directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Junqueras: “Són catalans tots aquells que vénen a viure i volen fer de Catalunya el seu país"

El líder republicà reivindica ERC: "Si avui hi ha una majoria assedegada de llibertat és perquè hi ha gent que mai ha defallit"

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat el paper d'ERC en la construcció d'un projecte de majories cap a la independència. "Si avui hi ha una majoria assedegada de llibertat i que vol un país lliure és perquè hi ha gent que mai ha defallit", ha recordat Junqueras en la Festa de la República, que aquest dissabte ha reunit al Parc de la Ciutadella tota la plana major republicana. "I qui mai ha defallit és la gent d'ERC, que ha estat 85 anys treballant per la llibertat i la justícia social", ha continuat el líder d'ERC, que també ha definit Catalunya com un "poble de pobles" on el català actua com a aglutinador. "Aquest país converteix en catalans tots aquells que hi venen a viure i que volen que Catalunya sigui el seu país", ha assenyalat amb vehemència Junqueras.

 

"Guanyarem tantes vegades com calgui perquè sabem sumar i sabem unir-nos"
 
Ha puntualitzat el president d'ERC, que ha posat en valor el paper d'un partit com el republicà que en els darrers anys ha actuat com a "casa comuna". "Com a partit, volem ser el reflex del millor que té el nostre país. Per això ens sentim tan orgullosos de tots els que avui esteu aquí", ha apuntat Junqueras, que també ha defensat la necessitat d'incloure gent independent al "projecte comú republicà". El líder d'ERC ha posat d'exemples Josep Maria Terricabras encapçalant la llista al Parlament Europeu o Alfred Bosch la candidatura republicana a Barcelona. "Cal recordar que som els únics que ho fem. Estaria bé que ho fessin molts altres", ha disparat Junqueras.
 
Rovira defensa el paper de la dona republicana
 
La secretària general del partit, Marta Rovira, ha volgut posar en valor el paper de la dona republicana –"les grans oblidades de la història"- en la construcció de Catalunya. Rovira ha recordat que la primera alcaldessa de l'Estat va ser la republicana Natividad Yarza, nascuda a Valladolid i que va guanyar el comicis de gener de 1934 a Bellprat. "Només les dones sabem que necessitem construir aquest país entre totes. Volem ser dones republicanes, catalanes, sortir al carrer i implicar-nos en la construcció d'aquesta república", ha assenyalat la secretària general d'ERC. "No hi haurà una república lliure sense homes i dones lliures", ha volgut deixar clar Rovira, que ha parlat just després de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
 
Forcadell: "Nos us fallarem"
 
Una Forcadell que ha volgut començar el seu parlament recordant la tragèdia dels refugiats a Europa i denunciant la "irresponsabilitat" de molts governs europeus. La presidenta del Parlament i membre de Junts pel Sí també ha volgut deixar clar que les institucions catalanes es posaran al costat dels "anhels de la ciutadania" expressats a les urnes el passat 27-S. "No us fallarem. Sabem perquè som al Parlament i perquè ens vau votar", ha tranquil·litzat Forcadell a la concurrència. Prèviament, la Festa de la República ha comptat amb la intervenció d'altres 'cares conegudes' d'ERC com el cap de files a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, l'eurodiputat Josep Maria Terricabras o el tàndem al Congrés integrat per Joan Tardà i Gabriel Rufián.
 
Bosch: "Ada, abraça la llibertat"
 
L'encarregat d'obrir l'acte central d'ERC –que ha omplert de gom a gom la zona de la cascada al Parc de la Ciutadella- ha estat el cap de files d'ERC al consistori barceloní, Alfred Bosch, que llençat de manera explícita un missatge a l'alcaldessa. "Ada, abraça la llibertat i trobarem la igualtat. Sense llibertat no podrem acollir els refugiats com volem i no podrem ser solidaris. Sense llibertat no podrem combatre les desigualtats, ni tampoc la pobresa infantil ni la pobresa energètica", ha enumerat Bosch. "Ens cal un Estat lliure i sobirà per fer tot això", ha reclamat el líder d'ERC al consistori barceloní.
 
"I ho farem amb tots els autodeterministes que ara estan dubtant. Amb les 'colaus' i els 'domènechs'
 
De fet, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà també ha tingut paraules cap a les esquerres de Catalunya per tal que se sumin al procés cap a la independència. "Tenim la república a la cantonada. No hem deixat de treballar ni hem perdut l'esperança", ha avalat Tardà, que ha apostat per proclamar la república catalana com abans millor. "Ara cal anar per feina i deixar-nos de punyetes i de complexos. El nostre país se salvarà si fem la feina de pressa, tot depèn de nosaltres. Si ens acollonim i ens caguem, perdrem", ha reflexionat en veu alta el diputat d'ERC al Congrés. "No us allargueu gaire Junqueras", ha ironitzat Tardà. "Aproveu les tres lleis, convoqueu eleccions constituents, debatem la constitució, fem el referèndum, intentem guanyar-lo i proclamem la república", ha enumerat el diputat d'ERC.

