directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Avui Angela Merkel es juga el futur al capdavant de la cancelleria federal

Uns 12,6 milions de votants estan cridats a participar a les urnes aquest diumenge 13 de març i el resultat pot condicionar el futur de l’actual cancellera d’Alemanya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Aquest 13 de març són les eleccions a tres estats federats, Baden-Württemberg, Renània-Palatinat i Saxònia-Anhalt. Es tracta de triar els respectius parlaments i per tant també els Executius d’aquests estats federats. Mai abans una votació als estats federats d’Alemanya havia tingut tanta importància per a la política Alemanya en general. Un tema domina les campanyes electorals de tots els partits: la política de refugiats d’Angela Merkel. Però si els populistes de dreta de l’AFD obtenen un òptim resultat, els dies d’Angela Merkel com a canceller federal poden estar comptats segons explica GEOPOLITICA.CAT.

Comparteix
   


Etiquetes
La política de fronteres obertes de Merkel obre la porta al populisme

La categòrica defensa que Merkel fa de la seva política de fronteres obertes ha modificat completament l’ordre de batalla dels partits. Grans parts de l’oposició aplaudeixen la política de la cancellera federal. Un terç del seu propi partit, per contra, la desaprova més o menys obertament. El món al revés. El partit bavarès CSU, el partit germà de la CDU de Merkel, amenaça fins i tot amb una denúncia contra la cancellera federal davant la Cort Constitucional. D’aquest caos treu profit una formació populista i xenòfoba: l’AFD (Alternativa per a Alemanya).
 
La populista AFD amb el vent de popa
 
Mai abans en la història dels partits polítics d’Alemanya una organització política ha crescut tant sense fer res. L’AFD s’ha vist enfortida enormement en els últims mesos pels temors de “ciutadans preocupats” per l’arribada de refugiats al país. Segons sondejos d’opinió, l’AFD, que ja està representada en cinc Parlaments d’estats federats, pot obtenir resultats de més de dos dígits a les eleccions d’aquest diumenge.
 
Probablement l’AFD faci canviar les constel·lacions polítiques als estats federats i també a Berlín. Per governar als estats federats i també a escala federal serà necessari que formin coalició almenys tres partits, a l’efecte d’assolir una majoria i mantenir fora del poder als populistes de dreta.
 
Saxònia-Anhalt: corriment cap a la dreta
 
El temor més gran als canvis a Alemanya es registra a l’est del país, l’antiga RDA. Reiner Haseloff (CDU), ministre-president de Saxònia-Anhalt, s’ha mogut clarament a la dreta sota la pressió del flux de refugiats. Però això poc ha ajudat al seu partit, ja que la CDU perd simpaties en aquest Land pràcticament en la mateixa mesura en la qual l’AFE les guanya.
 
Baden-Württemberg: un verd conservador
 
Winfried Kretschmann, el ministre-president “verd” de Baden-Württemberg, diu que resa cada dia per Angela Merkel. Sorprenent, ja que es tracta d’un rival polític de la CDU. El verd conservador Kretschmann gaudeix de tanta acceptació al seu estat que atrau molts més votants que els tradicionals del seu partit. Es podria dir que els verds de Kretschmann són la nova CDU de Baden-Württemberg, l’estat industrial per excel·lència d’Alemanya. Això redueix les possibilitats dels cristianodemòcrates i pot resultar en un dur cop per a Angela Merkel.
 
Renània-Palatinat: lleial, però no tant
 
Per Julia Klöckner, la candidata de la CDU a Renània-Palatinat, la situació de partida és diferent. Klöckner és especialista a realitzar actes d’equilibri entre una teatral lleialtat a Angela Merkel i els atacs controlats contra la seva política de refugiats. Klöckner aconsegueix d’una banda criticar la política de Merkel, per apaivagar als “ciutadans preocupats”, i d’altra declarar el seu suport al pla de la cancellera federal de portar endavant una política europea pel que fa als refugiats.
 
En tot cas, si la CDU perd relativament pocs vots en els tres estats federats, s’obre la possibilitat de formar coalicions de Govern sota la direcció dels cristianodemòcrates. Seria en l’actual situació l’èxit més gran possible per Angela Merkel.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Synera fletxa Barcelona
13 de març de 2016, 21.19 h

COTARELO DIXIT


"Solo la nave catalana va, con la sala de máquinas funcionando a todo rendimiento aunque en sordina, por no despertar las suspicacias de los últimos del imperio desde sus decrépitas almenas. Y va hacia la república catalana, el único programa político vivo y prometedor en este mar de los sargazos del Estado español"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'esta
13 de març de 2016, 20.12 h




L'Angela Merkel ( cal pronunciar-ho "ánguela", perque , CAGARRITONESES, en alemany, també, com en èuscar, ge i gi es pronuncien gue i gui) és la viva representació del CAPITAL EXPANSIONISTA alemany, que és el DIRECTE SUCCESSOR DEL NAZISME.

El més de 80 milions d'habitants d'Alemanya i el fet que es tracti d'aris no gens incompetents i vagos com els castellans i els ses satèl.lits, sinó treballadors i disciplinats, són la base de la PREPOTÈNCIA que els governs alemanys de DRETES ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Solsona
13 de març de 2016, 17.56 h


#1 No siguis idiota, sisplau: jo em dic Gómez però no em dic José sinó JOSEP, i les tres últimes eleccions, des de que tinc edat de votar, voto ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
13 de març de 2016, 13.54 h

Los apellidos más comunes de Cataluña: García, Martínez y López
Como en el resto de España, en Cataluña abundan apellidos como los Sánchez, Rodríguez, Fernández o Pérez. En menor medida, los Vila, Vidal, Serra, Martí o Ferrer. Los nombres más comunes: José y María/Maria. Montserrat y Jordi, también.

http://www.vozbcn.com/2012/01/02/98050/apellidos-comunes-catalunya-2010/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.