directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'hipocresia de l'estat espanyol: el cas dels titellaires obre un debat que no és nou a Euskal Herria

Durant el 2014, l'última memòria fiscal detalla 33 casos i 19 acusats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

A tot l'estat ja no es parla dels escandalosos casos de corrupció del PP que segueixen esquitxant a tota la cúpula de València. Ara el gran debat recau sobre l'empresonament de dos titellaires a Madrid acusats d'enaltiment terrorista. Doncs, tal com explica Naiz.eus, la seva aplicació és habitual a Euskal Herria; l'última memòria fiscal detalla 33 casos i 19 acusats durant el 2014.
ertzaintza, euskal herria, presos d'eta
Una manifestació a favor dels presos d'ETA vigilada per la Ertzaintza

Comparteix
   


Etiquetes
Encara que sembli mentida, la mateixa llei que ha generat tant debat ara a l'estat espanyol ha generat 33 casos a Euskal Herria durant el 2014 com el d'Arnaldo Otegi, l'exalcalde d'Amurrio d'EA, joves independentistes, Periko Solabarria, persones que han signat articles de premsa, plantat roures en record a víctimes, escrit tuits, pintat murals... Sembla que és ara quan la polèmica ha saltat al conjunt de l'Estat, després que dissabte dos titellaires fossin empresonats de manera fulminant durant el carnaval del barri madrileny de Tetuan per haver ensenyat un cartell escrit a mà que deia '' Gora Alka-ETA ''. Com que els fets han passat a uns titellaires de Madrid, molts mitjans i partits polítics es posicionen en contra d'una llei que consideren injusta. Res nou a terres basques. De fet, l'aplicació del delicte d'enaltiment del terrorisme s'ha disparat aquests últims anys a Euskal Herria, fruït de l'anomenada "batalla del relat".
 
Hipocresia de l'estat
 
Els aparells judicials i el PP s'han quedat sols defensant aquesta decisió, mentre creixen les veus que posen en dubte l'empresonament i també el tipus penal mateix. És més, els arguments que no ha volgut escoltar el PP són els mateixos que van ser usats ara fa un any per les mateixes autoritats espanyoles per donar suport al setmanari satíric francès ''Charlie Hebdo'' després de la matança yidahista a la seva seu de París.

Judici aquest dimecres

La casualitat ha volgut que precisament aquest dimecres sigui jutjada a Madrid un jove d'Iruñea de 23 anys, per missatges al seu compte de Twitter en suport a presos com Inés del Río, excarcerada després tombar la "doctrina Parot".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Synera fletxa Barcelona
9 de febrer de 2016, 20.17 h

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independènci
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval
sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
anna fletxa Barcelona
9 de febrer de 2016, 20.12 h

La hipocresia! La La La!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 de febrer de 2016, 19.54 h




Estic d'acord amb que els estats persegueixin a qui mata o ataca violentament i física el proïsme, però no estic d'acord amb que es tanquin a la presó aquells que només usen l'arma de la DIALÈCTICA, ni tan sols si la usen per a defensar els qui maten o ataquen violentament el proïsme.


Crec que els ARGUMENTS s'han de combatre AMB ARGUMENTS, i no pas amb EMPRESONAMENTS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.