directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els veïns actuaran com a acusació particular en el cas de l'Hotel del Palau

Consideren que la implantació d'un hotel de luxe vulnerava l'interès públic i dels veïns de Ciutat Vella

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La jutgessa que porta el cas de l'Hotel del Palau ha acceptat l'acusació popular que va presentar el moviment veïnal de Barcelona a través d'una col·lecta popular, d'aquesta manera es podran personar a la causa. Per les associacions veïnals, la implantació d'un hotel de luxe vulnerava l'interès públic i dels veïns de Ciutat Vella, barri 'greument afectat per una operació urbanística manifestament contrària a la legalitat vigent', denuncien. Aquest divendres al matí han fet efectiu el pagament de la fiança de 1.000 euros sol·licitada per la jutgessa i dilluns els advocats de l'acusació popular ja seran presents a la presa de declaracions, segons han informat la portaveu de l'acusació popular, Maria Mas, de l'Associació de Veïns del Casc Antic, i l'advocat Jaume Asens.
El passat dimarts 22 de juny, l'Associació de Veïns i Veïnes de Casc Antic i l'Associació Veïns en defensa de la Barcelona Vella, es van personar com acusació popular a la causa oberta pels fets del cas de l'Hotel del Palau de la Música. Aquestes dues assocacions van denunciar l'operació urbanística de l'Hotel al Servei especial de Declites urbanístics de la Fiscalia provincial de Barcelona.

Dimecres 23 de juny la jutgessa va acceptar la personació imposant una fiança de 1000 euros per fer-la efectiva. La Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i altres entitats socials van decidir engegar una col·lecta popular gràcies a la qual aquest divendres han pogut ingressar la fiança al jutjat d'instrucció número 10. Ara els advocats representants de les associacions veïnals podran participar en les declaracions dels testimonis testimonis Eugeni Giralt Balletbó, Joan Llinares, Josep Lluis Núñez i Navarro i la ex regidora de Ciutat Vella, Itziar González. Està previst que declarin aquest dilluns que ve.

Operació urbanística 'contrària a la legalitat vigent'

Per les associacions veïnals, la implantació d'un hotel de luxe vulnerava l'interès públic i dels veïns de Ciutat Vella, barri 'greument afectat per una operació urbanística manifestament contrària a la legalitat vigent', denuncien. A més, asseguren que la implantació d'un hotel de luxe en un sòl qualificat pel pla General Metropolità com equipament docent de nova creació en els edificis del carrer Sant Pere Més Alt de Barcelona 'ha estat motiu de gran preocupació social en el barri'. Les entitats veïnals van recollir fins a 3.500 signatures de veïns que van ser lliurades a l'Ajuntament de Barcelona el 21 de gener del 2009.

A partir d'aquí les associacions van iniciar actuacions urbanístiques tant contra l'aprovació inicial de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) com contra el Pla de Millora Urbana que ho desenvolupa (PMU). Paral·lelament, han iniciat un procés contra el dictamen de la Comissió de Patrimoni de la Generalitat amb la petició que es protegeixin únicament les façanes dels edificis 13b-15 del carrer Sant Pere Més Alt. El procés es troba ara en fase jurisdiccional.

Garantir el control democràtic

L'objectiu de tot aquest procés és, segons assenyalen les entitats, 'garantir el control democràtic' i 'vetllar per assegurar-nos que la investigació arriba fins al final i es depuren totes les responsabilitats'. En aquest sentit, celebren que 'el que portem anys denunciant finalment arribi ara als jutjats'.

Per altra banda, destaquen la diferència de fiances imposades al moviment veïnal segons el jutjat. En el cas del Palau de la Música la fiança va ser de 6.000 euros, mentre que en el cas de l'Hotel ha estat de 1.000. Finalment, l'acusació popular queda garantida 'gràcies a l'aportació voluntària de desenes de ciutadans i ciutadanes que han fet contribucions a través de la campanya de bons d'ajut'.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.