que els diputats d’EUiA i els independents tinguin visibilitat mediàtica, els diputats de Podem i ICV cediran de manera proporcional part del seu 50% de quota de la manera que ho considerin oportú cada una de les organitzacions.
i. Les intervencions de Lluís Rabell al Ple del Parlament com a President del Grup no computaran com a cessió de cap de les dues organitzacions abans esmentades.

Amb l’objectiu de reflectir adequadament la pluralitat que l’és pròpia al Grup Parlamentari de CSQP i de garantir el treball en equip, col·laboratiu i en peu d’igualtat, signen aquest compromís:  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
pengyu fletxa tarragona
27 de gener de 2016, 18.57 h

Podemos no tiene razòn, porque si el acuerdo fuè al 50%, el portavoz le pertenece al partido mas antiguo que es ICV, me temo y mucho que el partido español lo que pretende es comerse al partido catalan y esto no es justo. Como votante de ICV, pido ha Coscubiela que reacciones y defiendas nuestro partido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de gener de 2016, 13.04 h

La lluita pel poder, per estar present i que els veigin. Al igual que tot el que critiquen, cal ser mediàtic, sinó no ets res.
Un homenatge per a totes les persones que lluiten dia a dia per fer un Món millor i estan en l'oninimat.
Fora els cretins i els " bufats" !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana II☆II
26 de gener de 2016, 23.18 h

#1


Tu "Menjatites" no has vist les notícies ?
Han detingut 20 "pajaros" del PP per corrupció al Pais Valencià
A tu no t'interessa això, lo teu es atacar als catalans, oi menjatites ?
Doncs si tant t'agrada el PP ves a fer la mà i a menjarlos la tita.



FUCK OFF 5PA1N



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 de gener de 2016, 21.23 h

MARCA REGION CATALANA(noticias de hoy)

El ex conseller de ERC Jordi Ausàs volverá a prisión al perder el tercer grado
Está condenado por contrabando de tabaco y aún no ha pagado la multa que se le impuso por responsabilidad civil
http://www.economiadigital.es/es/notices/2016/01/el-ex-conseller-de-erc-jordi-ausas-volvera-a-prision-al-perder-el-tercer-grado-81264.php


Cesado el alto cargo de los Bombers de la Generalitat investigado por corrupción
Esta decisión viene motivada por la "p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.