directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 24 d'abril, cridem pel català!

La Plataforma per la Llengua fa una crida a la participació per reclamar el català, llengua comuna

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua prepara, un any més, l’acte que té com a objectiu reivindicar el català, com a llengua comuna i com a vertebradora de la diversitat lingüística del nostre país. Així mateix, en aquest acte de caràcter lúdic, l’entitat vol posar en valor la riquesa de la llengua donant un pes específic a les diferents varietats dialectals que es poden parlar en el conjunt del territori. El pròxim 24 d’abril al matí, es preveu aplegar 500 persones a la Plaça Comercial del Born de Barcelona per formar una gran Rosa dels Vents que girarà per fer sentir la veu de cadascun dels territoris en la seva pròpia varietat dialectal.


plataforma per la llengua,  cridem pel català!
Cartell Cridem pel català!

Comparteix
   


Etiquetes
Dialectes per escollir

Nord-occidental, central, septentrional, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc-formenterenc i alguerès són les varietats dialectals que podràs triar en el moment de la inscripció al web: Cridaho.cat
 
Alguns dels meteoròlegs del nostre país, com Alfred Rodríguez Pico, Míriam Santamaria, Mònica Usart i Miquel Bernis, a més del toc humorístic de l’actor i guionista Xavier Bertran, Lo Cartanyà, formen part de l’espot “Crida-ho als 4 vents. El català, llengua comuna” on la meteorologia és el recurs per demanar la participació.
 
11 anys reivindicant el català com a llengua comuna
 
La Plataforma per la Llengua i 26 entitats de persones d’origen nouvingut organitzen cada any, des del 2005, diferents accions sota el lema “El català, llengua comuna” pels volts de la diada de Sant Jordi.
 
L’objectiu és promoure el català com a llengua comuna dins la nostra societat, i sensibilitzar les persones nouvingudes de la importància de la llengua catalana com un dels eixos vertebradors de la societat. Alhora, aquesta acció pretén sensibilitzar també la societat d’acollida catalanoparlant, que sovint canvia de llengua quan observa que una persona té un accent diferent o té una procedència diferent. Aquesta actitud dels qui tenen el català com a primera llengua dificulta la inclusió d’aquesta persona en la nostra societat i, a la vegada, pot esdevenir un símptoma de disminució de l’ús social de la llengua.
 
Un anunci de meteoròlegs 

Alguns meteoròlegs són els protagonistes de l’espot de crida a la participació.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
15 d'abril de 2016, 11.51 h

¿ PER QUE EL 24 I NO EL 23 DE ABRIL PER SANT JORDI DIA DEL PATRO DE CATALUNYA ? Seria lo mes normal ques DIA DE LLUITA Contra las injustiocias que pateix Catalunya contra els Espanyols que no respenten la LLengua Catalana Contra España el Govern Espanyol per Retallar la LLEI DE LA DEPENDENCIA I Volguer Eliminar la LLengua Catalana I ROBA A CATALUNYA Con fa .. SER CATALÀ ES PARLAR EN CATALÀ .. Els Politics que defensen la LLengua Castellana son tots uns FATXES Son Nacional... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 d'abril de 2016, 11.16 h

TOTHOM HA D'ÉSSER-HI, ÉS UNA MANIFESTACIÓ, ON EXPRESSAREM LA NECESSITAT SOCIAL QUE EL CATALÀ SIGUI L'ÚNICA LLENGUA (NACIONAL o OFICIAL) `RESERVAREM EL MULTILINGÜISME REAL A CATALUNYA A BASE DE PEDAGOGIA, CULTURA I HUMANISME UNIVERSAL. VENCENT TOT EL QUE SE'NS HA IMPOSAT REPETIDAMENT A SANG I FOC, DES DE FA TRES CENTÚRIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 d'abril de 2016, 08.16 h

!Ei, TV3, que no ens veus?, som els escriptors valencians!

Fa anys i panys que no em telefonen de TV3 ni de Catalunya Ràdio, encara que siga per a dir-hi quatre paraules, mig minut, no res. Ja sé que considereu que el futbol és una cosa enorme, descomunal, a què dedicar un fum d'hores. Tanmateix, no havíem quedat que el valencià i el català eren la mateixa llengua i la mateixa literatura? O cal començar a dubtar-ho, ara que el PP ja no té temps ni gent per a fer-ho? Nosaltres, els esc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
15 d'abril de 2016, 05.44 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 d'abril de 2016, 19.50 h

TELECINCO es va adherir al Manifiesto por la lengua. Així posa al servei del feixisme espanyol per a que pugui FIXAR i IMPOSAR A TOTA ESPANYA EL CASTELLÀ, FENT-LA OFICIAL NOMÉS A ELLA.
Només cal veure que la recolzen els il.luminats Vargas Llosa, Fernando Savater o Àlvaro Pombo, entre d´altres casposos indesitjables cavernaris.
Amb això volen deixar a la cuneta al català i les altres llengues de l´estat espanyol......
Si els catalans ens unissim ens podriem fer respectar, com al seu di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Sabadell
14 d'abril de 2016, 19.42 h



Ja ho crec que cridarem el 24 d'abril. I molts altres dies cridarem per retornar a la llengua catalana la DIGNITAT que alguns fills de puta acomplexats i franquistes li han volgut treure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 d'abril de 2016, 18.39 h


QUE PASSA AMB LA ATENCIÓ AL COMERÇ I OFERTES TELEFÒNIQUES, EM CASTELLÀ ?

JUSTÍCIA, COMISSARIES I ALTRES EM CASTELLÀ ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.