directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#DEPMurielCasals Reaccions a la mort de Muriel Casals

El president farà a les 12 del matí una declaració institucional per expressar el condol per la mort de la diputada i expresidenta d'Òmnium

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mostrat el seu condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. "La Muriel ens ha deixat. El meu condol a la família, amics i a tota la gent d'aquest país que la va estimar. Farem realitat el seu somni", ha assenyalat Puigdemont en una piulada al seu compte de Twitter a les 08.06 hores d'aquest diumenge, just una hora després del comunicat de Junts pel Sí que ha confirmat el decés de Casals. Paral·lelament, el president farà aquest matí una declaració institucional per expressar el seu condol i el del Govern per la mort de Muriel Casals i valorar el que ha representat la seva figura. La compareixença tindrà lloc a les 11 hores a la Sala Torres García del Palau de la Generalitat.







© @marcpuigperez @directe





Comparteix
   


Etiquetes

Diversos membres del Govern coincideixen a destacar l'"exemple" i el "compromís" de Muriel Casals

Els consellers esperen que la personalitat de l'expresidenta d'Òmnium Cultural serveixi per guiar i esperonar el procés

ACN Barcelona .- Diversos membres del Govern han expressat via Twitter mostres de condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, que ha mort la matinada d'aquest diumenge. Neus Munté, Toni Comí, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Meritxell Ruiz, Carles Mundó i Josep Rull han destacat l'"exemple" de Casals, la seva "autoritat moral" el seu "compromís amb les persones" i la seva "integritat" i esperen que aquest exemple serveixi per assolir el "somni" d'una Catalunya independent.

"Gràcies per ajudar-nos a anar més lluny, a ser cada dia una mica millors", piula la portaveu del Govern, Neus Munté. "Tu ho vas dir: "Nosaltres som el somni". Tu, com ningú, l'has fet possible. El teu exemple ens guiarà per culminar-lo", escriu el titular de Salut, Toni Comín. " El teu somriure ens guiarà. El teu record ens servirà d'esperó", assegura Raül Romeva, conseller d'Exteriors; la consellera de Governació destaca la "gran persona" que va ser Casals, la seva "autoritat moral, cohesionadora", mentre que Carles Mundó, de Justícia, remarca el seu "compromís amb les persones"; i Josep Rull, de Territori i Sostenibilitat, lloa la seva "integritat insubornable" i demana que conjurar-se per "fer realitat el teu somni d'una Catalunya independent". També Dolors Bassa, titular de Treball, recorda el paper destacat de Muriel Casals i Meritxell Ruiz, la titular d'Ensenyament, remarca l'"estima al país" de l'expresidenta d'Òmnium

Puigdemont: "La Muriel Casals és un referent ètic a seguir"

El president de la Generalitat afirma que "sabrem contemplar, i completar, el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible"

ACN Barcelona .- "Un referent ètic a seguir", així ha definit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la figura i trajectòria de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que ha mort la matinada d'aquest diumenge per les lesions que va patir quan va ser atropellada per una bicicleta. En una declaració institucional al Palau de la Generalitat, el cap de l'executiu català ha dit sobre Casals que "recordarem el seu exemple, que ennobleix el país". "Sabrem contemplar, i completar el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible", ha assenyalat. "No seríem aquí i d'aquesta manera sense l'esforç, sovint discret, d'algunes persones molt determinades", ha dit en un altre moment del discurs Puigdemont. "La Muriel Casals n'era una d'elles, i ho sabíem tots malgrat la seva senzillesa, discreció i tendresa, ha afegit.

