directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Benach: 'Aquesta sentència provoca una crisi d'Estat'

El president del Parlament rebutja el menyspreu cap a la voluntat del poble català expressada en referèndum

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha fet aquest matí una declaració institucional (vídeo) en què ha valorat la situació que s'obre després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut. Benach ha parlat de 'crisi d'estat' posant èmfasi en el fet que la decisió del tribunal ha trencat el pacte del Parlament de Catalunya amb el Congrés espanyol i també ha menyspreat la voluntat del poble de Catalunya que s'havia manifestat en l'aprovació de l'Estatut en referèndum. Benach ha anunciat la convocatòria, demà, de la junta de portaveus per decidir el calendari d'accions que marcaran les conseqüències sobre la retallada i reinterpretació de l'Estatut per part del Constitucional espanyol.

Comparteix
   


Etiquetes
Davant d'aquest 'conflicte', Benach ha demanat una resposta de la societat catalana i dels grups parlamentaris en base a tres consideracions. La primera, que cal ' defensar la dignitat de les institucions catalanes i del conjunt de la nostra nació' alhora que ha declarat que no es pot acceptar que l'Estatut pactat a les Corts i validat amb referèndum, quedi en fals, ja que ' estem traint la nostra condició de representants del poble de Catalunya'.

El segon punt exposat per Benach ha estat de la 'unitat', i ha recordat el sentiment del 30 de setembre de 2005 quan l'Estatut va ser aprovat pel parlament de Catalunya amb el suport del 90% dels diputats. El republicà ha lamentat que amb la pèrdua de la unitat, 'han arribat les retallades'.

Finalment el tercer aspecte passa pel 'dret a decidir què volem ser'. Benach ha avisat que la sentència pretén restringir ' la nostra identitat i capacitat democràtica de decidir el que som i el que volem ser'. El president del parlament ha assenyalat també que el Tribunal Constitucional ha donat ' un cop de porta autonòmica'.


Recordant Macià

En la seva declaració, Benach ha citat una frase del president Francesc Macià dels anys 30 que ara torna a tenir vigència: 'si ve la més petita retallada de l'Estatut de Catalunya, l'hem de defensar com sigui, perquè a la que deixem tocar un fil de roba de la llibertat de Catalunya, de mica en mica l'anirem perdent tota i hauran estat inútils tots els esforços de tantes generacions per arribar a l'Estatut que tenim avui, i a aquest Parlament i a aquest Govern de Catalunya'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
29 de juny de 2010, 22.12 h

Queda constatat davant d'Europa que Espanya és una dictadura!

Adéu Espanya! :-(

Hola Europa! :-)

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Ramon Pujol
29 de juny de 2010, 15.21 h

Soc d'Arenys de Munt, soc membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta d'Arenys de Munt i ara membre de la Comissió Organitzadora de l'aplec i també soc membre d'ERC d'Arenys de Munt, és una mentida i una falta de respecte per a mi i els meus companys, el TC ha defensat el que ells creuen la unitat d'Espanya, però`quin mena d'interès ocult ,quina mena de traïció bruta baixa i rastrera s'amaga al darrera d'aquests atacs, companys d'ERC a la consulta d'Arenys vàrem fer els cartells,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de juny de 2010, 13.18 h

No perdem la perspectiva, la cúpula dirigent d'ERC no ha sigut ni coherent ni competent, s'han equivocat amb els pactes, amb votar al Senat SÍ a l'estatut, amb perdre pes al govern en benfici del PSC, en renegar d'Arenys de Munt i després apuntar-se al carro de les consultes, etc...., diferent són els militants de base, però ara el que interessa és treballar per fer augmentar la massa social favorable a la independència. Sembla que amb un 40% que diuen les enquestes no es suficient. Donc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
29 de juny de 2010, 13.01 h

ERC diu el mateix missatge ja estiga a l'oposició, ja estiga al govern o a la presidència del Parlament del Principat: dret a decidir el nostre futur, independència i Estat propi. CiU a l'oposició no s'atreveix ni a parlar favorablement d'un referèndum d'autodeterminació. Esborrem del mapa polític aquests botiflers convergents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
29 de juny de 2010, 11.00 h

Necessitem un estat propi.
Gràcies, President, per representar-nos i per assenyalar bé el xoc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.