directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Fracàs de la implicació personal de Colau al conficlte a TMB: Hi haurà vaga

De 24 hores els dies 22 i 24 de febrer

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha comparegut aquest migdia davant la premsa per anunciar que s'implicarà personalment en les negociacions d'aquesta tarda per intentar evitar in extremis la vaga al metro convocat per a la setmana que ve, quan arrenca el Mobile World Congress. Però de moment sembla que no se'n surt massa bé. Un dels sindicats amb més força en aquesta vaga la CGT Catalunya ha declinat la invitació mitjançant un contundent comunicat.:

ada colau, treballadors, metro, vaga
Comparteix
   


Etiquetes
ÚLTIMA HORA: hi haurà vaga el 22F i 24F

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, han comparegut aquest divendres després de la reunió amb els treballadors del Metro de Barcelona per reconèixer que les posicions entre les parts per desbloquejar el conflicte laboral i la convocatòria de vaga els dies 22 i 24 de febrer encara són “molt distants”. En una roda de premsa, Pisarello ha admès que l’Ajuntament farà el possible per arribar a un acord i amb els treballadors, però que ja treballa per “minimitzar” els efectes de la vaga de Metro sobre la mobilitat dels ciutadans i sobre els assistents al Mobile World Congress, que coincideix parcialment amb l’aturada.

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ha respost a l’anunci per part de l’Ajuntament de Barcelona de la convocatòria avui d’una reunió:

- Des d’aquest SP declinem assistir a l’esmentada reunió. El motiu de la nostra inassistència a la mateixa és que hem sol·licitat a l’Ajuntament de Barcelona que aquesta fos precedida d’una reunió entre la direcció de TMB i el Comitè de Vaga de Metro, petició que l’Ajuntament ha desatès.
 
- Fem aquesta demanda perquè entenem que tota interlocució entre les parts en conflicte s’ha de donar en primera instància entre l’empresa i els treballadors i treballadores convocants de la vaga, per tant, amb les persones que ells i elles mateixes han designat per a formar part del Comitè de Vaga. Si aquesta demanda hagués estat acceptada, l’SP de la CGT de Catalunya hauria assistit a aquesta reunió amb l’Ajuntament, però en no donar-se aquesta condició entenem que no hem de fer-ho.

Colau defensa TMB

Colau ha defensat l'oferta de TMB als treballadors, que inclou un augment salarial de l'1%, la reposició de totes les baixes que es produeixin i la reducció gradual de l'eventualitat i les jornades a temps parcial, en favor de contractes indefinits i de jornada completa. "S'han fet propostes concretes de millora i moltíssimes reunions", ha defensat. "Fins a vuit reunions formals i moltes altres vies formals i informals", ha citat.

Al més pur estil CiU

La primera enganxada de l'alcaldessa amb els treballadors va ser al carrer on un dels afectats li va dir a Colau: "hem donat la cara per tu, no pots venir aquí i contestar-nos al més pur estil CiU".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
pengyu fletxa Tarragona
27 de febrer de 2016, 21.05 h

La sra. Colau que se vuelva a poner el dizfraz de abeja maya que le sienta mejor que ser alcaldesa, por cierto donde puedo acudir a comprobar su sueldo. Agradecerìa a los medios que lo publicaran, porque me temo que los 2.200 euros que prometiò en las elecciones no lo cumple, lo que si ha hecho es enchufar a su marido que hacia cinco años que estaba sin trabajo por vago.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere fletxa VNG
21 de febrer de 2016, 16.12 h

Es una vergonya, veure com BCN en Comú, s'han posat al costat del capitalisme mes recalcitrant, JA SON LA CASTA, que tant denunciaven, quan es posaven davant dels banquers. Memoria volátil?

Els treballadors de Metro tenen tots el dret de defensar els seus drets laborals, amb las limitadisimes eines que els permet la reforma laboral PePera, beneida pel PPSOE: EL DRET A VAGA.
Amb dos collons, visca la clase treballadora, tots deuriem fer com ells per poder defensar i mantenIr el nostres drets ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de febrer de 2016, 11.44 h

Acabo d'escoltar a la Sra. Colau per la ràdio. La vaga es manté. M'equivoco si dic que a Catalunya l’enemic el tenim a casa?. I és que ja fa dies que penso que més pot fer la Sra. Colau per demostrar com s'equivoca. Sols 3 exemples entre uns quants. Ha hagut de rectificar en diverses decisions (Fórmula I)... Ha provocat pèrdues de lloc de treball (moratòria hotels)... No ha trobat solucions pel "Top Manta"... Ah! I va declarar fa ja mesos que li semblava normal que familiars de regido... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de febrer de 2016, 12.54 h

Piqué: "Juego por España porque ahora mismo soy español"

Gerard Piqué, criticado por hablar siempre claro, se defiende y justifica su decisión de jugar con la selección española y defender el referéndum en Cataluña.

Piqué justifica su postura: "No tiene nada que ver estar a favor del referéndum con estar a favor de la independencia. Hay muchísima gente que ha apoyado el referéndum, en Cataluña y en el resto de España, y que está en contra de la independencia. No hay ningún pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de febrer de 2016, 10.10 h

#4

Fascistas Vic ; Est un gran destorb, per persones amb cervells normals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
19 de febrer de 2016, 22.05 h

Colau, quan anava de pallassa vestida d'abella Maia, tenia més èxit.

Què més pot fer?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
19 de febrer de 2016, 19.16 h



Estic a favor dels drets de la classe treballadora, i també, com és lògic, del dret de vaga, però després d'haver treballat mesos sencers per no dir anys amb les presents condicions laborals, convocar ara la vaga, just quan a Barcelona hi haurà el Mobile World Congress, em sembla una forma molt baixa de fer XANTATGE, i no ho puc aprovar.

La mateixa vaga, encara que durés tres vegades més, però en altres dates, l'aprovaria i em semblaria molt justa.



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II☆II
19 de febrer de 2016, 18.50 h

#4


DEJA DE REBUZNAR.....................AMANTE DE ASSNAR



FUCK OFF 5PA1N QUE ASCO



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II☆II
19 de febrer de 2016, 18.47 h

#4


LA NENA MENJATITES YA SE PONE NERVIOSA, TENDRA QUE ECHAR MANO DEL VIBRADOR

ROJIGUARRO, YA LE SALE LA VENA FRICKITRIOTICA ESPAÑATA

QUE TE DEN ANAL-ESCORIA ESPAÑATA CON UN BEN RABO.



FUCK OFF 5PA1N



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.