Mas: "De tots nosaltres la millor era Muriel Casals"

L'expresident de la Generalitat assegura que l'expresidenta d'Òmnium "resumia totes les virtuts d'aquest projecte polític i cap de les misèries"

ACN Barcelona .- L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha recordat la figura de Muriel Casals al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio. Mas ha destacat la vàlua humana de Casals, amb qui va tenir "una relació intensa i especial". "He conegut moltes persones en aquest darrers anys, però us he de dir que de tots nosaltres, la millor era Muriel Casals", ha afirmat Mas. Mas manté que sense Casals, el procés sobiranista no s'entendria i assegura que va ser decisiva per arribar a acords en alguns moments importants del procés. "Resumia totes les virtuts d'aquest projecte polític i cap de les misèries", ha remarcat

Des del punt de vista personal Mas ha definit Casals com una persona "intel·ligent, ferma i noble" i creu que el millor homenatge que se li pot fer "és continuar el rumb que ens va senyalar".

CDC s'acomiada de Casals i posa en valor "l'activisme social, cultural i polític al llarg de tota la seva vida"

Convergència considera que l'expresidenta d'Òmnium "ha desenvolupat des del sobiranisme cívic una tasca fonamental per a la nostra història recent"

ACN Barcelona .- Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha expressat aquest diumenge el seu "profund condol" per la mort als 70 anys de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. "Convergència lamenta la pèrdua de Muriel Casals i vol destacar el seu activisme social, cultural i polític al servei de Catalunya al llarg de tota la seva vida", ha assenyalat el partit en un comunicat. "Un compromís que, defensant sempre amb honestedat les seves idees, la va dur a formar part de diverses entitats i associacions, així com de partits polítics amb l'objectiu de tenir un país més lliure, just i pròsper", ha continuat CDC, que considera que Casals "ha desenvolupat des del sobiranisme cívic una tasca fonamental per a la nostra història recent".

Junqueras sobre Muriel Casals: "Farem realitat el teu somni de llibertat"

El vicepresident del Govern i president d'ERC s'afegeix a les mostres de condol
ACN Barcelona .- El vicepresident del Govern i president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha afegit a les mostres de condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals. " Muriel sempre seràs amb nosaltres. Sempre. I farem realitat el teu somni de llibertat. Per tu, i per tants altres ho farem. Descansa en pau", ha piulat des del seu compte de Twitter el líder dels republicans.

Arcadi Oliveres destaca la "sensibilitat" i "fermesa" de Casals i lamenta que se n'hagi anat d'una manera tan sobtada

L'economista creu que l'expresidenta d'Òmnium Cultural "encara podia fer moltes coses per ella, la societat i Catalunya"

ACN Barcelona .- L'economista, activista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha lamentat aquest diumenge la mort de l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de JxSí, Muriel Casals. Abans d'entrar al tanatori de la Ronda de Dalt, on s'ha fet la vetlla, Oliveres ha explicat que feia 53 anys que coneixia Casals i ha destacat la seva "sensibilitat i 'savoir faire'", així com també la seva manera "tan engrescadora, ferma i, al mateix temps, suau d'actuar". Per tot plegat, Oliveres ha lamentat que Casals "se n'hagi anat d'una manera tan sobtada, quan encara podia fer moltes coses per ella, per la societat, per Catalunya i per molta gent".

Oliveres i Casals havien estudiat la carrera d'Econòmiques junts i havien militat al Sindicat Democràtic d'Estudiants. L'economista i activista ha relatat que es va retrobar amb Casals a la facultat d'Econòmiques de la UAB i que van participar conjuntament amb projectes socials i culturals, entre ells Òmnium Cultural.
 
Al tanatori de la Ronda de Dalt, on ha tingut lloc a partir de les sis de la tarda la vetlla a Muriel Casals, també s'hi ha apropat la junta directiva d'Òmnium Cultural encapçalada pel seu president, Jordi Cuixart. Aquest dilluns tindrà lloc una cerimònia íntima a primera hora de la tarda per acomiadar-se de Muriel Casals.

