directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Que comenci la festa!

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Aquesta estratègia, combinada, de sí però no, em sembla ideal per fer-los perdre els nervis. Una imatge simbòlica al respecte l’hem gaudit aquesta setmana: l’Albiol sacsant els seus braços d’albatros durant la discussió al Parlament de la moció de ratificació del 9-N. Els fem anar ben perdudets. Com en el cas de la inversió estrangera a Catalunya, dilluns, dimecres i divendres el que fem és el fanfarró, només volar coloms. Dimarts, dijous i el cap de setmana és un afer gravíssim que trenca la convivència i que ens durà a tots a la presó. I així, passet a passet anem prenent posicions per a la nova República Catalana. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

APARTHEID. No patiu, que de la magistrada Àngels Vivas no us en parlarà ni “La Vanguardia” ni “El Periódico”. Enric Juliana està massa ocupat ficant en el mateix sac tot l’independentisme català i la Lega Nord. Enric Hernández, analitzant un per un els moltíssims perills que es deriven del procés. En canvi, n’ha fet menció el diari “Abc”: cinc vocals del Consell General del Poder Judicial han emès un vot particular contra l’elecció d’Antonio Recio (el candidat conservador del govern espanyol) com a president del TSJC, tot assegurant que la magistrada Vivas, amb mèrits molt superiors, va ser relegada únicament per haver signat el famós “manifest dels 33”. Marhuenda la va posar en la diana i els magistrats discrepants hi aprecien un cas de “discriminació ideològica”. Recordeu, però, que som els catalans partidaris de la independència els qui dividim, fracturem i discriminem els qui pensen diferent. Haurem de fer un manifest.

BUIT. Diversos analistes han vist en l’entrevista de Jordi Évole al president espanyol de diumenge a la nit, el cant de cigne de la seva presència a la Moncloa. Ja veurem. L’entrevista va tenir els habituals moments surrealistes que protagonitza el líder popular, com quan va afirmar que “Cruyff ha hecho cosas”, o, sobretot, quan va afirmar que Espanya és un gran país i que, per exemple, disposa d’una xarxa de carreteres i trens densíssima, “vacíos, però la tenemos”, va dir, textualment. Tanta inconsciència, mentre el sistema de pensions espanyol és a punt de fer fallida i les comunitats han hagut d’assumir retallades insuportables en els serveis bàsics, resulta dantesca. Vantar-se d’uns trens buits en unes línies (gairebé totes) que d’aquí no gaires anys caldrà tancar per insostenibles és realment de bojos. Gairebé diria que és pitjor que encerclar-lo amb mil i un casos de corrupció.

CAIXA B. De l’entrevista al president espanyol va destacar també la seva insistència en el fet que la corrupció no es un fenomen generalitzat a Espanya. Aquesta setmana, perquè la realitat és tossuda, hem conegut nous afers relacionats amb irregularitats d’instàncies tan simbòliques de l’Estat com l’aparell diplomàtic i l’exèrcit. Mentre els mitjans dependentistes continuaven amb les seves campanyes habituals per posar en qüestió cada partida de despesa de la Generalitat, començant pel salari del president, s’ha fet públic que les ambaixades operen una part dels seus pagaments, com a norma, a través d’una caixa B; també s’ha sabut que desenes de pilots militars, gairebé un centenar (!) s’han declarat culpables d’un frau massiu pel cobrament d’indemnitzacions per falsos trasllats, a fi d’evitar la presó i la sortida de la carrera militar. Com va dir Rajoy, Espanya és un gran país.

COVARDS. El diputat comunista i suposadament independentista Joan Josep Nuet va optar novament per no votar a la mesa del Parlament en relació a l’admissió o no de la moció de la CUP sobre la vigència del 9-N. Així, absent. Escapisme pur. Ben aviat, Joan Coscubiela va avançar que el grup dels QWERTY faria el mateix al Parlament, tal i com es va confirmar dijous. A l’exlíder sindical li encanta afirmar, amb Rabell, que tot plegat és una fanfarronada dels independentistes. No s’entén, doncs, perquè si tot és una broma ells intenten eludir qualsevol responsabilitat judicial. Són l’esquerra d’obediència espanyola. Mai més ben dit. La gran pastanaga de la reforma d’Espanya està a punt d’anar-se’n en orris. Així que, aquí, incapaços, els veurem cada dia no més fatxendes sinó progressivament desesperats. Amb Colau esperant-los a la cantonada. I no en deixarà d’ells ni les molles.

