directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PAM de Colau acabarà fent PUM

Enderrocar Can Vies, un Tinder per a gossos, tancar prostíbuls xinesos o papereres de colors, algunes propostes a Decidim Barcelona

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Tot just a principis de setmana el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, presentava el Pla d'Acció Municipal (PAM). Una de les propostes estrella va ser l'estrena del web Decidim Barcelona. Aquest portal permet, mitjançant un sistema de registre d'usuaris, fer propostes per al PAM. Els usuaris registrats poden donar suport a les iniciatives i aquestes van sumant vots, com si d'un 'Like' de Facebook es tractés. Algunes de les propostes poden convertir-se en un problema per l'actual consistori.

ada colau, alcaldessa, barcelona
Ada Colau amb la mirada perduda

Comparteix
   


Etiquetes
Els ciutadans de Barcelona tenen molta inventiva i ho han demostrat al web Decidim Barcelona on es poden aportar propostes per a millorar la ciutat. Algunes són realment atractives i interessants però moltes altres són suggeriments o queixes reformulades en iniciatives. Moltes d'elles, a més, es contradiuen les unes amb les altres i n'hi ha que són tan esperpèntiques que fins i tot sorprèn que tinguin algun vot.
 
Què passaria si....

Què passarà si alguna d'aquestes propostes temeràries aconsegueix molts suports? L'ajuntament durà a terme iniciatives guanyadores que representin un revés al seu programa electoral? Acabarà tot això en una simple acció de cara a la galeria per acabar fent el que Barcelona En Comú vulgui? 
 

L'ajuntament respon: el procés no és vinculant

Cal tenir clar, doncs, que a pesar de les centenars propostes que es duguin a terme, al final l'última paraula la tindrà el Ple municipal. Al mateix web, l'actual consistori ja es cura amb salut i especifica que aquest procés no és vinculant perquè el document final ha de ser aprovat pel Ple i requereix un consens polític suficient que obtingui majoria. Així mateix, especifica que el Govern es compromet a valorar la viabilitat de les propostes amb més suports i a explicar perquè algunes s’han incorporat al document final i d'altres no.

Què ha costat aquest procés de participació no vinculant?

Durant la presentació del PAM i el procés de participació Decidim Barcelona, la regidora de Participació, Gala Pin, va explicar que el web ha costat 58.000 euros, i s'han externalitzat 15 lots que sumen mig milió d’euros. Aquest fet ha estat criticar per l'oposició i CiU: el regidor del grup, Jordi Martí, ha criticat que el govern d’Ada Colau gasti 500.000 euros per a la privatització del procés de participació quan l’Ajuntament ja disposa d’instruments per garantir la participació social i política. Jordi Martí ha qualificat la proposta d’inversió que inclou el projecte de PAM 2016-2019 del Govern que encapçala Ada Colau de “conservadora i poc ambiciosa per a una ciutat com Barcelona”.

 

Filtre municipal a les aportacions crítiques

Jordi Martí també va ser molt crític amb el web Decidim Barcelona: "encara no se saben quines seran les entitats encarregades de promoure aquesta participació, però tenim sospites, confirmades amb altres processos de participació menors que s’han fet a la ciutat, que acabaran sent liderades per entitats ‘amigues’ del govern municipal i, per tant, poc plurals i que fins i tot filtren la participació critica de la ciutadania”.
 

-- RECULL DE PROPOSTES -

 

Enderrocar Can Vies
 
L'usuari Pak69 explica la seva proposta: "Es tractaria d'enderrocar l'actual edifici de Can Vies per permetre la construcció d'una rampa d'accés a la rambla elevada del calaix de Sants com, de fet, ja consta en el projecte pactat amb els veïns". La proposta compta ja amb 14 suports i pot convertir-se en un veritable problema per a Colau. La bomba de rellotgeria que representa aquest conflicte a Sants acabarà fent PUM!
 
Un Tinder per a gossos

En Fede vol una APP per a gossos feta per l'ajuntament i així ho reivindica: "App que geolocalitza passejadors, ensinistradors o cangurs de gossos segons la immediatesa amb la que poden respondre a les peticions dels usuaris. Admet un Tinder per a gossos com a canal de comunicació per als amos de cada mascota".
 
Per començar, primer hem d'acabar

Sorprenent és aquesta proposta que, en realitat, no proposa res en concret. Tan sols demana que s'acabi tot allò que ha quedat pendent, imaginem que de l'anterior govern municipal. En Peter escriu: "Tot allò que va començar i es va deixar pendent. Tot allò que comptava amb un pressupost i es va aturar. Tot allò que ha quedat a mitges i no han tornat mai més. Per començar, primer hem d'acabar."
 

Papereres de colors

En Sergi proposa una acció que representaria un canvi substancial a la vida dels barcelonins i barcelonines: pintar de diferents colors vius totes les papereres de la ciutat per fer-les més visuals i alhora convertir-les en element diferencial de la ciutat. Ull! Que ja té 20 suports.

Traslladar el Zoo

La Laura té la iniciativa de traslladar el zoo fora de la ciutat i portar-lo en algun lloc l'àrea metropolitana perquè els animals puguin estar en 'semi-llibertat'.