ERC s'afegeix al dolor per la mort de Muriel Casals: "Culminarem el nostre camí cap al teu somni: la llibertat"

"Ha estat un referent de la política en femení del nostre país, amb la seva constància, serenitat i compromís", assenyalen els republicans

ACN Barcelona .- ERC s'ha afegit a les mostres de condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha volgut valorar la seva "gran feina" des de la societat civil en l'impuls i realització del procés d'independència de Catalunya. "Des del capdavant d'Òmnium i de campanyes com Ara és l'hora, sempre s'ha mostrat una persona lluitadora, amb empenta i amb un somriure", han recordat des d'Esquerra Republicana. "La Muriel ha estat un referent de la política en femení del nostre país, amb la seva constància, serenitat i compromís, amb unes conviccions fermes i defensora de la cultura catalana", han continuat els republicans. "Culminarem el nostre camí cap el teu somni: la llibertat. No t'oblidarem, et trobarem a faltar", han conclòs des de les files d'ERC.

Per la seva banda, el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha volgut expressar el seu dolor per la mort de Casals, "però també la meva alegria perquè l'haguem tingut". "El millor homenatge que li podem fer és imitar el seu exemple de lluitadora, de persona que no es rendia mai i sempre amb un somriure a la cara", ha afirmat Bosch en declaracions als mitjans. "Continuarem lluitant i honorant la causa que va representar", ha continuat el líder d'ERC al consistori barceloní, que ha destapat que mantenia "una bonica relació d'amistat" amb Casals. "Anàvem a fer cafès i arreglàvem el món", ha reflexionat amb ironia. "Ara ho haurem de solucionar sense ella, però per ella. I per tots aquells que ens han deixat i que creuen en una Catalunya millor, més lliure i igualitària", ha conclòs Bosch.
 
La UAB es suma a les mostres de condol per la mort de Muriel Casals

Era professora jubilada del Departament d'Economia i d'Història Econòmica i havia estat vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació entre l'any 2002 i 2005

ACN Barcelona .- La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha emès aquest diumenge un comunicat per mostrar el seu condol per la mort, aquesta matinada, de la diputada de Junts pel Sí, expresidenta d'Òmnium Cultural i presidenta de la comissió d'estudi del procés constituent, Muriel Casals. Es dóna el cas que Casals va ser professora del Departament d'Economia i d'Història Econòmica i, entre altres responsabilitats, havia assumit en el si del centre universitari el càrrec de vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació entre els anys 2002 i 2005. També va ser representant de la UAB a la Xarxa Vives d'Universitats entre el 2002 i el 2009.
En la nota, el rector; l'equip de govern de la universitat; el degà de la Facultat d'Economia i Empresa; el director del Departament i tota la comunitat universitària, expressen el seu "sentiment de condol a família i amics". L'escrit també recorda que entre els temes d'interès de Casals hi havia "les reconversions industrials", la "història del pensament econòmic" i "l'economia europea". A més, havia fet diverses estades a universitats britàniques com la Universitat d'Edimburg, a Escòcia, la London School of Economics o la Universitat de Gal·les, a la localitat de Bangor.

Josep Maria Vila d'Abadal: "Muriel Casals va fer el pas d'una entitat de resistència a una de lluita"

L'expresident de l'AMI assegura que era una persona que coordinava i ajudava, però no li agradaven els protagonismes

ACN Barcelona .- L'expresident de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha lamentat aquest diumenge la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha destacat que "va fer el pas d'una entitat de resistència a una de lluita". Segons Vila d'Abadal, Òmnium Cultural "va passar de fer una gran resistència per mantenir el catalanisme, la llengua i la cultura a l'acció totalment". En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila d'Abadal ha assegurat que ella i Òmnium van ser qui van convocar el poble de Catalunya a la manifestació del 2010. L'AMI ha volgut expressar el seu condol pel traspàs de Casals i alcaldes i regidors d'arreu del país també s'han afegit al dolor dels familiars i amics a través de les xarxes socials.
Vila d'Abadal ha lamentat profundament la mort de Muriel Casals i ha assegurat que era una persona que coordinava i ajudava, però que no li agradaven els protagonismes. En aquest sentit, ha assegurat que ha estat una persona "essencial" en el procés polític del país.
 
