directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Manifestació a Vic en suport al regidor investigat per l'Audiència Nacional per sedició

El regidor denuncia "l'atac antidemocràtic" de l'Audiència i assegura que no té cap por

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Vic .- Un miler de persones, segons l'organització, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Vic (Osona) per exigir l'absolució del regidor de Capgirem Vic Joan Coma investigat per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició. La manifestació ha sortit de la plaça de la Noguera i ha arribat fins a la Plaça Major encapçalada per una pancarta amb el lema 'Per les llibertats ni un pas enrere'. El regidor ha explicat que entén que la seva investigació "no és una cosa personal sinó un atac a l'independentisme popular i les llibertats democràtiques" i ha denunciat "l'atac antidemocràtic" per part de l'Audiència Nacional. Ha afegit que "volen aconseguir als jutjats el que no aconsegueixen a les urnes". Tot i aquesta imputació, ha assegurat que es mantindran en la línia ja que ni l'Audiència ni el Tribunal Constitucional tenen "cap legitimitat" per ells. La manifestació ha comptat amb la participació del president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.


Comparteix
   


Etiquetes

La manifestació ha estat convocada pel Moviment 30/03, que deu el seu nom al dia en que Coma va rebre la imputació. Durant la marxa els participants han cantat consignes com 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Tots som Coma' o 'Per les llibertats ni un pas enrere'. La manifestació ha finalitat amb la lectura d'un manifest on s'ha denunciat l'actuació de l'Audiència Nacional i s'ha mostrat el suport a les persones que hagin o estiguin en un futur en la mateixa situació que Coma, entre les que s'ha mencionat l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.
 
Coma ha pujat a l'escenari i ha agraït el suport a les persones que han sortit al carrer aquest dissabte i ha afirmat que la participació a la manifestació demostra que si l'Audiència Nacional pretenia provocar-los por ha aconseguit l'efecte contrari.
 
En declaracions a l'ACN, Coma ha dit que el país viu moments històrics i ha augurat que serà "malauradament normal" que l'Audiència Nacional continuï actuant com ho ha fet amb ell per tal de "reprimir la dissidència". Tot i això, ha assegurat que ell com a regidor es deu "a la voluntat popular" que l'ha portat a les institucions i que per això continuarà actuant en la mateixa direcció.
 
El motiu de la imputació són les paraules que Coma va pronunciar en el marc d’un ple municipal a l’Ajuntament de Vic el passat 9 de desembre en el qual es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament. Coma va apel·lar a la desobediència davant dels tribunals espanyols. És el primer cop que un càrrec electe és investigat per aquest delicte i se li poden arribar a demanar fins a 8 anys de presó.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
EREN TEMPS DE SEGA fletxa PLANA PONENTINA
17 d'abril de 2016, 13.01 h

#5 Aun no os habéis enterado: ni se van acatar las inhabilitaciones/supensiones, ni se van a pagar multas, ni se va asistir a juicios contra los disidentes/independentistas por motivos ideológicos. Pronto los cargos públicos en Catalunya se van a someter a la nueva constitución catalana y a la república de Catalunya. Y luego, si tenéis cojones, nos volvéis a anexionar por la fuerza de las armas y nos volvéis a imponer vuestras leyes. Es de justicia para los catalanes, recuperar, democr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Santi fletxa Barcelona
17 d'abril de 2016, 12.35 h

No hace falta que lo metan en la cárcel, seria suficiente con una suspensión de cargo y una multa e inhabilitado de por vida para ocupar cualquier cargo público, seria lo justo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 d'abril de 2016, 11.33 h

L'audiència nacional? Això no és més que grup de gent del PP i del PSOE que, naturalment, pensen tots igual. En què pensen? Doncs en la "unidaz de Eppaña". Ja se la poden ben confitar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 d'abril de 2016, 08.43 h

-no té gens de por. No "cap por"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
16 d'abril de 2016, 22.15 h

Els tribunals inquisitorials de l'Estat filo-faixista espanyol no porten més que el descrèdit, la insubmissió i la injustīcia.

Estan deslegitimats del tot.

Pensen que ens doblegaran?

Ja veurem qui guanya!

Contra el poble no s'hi juga! Pot ser a Madrit sí. A CAT mai. No llegeixen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'abril de 2016, 22.02 h

Sediciós: Delicte consistent en l’alçament públic i tumultuari per obtenir o impedir "per la força" la promulgació o l’execució d’una llei.

PS: Pels espanyols, actuar de forma pacífica es delicte però com actuen ells, no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.