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
LLUIS fletxa bcn
18 de juny de 2017, 18.09 h

# 35 : hauries de llegar més .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
13 de desembre de 2016, 08.27 h



#32 El pobre desgraciat ANALFABET , BORRATXO i CASPÓS del bejota-Lluis, AL COMENTARI #15 DIU QUE CATALUNYA TÉ 31 QUILÒMETRES QUADRATS, ÉS A DIR, 5 Km X 6,2 Km ! ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
8 d'octubre de 2016, 07.39 h





#28

POBRE bejota, el RUC OLIGOFRÈNIC oficial d'aquest digital:




El DESERT del Sahara , té NOU MILIONS QUATRE CENTS MIL ( 9.400 000) km2 , és a dir: DINOU VEGADES MÉS QUE CASPANYA . . . mentre que Suïssa només en té 41.000 km2 . . .




Així si tu tinguessis prou pesquis (cas altament hipotètic , de fet impossible) per poder montar una empresa . . . PREFERIRIES EL SAHARA, TROÇ D'ESTÚPID AMB POTES ?????!!!!!!!!




Com pot ser tan ANALFABET i tan PPEDANT aquesta piltraf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
2 de juny de 2016, 19.44 h





#32 MOLT ANALFABET I CRETÍ BEJOTA: sort en té l'Oriol Junqueres dels teus "savis" consells, oi???


he he he he he he . . .


Per cert, això d' "equiVACAT" que potser et refereixes a una vaca que s' esquiva???



HUAHHUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !!!!!! . . . com es pot ser tan cretí???




Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
BEJOTA fletxa bcn
27 d'abril de 2016, 17.38 h

Según Malet,PREDIENTE DE LA CAMARA DE COMERCIO USA, estas compañías están preocupadas no sólo porque muchas de ellas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7 millones, sino también por "una segura inestabilidad política y económica que se prevé" en los próximos años


N.B. A HORES D'ARA ,SR. JUNQUERAS, ELS CATALANS SÓN MENYS DEL 50%. POT SER QUE VOSTÉ ESTIGUI EQUIVACAT ,TROBO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
14 d'abril de 2016, 18.13 h




#28 Vamos a ver , bejota, pobre marmota idiota, si tu fueras una empresa, qué preferirias: un mercado de 40 millones (descontando los 7 millones de catalanes que tu, en tu estupidez cretina de analfabeta cretino cuentas como españoles) que no tienen dinero y estan acostumbrados a ESTAFAR, MENTIR I TRAPICHONDEAR tal como su cultura naZZional corrupta española les ha acostumbrado, o una cartera de clientes de solo 7y millones (los catalanes) , gente responsable, que paga sus deudas y que no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
12 d'abril de 2016, 20.08 h

JA PODEN VENIR ELS QUE VOLGUIN A CATALUNYA ... Que mentres no aprenguin la LLENGUA CATALANA Ningu els tindra per Catalans ni Catalanes ja hus podeu posar con volgueu ES CATALÀ QUI APREN A PARLAR EN CATALÀ Lo que rebenta fa RABIA Esque sense PARLAR EN CATALÀ REBEN MOLTES MES AJUDES I ELS DONES PISOS NOUS que no reben aquestes ajudes familias catalanes de tota la vida jA ES diu de fora vingueran que tot su quedaran per els .. ELS REFUGIATS Amb que els alimentaran treuran als ajudes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
12 d'abril de 2016, 20.04 h

DE FESTES SI EN SABEU FER ELS POLITICS Ara bones Politicas Socials ja hus costa molt fer-les hostres tu que no les feu fa anys JA ES FACIL de entendre no les feu tan obrir embaixades , tan posar ALTACS CARRERCS PUBLICS ,, TAN SALVAR RESCATAR PISTES DE ESQUI No queden diners per la POBRESA Ni per ELIMINAR BARRACONS Que en tenin molts a Catalunya Clar si regaleu diners als Diaris i al GRUPO GODO Per obrir guarderias publicas no ja diners Despres els doneu a Guarderias Privades d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
BEJOTA fletxa bcn
12 d'abril de 2016, 17.11 h

El baile de empresas entre Barcelona y Madrid persiste. A lo largo de esta semana, un total de 23 sociedades han cambiado su domicilio social de la Ciudad Condal a la capital española.elEconomista.

N.B. LI RECORDO ,SR. JUNQUERAS, QUE MES DEL 50% NO VOLEM CANVIAR 500 MIL KM2 PER TANT SOL UN PAIS DE 31 MIL KM2.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.