L'Associació de Municipis per la Independència ha expressat el seu condol per la mort de Muriel Casals i han volgut agrair "la seva serenor i tants moments compartits en la lluita perquè Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa". "Sense el coratge i la determinació de persones com la Muriel i de tants altres socis, simpatitzants i voluntaris d'Òmnium Cultural, el procés cap a la independència no seria possible"
 
Súmate assegura que el llegat de Muriel Casals és un "gran tresor" per a Catalunya


El president de l'entitat, Eduardo Reyes, creu que el procés polític no pot tirar endavant "si no la tenim en el record"

ACN Barcelona .- L'entitat Súmate s'ha afegit a les mostres de condol per la mort de Muriel Casals i ha assegurat que el seu llegat "és un gran tresor per a Catalunya". En un comunicat, Súmate ha apuntat que "sempre vas ser, ets i seràs un referent en pro de les llibertats i la cultura catalana". "Recordarem el teu somriure, afecte, vocació, implicació i lluita per fer realitat allò que ens va unir: una República catalana a favor dels drets i al justícia social", han conclòs. De la seva banda, el president de l'entitat, Eduardo Reyes, ha manifestat a Catalunya Ràdio que el procés polític "no pot tirar endavant si no la tenim en el record".
 
La CUP lamenta la mort de Muriel Casals i la qualifica de "militant per una Catalunya lliure i justa"

Recorden el compromís de la diputada de Junts pel Sí amb el procés sobiranista

ACN Barcelona .- La CUP ha lamentat la mort de Muriel Casals i s'ha afegit a les mostres de condol a la família i amics de l'ex presidenta d'Òmnium Cultural. En un comunicat la formació anti capitalista diu que la notícia els ha "colpit en un moment d'especial complicitat, quan s'havia situat al capdavant de la comissió parlamentària pel procés constituent". Des d'aquí, segueixen, Casals continuava el seu "compromís amb el moment que viu el nostre poble, al qual va dedicar els intensos anys al capdavant d'Òmnium Cultural". La CUP recorda que es per una dona "compromesa amb la llengua i amb els Països Catalans. Una militant per una Catalunya lliure i justa". Acomiaden la diputada de Junts pel Sí amb la frase "que la terra et sigui lleu".

L'ANC destaca la "força, serenitat i compromís" de Muriel Casals

L'Assemblea expressa el seu "més sentit condol" en un comunicat
ACN Barcelona .- L'Assembla Nacional Catalana (ANC) ha expressat el seu "més sentit condol" per la mort de la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals. En un comunicat l'ANC s'afegeix al dolor dels familiars i amics de l'expresidenta d'Òmnium Cultural. L'Assemblea destaca la "força, serenitat i compromís" de Casals i espera que aquestes qualitats serveixin "d'inspiració per continuar treballant en el camí fins a la llibertat". "Muriel, no t'oblidarem mai", conclou la nota de condol que ha fet pública l'ANC aquest matí.

EUiA lamenta la mort de Muriel Casals i destaca la “llarga trajectòria militant” de l’expresidenta d’Òmnium

La formació se suma a les mostres de condol i asseguren que “respecten el seu record”

ACN Barcelona .- Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) s’ha sumat aquest diumenge a la multitud de mostres de condol que s’han anat succeint per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals. En un comunicat, la formació política ha volgut traslladar el seu condol als familiars de Casals, els seus companys d’Òmnium i de partit tot destacant la “llarga trajectòria militant” que va tenir Muriel Casals durant la seva vida. “Sentim molt la seva mort, volem traslladar el condol a la seva família directa i també política, començant per Òmnium Cultural i Junts pel Sí”, ha expressat aquest diumenge el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet. “Hem treballat amb ella en molts moments i respectem el seu record”, ha conclòs.

