directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya Sí que es Pot fa el ridícul durant la discussió de la moció de la CUP al Parlament

La confluència Podemos-ICV no pitgen cap moment en la votació, un gest que es podria explicar per la por o bé pel 'postureig'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

La moció que ha impulsat la CUP al Parlament per confirmar el suport de la cambra a la declaració independentista del 9N i que ha estat aprovada aquest dijous amb els vots de JxSí i la CUP, ha deixat una anècdota: el paper que hi ha jugat Catalunya Sí que es Pot just al principi. Abans de discutir la moció, els grups han votat la conveniència d’abordar el debat i, mentre Junts pel Sí i la CUP han defensat òbviament que entri a l’ordre del dia i els tres grups unionistes s’hi han mostrat contraris, què ha fet la confluència Podemos-ICV? 


Comparteix
   


Etiquetes

Ambigüitat portada a l'extrem
 
Durant la votació, els onze diputats de Catalunya Sí que es Pot, que anaven tots amb samarretes cadascuna d’una temàtica diferent, s’han posat dempeus i no han pitjat cap botó, una cosa que han repetit a la votació de la moció en si. L’ambigüitat portada a l’extrem, ja que no s’han sabut pronunciar ni sobre si el debat s’havia de tenir o no.
 
Por o postureig?
 
No han concretat si no han gosat votar Sí per no tenir problemes legals amb l’Estat en cas que hi hagi accions legals pels diputats que han acceptat discutir la moció, o bé perquè han volgut fer un gest de ‘postureig’ i tenir treure el cap amb una posició fora de la normalitat, que en aquest cas hauria estat votar ‘abstenció’.L’únic que ha especificat el portaveu del grup parlamentari, Joan Coscubiela, és que "no volem contribuir a que per salvar-se vostès, degradin el Parlament", en referència a les friccions entre Junts pel Sí i la CUP.

Queden reiterats amb els vots de JxSí i la CUP els objectius de la declaració del 9-N malgrat l'anul·lació del TC

El text aprovat per JxSí i la CUP ratifica la seva "ferma voluntat de seguir portant a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades pel Parlament per assolir i culminar democràticament la independència", motiu pel qual reitera els objectius de la resolució del 9-N. A més, mostra el seu màxim suport a tots els ajuntaments investigats i "criminalitzats" per haver mostrar el seu suport a l'esmentada declaració.
JxSí no ha avalat tot el text de la moció,  ja que ha votat en contra del punt que insta els Mossos a desatendre els requeriments de l'Audiència Nacional relatius al procés de desconnexió. A més, s'ha abstingut a l'hora "d'encoratjar els càrrecs electes a seguir desatenent les peticions de les institucions no democràtiques de l'Estat".

També ha tirat endavant amb el suport dels grups independentistes presentar al Parlament en 60 dies un pla de foment de la participació ciutadana relatiu a la fase preconstituent del procés constituent, i incloure una partida pressupostària en els propers comptes per tal de finançar aquest pla.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
8 d'abril de 2016, 15.22 h

#23 vosté meravella amb el seu exquisit i educat vocabulari...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
8 d'abril de 2016, 12.06 h

Sovint els que fan el ridícul son pocavergonyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
8 d'abril de 2016, 11.11 h

LES ESCORRIALLES D'ICV (COM ENYOREM EL PSUC!) JUNT AMB PODEMOS SÓN UNA CARA MÉS DEL NACIONALISME IMPERIALISTA ESPANYOL SR. FRANCO RABELL, TOTES LES LLENGÜES SÓN NEUTRALS,
NO HO SÓN ELS HOMES, QUE PER IMPOSAR-LES USAN LA FORÇA DE LES ARMES (ESPANYA: TRES CENTÚRIES) DES DEL SEGLE XVII de NEBRIJA: DONDE LLEGA LA LLENGUA LLEGA EL IMPERIO!., HO HAN EXERCIT AMB TOTA MENA DE VIOLÈNCIES FINS I TOT SANGUINÀRIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
8 d'abril de 2016, 09.36 h



#25 Micaela Romualda, la teva immensa ignorància de la història, que et va fer dir que els visigots no eren gots, i que els àrabs eren "otomanos", també et fa fer el RIDÍCUL PPATÓS parlant de coses que IGNORES.


Franco va guanyar la guerra PER L'AJUT DE HITLER I MUSSOLINI, i per la inhibició de França i Anglaterra.


Castella va poder dominar Catalunya PERQUÈ VA REGALAR UN BON TROS DE CATALUNYA I D'EUSKAL HERRIA A FRANÇA PER TAL D'OBTENIR L'AJUT DE FRANÇA EN DOMINAR-NOS.


ELS V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 d'abril de 2016, 09.29 h





#25 Micaela Romualda, entiendo la humillación que supone para ti ser hijo de una prostituta barata, pero no por ello apruebo tus palabras de coneja asustada y cobarde, escondidita tras el ordenador, con el culo hecho un bebedero patos de tanta morcilla como te metes por él.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
8 d'abril de 2016, 09.02 h

#25 guerra civil, donde? en el 1936 un maricon vestido de carnaval, Francisquita Franco la maricona con galones y sin cojones, hizo un golpe de estado para robar, robar y robar, el y su pilar la sinverguenza del coño españo.
Golpista, ladron, militar y deficiente mental este Franco y sus asesinos.
Apa a cagar a españa Bejota del terrorista Francisquita Franco, la maricona de la COPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2016, 00.14 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
JCarlos fletxa Zaragoza
7 d'abril de 2016, 23.37 h

acabaremos con estas putas ratas separatistas, tiempo al tiempo. No queráis otra guerra civil porque siempre perdéis todo, sois una banda de perdedores fracasados. España siempre será el papi de Cataluña, siempre que habéis querido hacer algo habéis fracasado y habéis saliendo corriendo caminito a Francia jujujuju banda de cobardes y maricones. ARRIBA ESPAÑA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
joan fletxa tarragona
7 d'abril de 2016, 23.11 h

Aquest ha de ser un procés democràtic o no sirà.Tenim moltes deficiències,la principal tenir el mateix sistema inútil que hi ha a Espanya I això a ningú l´importa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
MIGUEL ROMUALDO = MICAELA ROMUALDA fletxa = LA GALLINETA ASUSTADIZA
7 d'abril de 2016, 22.38 h





#14 MICAELA ROMUALDA,, LA REINA DE LAS ANALFABETAS HISTÉRICAS Y MARIQUITAS DADAS POL OJETE : EL DIA QUE UNO DE NOSOTROS TE ATRAPE POR EL PESCUEZO, TU DENTISTA TENDRÁ FAENA PARA DOS MESES SEGUIDOS, POR GUARRA ASQUEROSA QUE ERES...



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.