directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós sobre el tacticisme de la CUP: “si es va tensant la corda, no arribem ni a la cantonada”

L’expresident d’ERC assegura l’origen del problema amb Catalunya té 300 anys, que Aznar va despertar la bèstia i que la sentència del TC va fer obrir els ulls al catalanisme

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’expresident d’ERC Joan Puigcercós, en una entrevista a RAC1 ha assegurat que les desavinences entre Junts Pel Sí i la CUP en relació a la moció del 9-N tenen un rerefons de tacticisme parlamentari i que si es tensa la corda el procés no arribarà ni a la cantonada. En aquest sentit, Puigcercós ha recordat que “la criatura és prou tendre per no magrejar-la  gaire”. L’expresident d’ERC  ha recordat que l’origen del problema amb Catalunya té 300 anys,  i que en el fons hi ha un problema polític no resolt  i que Aznar va despertar la bèstia i la sentència del TC va fer obrir els ulls al catalanisme que va descobrir l’estat.

Comparteix
   


Etiquetes
“L’Estatut el van matar la comissió constitucional i l’acord Mas Zapatero,  el TC va fer plàstica la seva mort”

Puigcercós ha recordat que Aznar va despertar l bèstia quan al Congrés va afirmar que Espanya i Madrid tenen esquelet però els falta múscul i a partir d’aquí es va iniciar una estratègia de recentralització del poder econòmic a Madrid i es va reforçar la idea d’Espanya, fet que va comportar un nou nacionalisme espanyol, tan desproporcionat, que es va produir una reacció a Catalunya buscant una nova solució política".

Segons Puigcercós, la retallada forta de l’Estatut es va produir amb l’acord Mas-Zapatero i la comissió constitucional del Congrés en la que PP i PSOE no movien un dit sense consultar l’estructura de l’estat- advocats de l’estat, alts funcionaris i inspectors d’hisenda, entre altres-. També ha recordat l’actitud refractaria vers l’estatut del PSOE i ha assegurat que la força del PP va anar molt bé al PSOE per retallar l’Estatut, i ha conclòs que  “"Si el Tribunal Constitucional no hagués tocat ni una coma, amb pocs anys s'hauria demostrat que l'Estat hagués fet el mateix que ha fet ara. Tot plegat va fer que el catalanisme descobrís l’Estat espanyol, ha dit Puigcercós.

El paper de Podemos

Sobre l’actual moment polític a Espanya, l’expresident d’ERC ha considerat que “hi ha uns interessos superiors que comparteixen el partits espanyols i que ha assumit també Ciudadanos i caldrà veure quan triga Podemos a incorporar-los”.  Puigcercós ha recordat que malgrat que l’aposta de Podemos defensat el referèndum és valenta,  no és majoritària a Espanya i s’ha d’articulat des del poder, s’ha de portar a la pràctica.  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
31 de març de 2016, 11.37 h

#2 Has de mirar també quantes empreses venen a Catalunya la suma algebraica es positiva pel nostre país (en venen més que no pas marxen) i com deia aquella ... por algo serà ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BERZOTA MARMOTA IDIOTA BEJOTA fletxa EL TONTO DEL DIGITAL
30 de març de 2016, 19.05 h




Entre las 12h47min. y las 13h07min del 30 de febrero del 2016, unas 462 327 empresas abandonaron Cataluña diciendo: me cago en la indipendensia !


NOTA BENE . SEÑOR JUNQUERA JO LI PUC PRESENTA UN TRAIDOR AL THINK-TANX DE LA PELL DE L'OS DE ROMA QUE NO'L MATA ABANS DE VENDRE PER CULPA DEL GAME OVER DEL SUFLÉ DESINFLAT DEL SUR DE MONTSERRAT CABALLÉ !!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
30 de març de 2016, 17.36 h

En marzo se trasladan casi 40 empresas.
La gestora del Heron City de Barcelona hace las maletas y se va a Madrid..

En los últimos diez días, el número de compañías que se ha mudado a la capital española cuadruplica el de las que desembarca en la Ciudad Condal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
30 de març de 2016, 12.13 h

CAL DISTINGIR LES COSES QUE SON IMPRESCINDIBLES DE LES PRESCINDIBLES, LES OBJECTIVES DE LES SUBJECTIVES, LES RELATIVES DE LES QUE NO HO SON.

EL RESULTAT ÉS MOL EDIFICANT. REALMENT.

RECOMANO PRACTICAR-HO


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.