Catalunya Sí Que Es Pot lamenta la mort de Muriel Casals i trasllada el seu condol a familiars i amics

El portaveu de la formació al Parlament, Joan Coscubiela, creu que ha estat "un agent clau" per la defensa de la cultura catalana

ACN Barcelona .- Catalunya Sí Que es Pot ha lamentat aquest diumenge a través d'un comunicat la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha traslladat el seu condol a la família, amics i companys. El portaveu de la formació política al Parlament, Joan Coscubiela, ha destacat "els anys de militància compartida al PSUC i la lluita per una societat més justa". Coscubiela creu que Casals ha estat un "agent clau per la defensa de la cultura catalana durant els últims anys al capdavant d'Òmnium Cultural". El diputat també ha volgut destacar el "caràcter respectuós" de Casals i ha afirmat que "des de la coincidència o des de la discrepància, però sempre amb respecte. Un bon llegat que la Muriel ens deixa i que hauríem de saber aprofitar".

Unió destaca que Casals ha estat una persona de conviccions "fermes i profundes" i se suma a les mostres de condol

La formació assegura que la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium ha estat sempre "compromesa activament" amb Catalunya
ACN Barcelona .- Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s'ha sumat aquest diumenge a les mostres de condol per la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. En un comunicat, Unió ha destacat que Casals ha estat una persona "de conviccions fermes i profundes, lleial al país i a les seves pròpies idees i sempre oberta al diàleg". El partit també ha volgut ressaltar que l'expresidenta d'Òmnium ha estat sempre una persona "compromesa activament amb Catalunya des de la societat civil i des de la política".

Garcia Albiol expressa el condol del PPC per la mort de Muriel Casals

El coordinador general del PPC lamenta la mort de la diputada en un comunicat
ACN Barcelona .- El president del Grup Parlamentari i coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha lamentat la mort de la diputada de Junts pel Sí, Muriel Casals. En un comunicat Garcia Albiol ha volgut traslladar a "familiars, amics i companys de grup parlamentari" el seu condol i el del Partit Popular de Catalunya "per tan lamentable pèrdua".

Colau recorda Muriel Casals com una "dona compromesa i de principis"

"Que la terra et sigui lleu, apreciada Muriel", ha piulat l'alcaldessa de Barcelona al seu comptes de Twitter
ACN Barcelona .- L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha afegit a les mostres de condol per la mort de Muriel Casals des del seu compte de Twitter. "Que la terra et sigui lleu, apreciada Muriel", ha piulat Colau, que ha qualificat l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de "dona compromesa i de principis, i sempre amb un somriure".

C's expressa el seu condol a familiars, amics i companys de partit de Muriel Casals

El partit liderat per Inés Arrimadas lamenta la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium
ACN Barcelona .- El grup parlamentari de C's ha lamentat aquest diumenge la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. En un comunicat, el partit liderat per Inés Arrimadas ha expressat en nom de la formació "el condol als familiars, amics i companys de partit de la difunta".

UGT de Catalunya reconeix el "caràcter conciliador" de Casals i destaca el seu "lideratge" per el dret a decidir

El sindicat remarca també la "defensa aferrissada" que sempre va fer "de la llengua, la cultura i el model d'escola catalana"
ACN Barcelona .- UGT de Catalunya reconeix la trajectòria de Muriel Casals "al servei del país i el seu caràcter conciliador", així com "la defensa aferrissada que sempre va fer de la llengua, la cultura i el model d'escola catalana". En un comunicat de condol per la mort, la matinada d'aquest diumenge, de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, el sindicat també ha remarcat el "lideratge" exercit per Casals des de la societat civil en els darrers anys per el "dret a decidir dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya". El sindicat "lamenta profundament" la defunció de Casals i envia el seu suport a la família, amics i companys.
 
El PSC destaca la trajectòria política de Casals i se suma a les mostres de condol

Recorda el seu pas per la universitat i la seva implicació política, que "venia de lluny"
ACN Barcelona .- El Partit dels Socialistes de Catalunya lamenta la mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals. En un comunicat el PSC destaca la trajectòria de Casals, tant a la universitat com en el vessant cultural i polític. "La seva implicació política venia de lluny, com a membre del PSUC i posteriorment d’Iniciativa per Catalunya", recorden els socialistes, que se sumen així a les mostres de condol de familiars i amics.
 

