directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sánchez accepta les 5 propostes de Ciudadanos

El líder de Ciudadanos ha posat sobre la taula cinc condicions per fer una “reforma exprés” de la Constitució i salvar la investidura

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Avui molta gent donava per gairebé tancat un acord entre Pedro Sánchez i Albert Rivera després de les maratonianes reunions que s’han anat produint en les darreres hores. Aquest matí, Rivera posava sobre la taula cinc punts per canviar la Constitució de forma exprés, a l’espanyola, i així facilitar una abstenció del PP que permetria la investidura de Sánchez. L’acceptació d’aquestes condicions per part de Sánchez, dóna protagonisme a Ciudadanos, posa en escac el PP i deixa totalment fora de joc l’estratègia maximalista de Podemos, que queda al descobert.

 


Comparteix
   


Etiquetes

Sánchez accepta les cinc condicions de Rivera

Pedro Sánchez ha acceptat aquesta mateixa tarda les cinc condicions que aquest matí havia posat sobre la taula Albert Rivera, per promoure una reforma de la constitució exprés, tal i com va fer en el seu moment ZP. Les cinc condicions de Ciudadanos són: la supressió dels aforats, rebaixar el topall de signatures per promoure una ILP de 500.000 a 250.000, despolititzar la justícia, suprimir les diputacions (amb asteriscs), i limitar a vuit anys els mandats dels presidents de govern.

Rivera dóna una oportunitat al PP, i a la unitat d’Espanya

Les condicions que planteja Rivera són suficientment populars com per deixar fora de joc el populisme, però no fan prou mal com per descartar el PP del pacte. Rivera ha jugat amb intel·ligència les seves cartes en aquesta negociació, i ara el pacte entre PSOE i Ciudadanos es dóna gairebé per fet, després del ‘Sí’ de Sánchez. El PSOE surt guanyant, el PP, Ciudadanos i la unitat d’Espanya, també. Res de tot això inclou cap menció ni concessió a una Catalunya que fa cinc anys que malda per ser escoltada, sigui com sigui. Rivera, Sánchez i Rajoy surten guanyant, perquè la unitat d’Espanya seguiria sense tocar-se, si el Partit Popular s’absté.

Pablo Iglesias es precipita, juga malament les seves cartes i queda fora de qualsevol pacte

Si això passa, qui sortirà perdent és la formació de Pablo Iglesias, que ha tibat massa de la corda les negociacions i ha deixat entreveure les ganes de trencar la baralla i anar a noves eleccions per provar el sorpasso sobre Sánchez, amb propostes maximalistes que sabien de bell antuvi que el PSOE mai signaria. Caldrà veure la reacció de formació lila, però, però sembla que la boira mesetària comença a dissipar-se amb aquesta nova avinença entre Sánchez i Rivera, que aconsegueixen deixar fora de joc Podemos. Aquest acord no serà possible sense el concert del PP, que segurament serà, ara mateix, l’escull final a convèncer. El partit de Mariano Rajoy s’ha debilitat força en aquestes darreres setmanes, i el silenci governamental de PSOE i Ciudadanos podria ser un bon al·licient perquè el PP faciliti aquest pacte d’estat.

La mentida de la reforma constitucional per acontentar Catalunya?

El PSOE ha dit per activa i per passiva que mai, mai, mai reconeixerà Catalunya com una Nació. Amb matisos, mai s’ha acabat de mullar per una reforma federal del tot, i el seu objectiu en els sentit nacional no s’ha mogut del sentir del PP i de l’Espanya profunda. Així, la unitat d’Espanya ha estat sempre per sobre de tot, i de totes les reclamacions milionàries que hagi pogut fer Catalunya cada 11 de setembre. El PSOE, que havia promès com a molt un referèndum per debatre una nova Constitució, ja tindrà l’excusa per desdir-se’n, ara que ja farà una reforma exprés de la mateixa. Aquesta és la manera –si finalment es consolida el pacte d’Estat- de fer espanyola. Amb Podemos anul·lada, l’Espanya que es pugui configurar donarà via lliure i total llibertat al procés de secessió català. Res que no sabéssim ja abans de començar el procés polític d’emancipació nacional.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
tu tan ca mon man fletxa tu tan ca mon ci ty
25 de febrer de 2016, 00.36 h

#9 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 de febrer de 2016, 14.53 h

CUIDADO AL CRUZAR LOS PASOS DE CEBRA PORQUE HAY ALGUNOS CAMARADAS TUYOS NAZIS QUE DICEN QUE EL ACCIDENTE DE LA CASALS FUE UNA ACCION SUICIDA DE UN AGENTE DEL CNI QUE SE INMOLO CON SU BICICLETA CARGADA DE CASTAÑUELAS Y PANDERETAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Gorka fletxa Manrusia
24 de febrer de 2016, 09.44 h

Baixada de pantalons del Geyperman davant del Kent


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
24 de febrer de 2016, 08.35 h



La notícia NO em desagrada, no.


M'agrada que el "socialisme" esPPanyol es tregui la careta i demostri ben a les clares que és un socio-franquisme monàrquic, més disposat a pactar amb la dreta, dretíssima de Ciudadanos que no pas amb l'esquerra de Podemos i de Izquierda Unida.


Ho trobo molt CLARIFICADOR. Després d'això haurà quedat ben clar qui són aquesta trepa de mentiders del PSOE que pretenen capitalitzar el nom de les esquerres essent tant de dretes com el mateix PP.


ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
24 de febrer de 2016, 08.29 h



#1 Mira: altra vegada " O REI DAS BONYIGAS PUTREFACTAS " . . . i, com l'altra vegada, fent-se el savi.


Ja ho he dit arreu: si no fossin tan còmicament esperpèntics i divertits, caldria dir.los quatre veritats i posar-los al seu lloc, pobres PPaPPanates.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 de febrer de 2016, 08.19 h

#3 Tu com el de mes avall tampoc no has entés res, oi? o segur que ets el mateix tanoca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de febrer de 2016, 07.13 h

#1 De veritat que no entens res o és que ets un nazi provocador?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
24 de febrer de 2016, 01.48 h

El pla del sistema, òbviament, consistirà a presentar un bloc de reformes de la mà d'un govern sense el PP amb l'únic objectiu que siguin validades pels catalans. No cal ni dir que tots els mitjans, INCLOSA TV3, faran propaganda dels canvis, picarem l'ham i així ja podran dir que hem exercit el dret a decidir. Cada vegada més tinc la sospita que hem estat utilitzats per Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
23 de febrer de 2016, 21.51 h

El procés aprovat per milions de catalans no el mourà ningú. O es que pensen que canviarem d'idèa?

L'Estat espanyol és nociu per CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
O Rei fletxa Jauja
23 de febrer de 2016, 20.56 h

¿Va a votar ERC lo mismo que el PP?

Pues parece que sí. Una vez más ERC coincide con el PP: Votarán NO


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.