directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Domènech (En Comú) gairebé oblida el referèndum en el debat d'investidura

El xoc entre Iglesias i Sánchez al voltant de Felipe González apropa les noves eleccions

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Xavier Domènech ha constatat aquest matí els costos de no tenir grup propi al Congrés, tot i haver-ho promès en campanya electoral. Tot i ser la candidatura més votada a Catalunya el 20D, En Comú Podem només ha tingut deu minuts d’intervenció, i no ha pogut participar de la contrarèplica a la resposta de Pedro Sánchez. A més, en el seu breu discurs, només  ha acabat mencionant la demanda de referèndum però de passada i una vegada el president del Congrés ja l’havia advertit que havia esgotat el seu temps. 

El referèndum d'En Comú ha durat 10 minuts al Congrés

El líder d’En Comú Podem ha posat èmfasi en la necessitat d’un govern d’esquerres i ha parlat de la fi del bipartidisme, de desnonaments i pobresa. No ha estat, però, fins al final de la seva intervenció que no ha dit que l’acord entre PSOE i Ciudadanos “es gira en contra del 80% de catalans i catalanes” perquè nega el referèndum. Al final ha demanat la votació, perquè sinó no es pot parlar de “govern de canvi”, però Pedro Sánchez ja l’ha descartat deu minuts després: “No hi donaré suport, perquè es necessita una reforma constitucional [per a convocar-lo]”.

Intervenció nerviosa i de perfil baix

Xavier Domènech ha tancat la intervenció en català per recuperar el caràcter nacional del seu discurs, i ha enviat un dard al PSC: “Socialistes de Catalunya, sigueu lliures d’una vegada”. Una crida a que el partit de Miquel Iceta tingui més autonomia, tot i que En Comú Podem tampoc té grup parlamentari propi. Domènech s’ha mostrat nerviós a l’inici d’una intervenció de perfil més baix que les de Pablo Iglesias.

Desrpés de la gran confrontació d'avui entre Iglesias i Sánchez, les noves eleccions estan més a prop

El líder de Podemos ha assumit un to més dur contra l’aliança de Sánchez amb Albert Rivera, ja que ha dit que està dissenyada per fer que el PP i l’extrema dreta s’hi sumin. Tot i que s’ha mostrat obert a pactar amb els socialistes, ha adoptat un to de míting més intens que mai per rebatre’l i fins i tot l’ha reptat a fer un debat cara a cara. El clímax de la confrontació, que ha provocat un gran rebombori al Congrés, ha estat el moment en què ha dit que "no es deixin aconsellar per aquells que tenen el passat tacat de calç viva", en referència a Felipe González i el GAL. El panorama espanyol està avui, després del dur cos a cos entre Sánchez i Iglesias, a un pas més de les noves eleccions. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU fletxa EL VALLES ORIENTAL ..UN DE SOL NO PAS DOS
2 de març de 2016, 21.01 h

Els de Podemos sempre fen Espectacle comedia Teatre dintra al Congres dels Diputatats de MADRID i cada vegada a Pitjor y de mal gusto .. ¿ Per què tenian que fer aquesta Guarrada ? ..Aque be fer aixo ara ? Cridar la atenció sortir mes a la prensa diaris i ¿ AIXO ES NOTICIA ? Aixo es Escandalo con cantaba aquel he .... aRA ENTIENDO BAIXI LA Natalitat no nascan criatures a Espanya i a Catalunya .. JA Que els crius criatures els portes UN HOME I UNA DONA Cuan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
2 de març de 2016, 14.11 h

A CAT han aumentat les classe de xinés un 100%. Ja hi han escoles arreu. És la futura segona llengua de CAT. La primera, el català sempre serà la vehicular per ser la propia, obviament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 de març de 2016, 14.09 h

Ja es veia que aquesta mena "d'amour fou" no passava de "coitus interruptuts"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Brummel fletxa LLUFA LAND (España)
2 de març de 2016, 13.12 h

Reees, Reeeeeeeeeeeees!!! ESPAÑA ESTÁ MORTA pels catalans!!! 15 mesos, Votem un REFERÉNDUM (no unes eleccions. Bàsicament ho dic pel qui encara no li hagi capigut al seu cap de serrí de porc...) i fotem el camp.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 de març de 2016, 12.42 h

CATALUÑA AUMENTA SUS MASTERS EN ESPAÑOL PARA ATRAER A ALUMNOS EXTRANJEROS.

Las clases en español pasan del 20 al 26%, mientras descienden las de inglés y catalán


http://www.abc.es/sociedad/abci-cataluna-aumenta-masteres-castellano-para-atraer-alumnos-extranjeros-201603020153_noticia.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.