 
CCOO reconeix la tasca de Casals en la defensa de la democràcia, la cultura catalana i els "drets socials i nacionals"

El sindicat destaca de Casals que "no va deixar de reconèixer el paper fonamental de la nostra organització en la història de Catalunya"

ACN Barcelona .- CCOO a Catalunya s'ha sumat a les nombroses mostres de condol per la mort, la matinada d'aquest diumenge, de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. En un comunicat, el sindicat ha volgut reconèixer la tasca de Casals "en favor de la defensa dels valors democràtics, la cultura catalana i els drets socials i nacionals". "Una tasca d'activisme de llarg recorregut que ha coincidit en el camí del nostre sindicat en diferents moments de la seva vida", apunta l'escrit, recordant la seva etapa com a professora a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), però també en els darrers temps en la defensa a Catalunya pel Dret a Decidir.
El sindicat també ha volgut agrair de manera pòstuma a Casals el seu reconeixement ininterromput vers "el paper fonamental de la nostra organització en la història de Catalunya", materialitzat, entre d'altres, per la seva assistència als actes de celebració del 50 aniversari de CCOO.

El comunicat finalitza amb el condol que CCOO expressa a la família de Muriel Casals, el seu entorn d'amistat, als seus companys i companyes de Junts pel Sí i Òmnium Cultural per "la pèrdua d'un dels seus referents històrics".


Demòcrates de Catalunya "lamenta profundament" la mort de Casals i la defineix com "gran referent del nostre temps"

El partit liderat per Núria de Gispert i Antoni Castellà destaca "l'exemple i mestratge" de Muriel Casals que obliga a seguir treballant "per assolir una Catalunya justa, fraternal i lliure"

ACN Barcelona .- Demòcrates de Catalunya "lamenta profundament" el decés de Muriel Casals i ha destacat que "el seu exemple i mestratge ens obliga i esperona, més que mai, a seguir treballant per assolir una Catalunya justa, fraternal i lliure". En un comunicat, el partit d'ideologia democristiana i independentista, fruit de l'escissió amb Unió, defineix Casals un dels "grans referents dels nostres temps, a qui mai podrem agrair prou el seu immens servei a la societat catalana", indica. Demòcrates de Catalunya trasllada el seu més sentit condol a la família de Casals, als seus companys i companyes a Òmnium Cultural "i a tots els activistes sobiranistes d'aquest país". El comunicat tanca amb un "Muriel; Visca Catalunya Lliure! Descansa en Pau".

Forcadell diu adéu a Casals: "Gràcies per tot el que ens has donat, gràcies per ser el somriure de la revolta"

La presidenta del Parlament s'acomiada de la seva "companya i estimada amiga"

ACN Barcelona .- La presidenta del Parlament i exlíder de l'ANC, Carme Forcadell, s'ha acomiadat de manera sentida de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. "Ens ha deixat la Muriel, companya i estimada amiga. Gràcies per tot el que ens has donat, gràcies per ser el somriure de la revolta", ha piulat Forcadell de bon matí al seu compte de Twitter. Casals ha mort a la 01.06 hores d'aquest diumenge als 70 anys. Estava ingressada a la UCI de l'Hospital Clínic després de ser atropellada per una bicicleta a Barcelona, el passat 30 de gener. La número 3 de Junts pel Sí va patir ferides molt greus, concretament un traumatisme cranioencefàlic amb un hematoma subdural, a part d'una fractura de pelvis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
JOSEP DE BNA. fletxa BARCELONA
15 de febrer de 2016, 21.50 h