ENQUESTES. La repetició d’eleccions guanya enters. Només una baixada de pantalons fins als turmells dels de Pablo Iglesias, sembla poder evitar-ho. La veritat és que un servidor era dels qui estava del tot convençut que, al final, la darrera nit, arribaria la Gran Coalició. El cert és, però, que les darreres enquestes apunten a un reforçament del bloc dretà de l’hemicicle espanyol, amb la suma del PP i Ciudadanos apropant-se a la majoria absoluta. Si la darrera setmana la demoscòpia rebla el clau, serà difícil que els populars no juguin a fons la carta de la repetició electoral: fins i tot perdent-hi uns quants diputats, en conservarien la primera posició i el dret a encapçalar el govern, amb els de Rivera completament lligats de peus i mans a donar-los suport. És possible que, fins i tot, no tinguin ni tan sols prou marge de maniobra com per imposar la sortida de Rajoy.

GIRAGONSES. Mentre a Madrid exigeixen el seu dret a governar (Rivera “dixit”) tot i haver aconseguit 40 de 350 diputats (comptes creatius propis d’advocat de La Caixa), a Barcelona, Inés Arrimadas intenta cridar l’atenció desesperadament. Tot i ésser cap de l’oposició, ningú li’n fa ni cas. A la caça, encara, en pirueta ben original, del vot catalanista despenjat de l’antiga CiU, ha dit aquesta setmana que comparteix anàlisi amb els independentistes. Que Catalunya està fortament infra-finançada. Però, no havíem quedat que això del dèficit fiscal no existia? Que tot era una pamema? En una altra giragonsa de mèrit, la líder de Ciudadanos a Catalunya diu que portem sis anys amb la murga del referèndum sense cap resultat. Té gràcia la capacitat de jugar tots els papers de l’auca del dependentisme: fer de barrera contra el dret a decidir i alhora recriminar als que l’impulsen que no l’hagin fet efectiu.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.

 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2016, 22.29 h

Ja no hi ha qui inverteixi a Madrit i menys a Espanya. Les empreses estan fugint esgarrifades. Em consta de primera ma a través de familiars que treballen a Londres i a Dubai.

A CAT creix l'economia malgrat els intents de exterminar-la per part del govern espanyata. Tot un exemple de que ens estimen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QWERTYS = ZURULLOS fletxa QWERTYS = ZURULLOS
9 d'abril de 2016, 18.29 h

QWERTYS = ZURULLOS >>>>>>>> #Urtasungate


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2016, 14.55 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa bcn
9 d'abril de 2016, 13.14 h

TAN SOLO TRES SOCIEDADES HAN MOVIDO SU SEDE DE LA CAPITAL A BARCELONA
Una veintena de empresas toman el 'puente aéreo' en cuatro días
Comenta El baile de empresas entre Barcelona y Madrid persiste. A lo largo de esta semana, un total de 23 sociedades han cambiado su domicilio social de la Ciudad Condal a la capital española.


N.B. COM AL QUEBEC...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep C&C fletxa Girona
9 d'abril de 2016, 12.42 h

Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals.

Entrada en vigor: 3 de gener de 1976, de conformitat amb l'article 27

Article 1: Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació. En virtut d'aquest dret estableixen lliurement la seva condició política i proveeixen així mateix al seu desenvolupament econòmic, social i cultural.

http://www.ohchr.org/SP/ProfessionalInterest/Pages/CESCR.aspx


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
9 d'abril de 2016, 11.13 h

M'agraden molt aquestes cròniques !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'abril de 2016, 10.08 h



I els del seu voltant, rient com "acémilas". Vaja com el que son. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2016, 09.08 h

#5 mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2016, 09.06 h

L'ALT DICTAMEN,
SOLAMENT L'ALT DICTAMEN
I RES MÉS QUE L'ALT DICTAMEN

"El 22 de juliol de 2010 el Tribunal Internacional de Justícia va determinar que la declaració d'independència de Kosovo no viola cap llei internacional, ja que segons va declarar el seu president, "les declaracions d'independència no estan pas prohibides".

TAULA SERVIDA + MENÚ PREPARART

NO VOLIEN CALDO?, EL MENÚ SENCER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
9 d'abril de 2016, 08.58 h

#3


MENJATITES

tu no ets el tonto,tens un grau més,ets la tonta del cul del digital.
i amb la ullera ben oberta esperant al client.
Que et donguin abort espanyata



TODO POR LA TAPIA
ABAJO ESPATRAÑA



..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.