directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP prepara un maig calent

La ponència que haurà de ratificar l’Assemblea Nacional de la formació planteja un ultimàtum al Govern i a Junts Pel Sí perquè faci “un pas clar a la ruptura” quan faci un any de la investidura

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La comissió de documents de l’Assemblea Nacional de la CUP ha elaborat un document de 42 pàgines on analitza l’estratègia seguida fins ara i marca les línies que hauria de seguir en el futur immediat. Tot i que el text està ara en fase de discussió entre els col·lectius territorials, el document marca un clar ultimàtum al Govern del president Carles Puigdemont per mantenir el seu acord. “Si el 10 de gener de 2017 –quan farà un any de la investidura- Junts pel Sí no ha fet cap pas clar en el camí cap a la ruptura, la CUP hauria d'organitzar una conferència nacional per iniciar el procés de denúncia del frau dels 12 mesos de Govern i l'inici d'un canvi de paradigma”, alerten al text, tot reclamant que aquest pas digui “quelcom palpable que viri també en el discurs públic i polític de contenció”.
El text no defineix quin seria el nou escenari que es produiria si el Govern i JxSí no han complert aquesta exigència abans del gener, però deixa clar que si en aquella data pot ser el primer punt d’inflexió en l’acord d’estabilitat que el document també recorda a la militància que està vigent ara mateix.
 
L’informe de l’Assemblea de la CUP també es posa en l’extrem contrari i planteja que “si la situació ha avançat suficientment i la Declaració del 9-N segueix viva, caldrà començar a fer un seguiment encara més precís perquè el període de 18 mesos estarà arribant al final”. “Caldrà situar a cada mes, aspectes que s'han de tenir desenvolupats i fets per part del Govern, i alçar la veu sempre que aquest no compleixi amb els terminis”, asseguren. I és per això que plantegen “crear un observatori públic de seguiment dels últims sis mesos del Govern”.
 
Al text –que ja està en mans dels col·lectius locals i territorials i, per tant, encara pot patir modificacions abans de ser ratificat per l’Assemblea Nacional- es marquen aquestes dues fites als 12 i als 18 mesos perquè consideren que “si al final del procés, Junts pel Sí no ha complert amb la Declaració del 9-N, ho sabrem ja un parell de mesos abans i caldrà formalitzar el final de l'acord i explicar tots els punts d'incompliment de manera pública i transparent”.
 
És per aquest motiu, que la CUP adverteix que si el Govern i la formació parlamentària que el conforma no “compleixen amb les expectatives i els compromisos establerts en la Declaració del 9-N”, el partit anticapitalista marcarà “una nova estratègia política que s'haurà d'haver treballat entre el gener de 2017 i l'abril de 2017, i es faria pública aquell mes de maig”. “Una estratègia que haurà de renovar i millorar l’aprovada en aquesta ponència i assemblea”, s’afegeix.
 
En aquesta part del document amb els possibles escenaris del proper any, la CUP assegura també que “les línies vermelles per mantenir l'acord” amb JxSí i el Govern han de ser “la no vulneració fefaent dels nostres principis polítics en la nostra acció parlamentària”. “Així mateix, qualsevol pas enrere en l'àmbit de la construcció de la República catalana ha de significar el final immediat de l'acord signat a principis de gener, especialment quan aquest es produeixi després de l'estiu quan hagin passat els sis mesos d'adaptació”, es diu també al text.
 
El document parla també de la possible “lentitud del desenvolupament de l'acord de desconnexió de la Declaració del 9-N”. En cas que aquest es produeixi, la CUP assegura que “es buscarà una fórmula gràfica, comunicativa per denunciar-ho”. “La CUP ha d'actuar sempre com un tensor públic del pacte que mentre garanteixi l'estabilitat acordada pugui també obligar el Govern a avançar o, en el cas que no ho faci, il·lustrar-ne les seves contradiccions”, afirmen els anticapitalistes per mostrar-se, així, com els garants de tots els terminis marcats al pacte amb JxSí.
 
De la mateixa manera, també es diu que en aquells moments “que el Govern o el Parlament impulsin elements clars d'avenç en l'eix nacional i, fins i tot en l'eix social, la CUP haurà de ser-hi de forma explícita i donant suport públic a aquestes decisions”. “La vessant constructiva i de reforçar els moviments òptims també és important per poder exercir les dues fórmules, la constructiva i la crítica”, asseguren per concloure aquesta part del document.
 
El text, ara en discussió interna, ha estat elaborat per la comissió de documents de l'Assemblea Nacional que ha recollit el darrer mes i mig les “inquietuds de les assemblees territorials”. La comissió està formada per militants de les assemblees territorials i aquest document és la base per a la ponència que, d’aquí a un mes, s’ha de concretar per a la ponència final que es debatrà i votarà a l'Assemblea Nacional del 22 de maig. Aquest mes es celebraran assemblees interterritorials per treballar i esmenar la proposta inicial.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Synera fletxa Barcelona
6 d'abril de 2016, 16.07 h

Endavant demòcrates catalans!

L'Estat espanyol està morint putrefacte.

Cal desobeir TOT, ABSOLUTAMENT TOT.

A Madrit no ens manen. Hem dit PROU

GAME OVER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
6 d'abril de 2016, 12.19 h

LOS TRASLADOS SUPERAN LOS DE FEBRERO
Cataluña deja escapar tres veces más empresas de las que ve llegar en marzo.

1 Comentarios Los datos macroeconómicos desvelan que Cataluña fue la segunda comunidad que más inversión extranjera atrajo en 2015, pero el termómetro empresarial de fugas y llegadas no da las mismas buenas noticias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mackie fletxa The Knife
6 d'abril de 2016, 12.07 h


#3 OYE, CHAVAL: ESO DE "ARAGONESES ORIENTALES" A QUIEN SE LO DICES? QUIZÁS A LOS CAMIONEROS QUE SE TIRAN A TU MADRE CUANDO SE PROSTITUYE EN LA CARRETERA , ?

Si me pudieras aclarar este aspecto de tus delirios, te lo agradeceria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 d'abril de 2016, 11.28 h

CUANDO LAS BARBAS DE TU VECINO VEAS CORTAR . . . . .

Hacienda retiene fondos a Aragón y Extremadura para pagar a sus proveedores
El ministerio también estudia enviar cartas similares a Baleares y la Comunidad Valenciana, ya que "están en una situación parecida", han precisado


http://www.larazon.es/economia/hacienda-retiene-fondos-a-aragon-y-extremadura-para-pagar-a-sus-proveedores-OE12345469?sky=Sky-Abril-2016#Ttt1bj7Te14OlpZY


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep C&C fletxa Girona
6 d'abril de 2016, 11.02 h

La inspecció va concloure sense cap irregularitat però va exigir canvis en l’aplicació de l’IVA amb caràcter retroactiu, dels últims quatre anys, i per això l’ANC ha hagut de pagar en l’exercici 2015 fins a 176.000 euros més d’impostos.

El superàvit dels exercicis anteriors ha permès a l’ANC de disposar d’una reserva de més de dos milions d’euros per a encarar despeses futures.

Font: Vilaweb.cat.

Gràcies Bejota per ser tant ximple. El que passa quan un mira una m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 d'abril de 2016, 10.26 h

La ANC admitió irregularidades en la gestión para pagar menos al Fisco
El pago de multas lleva a la entidad secesionista a cerrar 2015 en números rojos

http://www.abc.es/espana/catalunya/abci-admitio-irregularidades-gestion-para-pagar-menos-fisco-201604060303_noticia.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.