#17
#24
#29 Respuesta al nick de aragoneses. Me propuse no contestarte las chorradas que continuamente expones las cuales sacas removiendo la mierda, pero esto de hoy es inaceptable. Que persona razonable, educada y con sentido ético de la vida, hace chistes y bromas de mal gusto, sobre la muerte de una persona?, por mucho que sea de creencias contrarias a las suyas. Nunca en mis escritos insulto a nadie, pues creo que todo el mundo tiene derecho a exponer sus creencias aunque no las compart... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
15 de febrer de 2016, 10.56 h

#19

Fascistas Vic :

Que amagues dintre teu de podrit que ets capaç de parlar de una magnífica persona com la Muriel, d'aquesta manera ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Núria fletxa Barcelona
15 de febrer de 2016, 08.53 h

Gràcies Muriel. El meu crespó negra sobre la estalada reflecteix d' alguna manera el meu sentiment de tristor i respecte.
Ni en momens com aquets no us podeu deixar de insultar? alguns digitals tenen filtres perqué els mal educats i poc respectuosos no si puguin colar.
Fins sempre Muriel

Núria


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2016, 01.51 h

LA LLAVÓ DE LA MUROEL FRUCTIFICARÀ.

LLÀSTIMA QUE NO HO PUGUI VEURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
14 de febrer de 2016, 23.47 h


Que trist i que repugnant que aquesta gentussa tarada espanyola vinguin a embrutar una notícia com la de la mort de la Muriel Casals amb els seus comentaris feixistes. No respecten res, cal fer-lis respectar a bofetades, sinó no deixen la seva insolencia.

No es mereix això, la Muriel. Quin fàstic que em fa Espanya, cada dia més fàstic.



Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
14 de febrer de 2016, 23.44 h


#27 Tanta por et fa aquest home, Aragoneses, que no tinguis ni el valor de conservar el teu pseudònim de sempre ? què t'ha fet? que t'ha pegat ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
14 de febrer de 2016, 23.36 h

#24 joder , tarado , eres un auténtico enfermo , sólo un enfermo mental de tu calibre es capaz de guardar comentarios y sacarlos después de años , como se ve que estás muy sólo en la vida ( y como un puto cencerro , claro )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de febrer de 2016, 22.49 h





DES DEL VAPORÒS MÓN DE LA VIRTUALITAT, ON SENS DUBTE FLOTES ENTRE NÚVOLS QUATRIBARRATS, MURIEL CASALS, GOSARÉ DEMANAR-TE QUE PERDONIS AQUESTS POBRES IDIOTES PANCASTELLANISTES, PERQUÈ COM DIUEN QUE DIGUÉ CRIST "NO SABEN QUÈ FAN" . . .



Animula, vagula, blandula

Hospes comesque corporis

Quae nunc abibis in loca

Pallidula, rigida, nudula,

Nec, ut soles, dabis iocos...




Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de febrer de 2016, 22.45 h




#15 Oh! . . . un CASPAnyol "enstruidu" , sap escriure sense falta : deplorable, manipulación, fanfarria, tensión secesionista, de capa caida, ad nauseam, hagiografia, crédulo . . . nano: ets un crack, oi? crec, crack, que si vas al PPartit PPoPPular, encara PPotser et faran Menistru ! ! ! !



Que ESPERPÈNTICAMENT GROTESCOS que poden arribar a ser aquesta trepa de pancastellanistes semianalfabets i obtusament cretins ! ! ! HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . NO PAREU, FENÒMENS, NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de febrer de 2016, 22.37 h





#20 Micaela Romualda: encara que el teu MOLT deficient coeficient intel.lectual (inferior a 70) no et permeti entendre una cosa tan elemental com la frase de la Muriel que esmentes, pensa que tu no estàs capacitat per a jutjar-la .

Un analfabet com tu, que escrivia "caroliGNOS" i que et pensaves que els visigots no eren gots, com vols entendre una frase d'una persona com la Muriel Casals, situada mil anys llum pel cim del teu nivell?

Mira, et recordaré algunes de les FALTES GARRAFALS qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.