Tancar prostíbul xinès carrer Escipió 44

Clar i concís és en SylRos: Tancar els prostíbuls amagats sota negocis de massatges en cases i pisos del districte. 
 

ALTRES PROPOSTES, SI MÉS NO, CRIDANERES
 

- Fàbriques als barris: Potenciar el sector secundari i retornar a la classe obrera urbana és el que proposa l'Hector: posar una fàbrica autogestionada a cada Barri.
- Dia sense cotxes mensual: En Fede vol Dia de la roda: que tots els diumenges últims de mes no circulin cotxes a la ciutat. 
- Que torni l'agutzil: En Josep Mompin demana la creació d'un policia de barri.
- Banyar-se a una sopa de bacteris: en David LH demana piscines municipals lliures de clor.
- Pagar amb Barcins: En trastu2016 proposa la creació d'una moneda pròpia per a la ciutat.
- Metges jardiners: en daniel vol que l'ajuntament curi tots els càctus del Parc Güell.
- Qui vigila al vigilant? la Núria.90 vol que els policies que infringeixin normes de circulació també siguin multats

Amor i odi pels gossos

Moltes de les iniciatives ciutadanes són totalment contradictòries. Molts exemples els trobem amb el sextor caní i aquells que estan absolutament farts dels excrements dels gossos. Duna banda hi ha la CarmeG que vol declarar Barcelona ciutat amiga dels gossos, o veiem com en Marc Casanovas i Bassas demana acotar la invasió de gossos en espais públics, la Núria.90 proposa acceptar mascotes als autobusos metropolitans i una platja per a gossos durant tot l'any i per l'altra gent com la Mar Llopis vol acabar amb la brutícia d'excrements de gos als carrers, l'AinaPJ vol prohibir l'entrada de gossos al metro i en Jebimetal suplica crear campanya de conscienciació sobre els orins dels gossos.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
pengyu fletxa tarragona
4 de febrer de 2016, 20.37 h

Aquesta exactriu de videos no veu res mes que lo que li interesee. Agrairia aquest diari que publiqui si es veritat que cobre 2.200 euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
AliBay fletxa Cornellà
4 de febrer de 2016, 19.20 h

A veure. Com és que han (hem) pagat 58.000 euros per un web? Que no saben que un web normalet, com és aquest de decidim.cat, no val més de 400 o 500 euros?

On han anat a parar el 57.600 euros que sobren? Pregunto perquè ells són els que s'omplen la boca de transparència, nova manera de fer política, contra la casta i tal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
4 de febrer de 2016, 17.16 h

#16

Aragoneses-lapao.

Es necessari que aquesta ACEMILA , ens passi el " parte" de les noticies ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de febrer de 2016, 13.56 h

Una manera com un altra de malbaratar temps i euros, pura propaganda colauista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
4 de febrer de 2016, 13.34 h

Una escuela de Girona expulsa a tres alumnos una semana por hacer 'bullying' a otro estudiante

El Departament d'Ensenyament se ha visto obligado a actuar ante las quejas de los padres de los menores castigados

Persecuciones, peleas inesperadas, desprecio, mensajes hirientes a través de WhatsApp... Éste es el calvario que un estudiante de 4º de Primaria del CEIP Aldric de Cassà de la Selva (Gironès) ha sufrido durante un tiempo indeterminado por parte de tres compañeros de curso. Un 'bul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
4 de febrer de 2016, 12.57 h

Benvolgurs reis de casa vostre:

Voldria que recalifiquessin el Palau Robert per tal de reconvertir la pobre aqruitectura que té amb una de més categoria i adient a BCN. Per exemple, conservant la façana neo-clàssica rodejar-la de vidres transparents (un guiny al passat i als nostàlgics), per tal de ser vista des de fora i seguir l'estructura en forma de edifici per demunt del seu terrat amb més pisos d'aspecte lleuger i personal per igualar-la amb altura i qualitat amb el vehí Deutche B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
4 de febrer de 2016, 12.00 h

Tot molt naïf. Tot això es pot fer sense tant de "bombo i plateret". El que toca és redefinir els aspectes claus de la ciutat. Sociologia, Economia, Oci, Mediambient, Mobilitat, Habitatge, etc etc etc


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carmen fletxa Barcelona
4 de febrer de 2016, 11.40 h

Vota en GH VIP expulsar Carlos Lozano !!!
Julian contreras jr y Sema ganadores !!!
Pasalo !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Micolo Salpoya fletxa En un lugar del planeta entre singapur y Tegucigalpa
4 de febrer de 2016, 10.40 h




#9 Versos dices, malandrín ??!! . . . Pues toma versos !!



EN DECÚBITO SUPINO O EN PRONO,

ARAGONESES

CUANDO MAMA ANÍS EL MONO

VA HACIENDO ESES

UNQUE BEBER ALCOHOL

NO MOLA,

CUANDO CANTA EL CARALSOL

EL CULO SE LE HACE . . . P E S I C O L A ! ! ! ! ! ! !




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.