directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

La força de la gent que empeny

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

No ha estat un any senzill. Però és encara, tot i les agressions de l’Estat (des de la investigació per sedició de l’Audiència Nacional al setge econòmic a base de multes i inspeccions) l’eina més potent que tenim a les mans. Avui viurem una nova assemblea general ordinària de l’ANC. Cal que es prepari a fons per tornar a ser decisiva en el moment clau: aprofundir en la preparació d’un projecte engrescador per oferir a tothom i convèncer la gent que hem de mantenir-nos alhora transversals i units per resistir l’embat definitiu que ens farà l’Estat espanyol. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
IRREGULARITATS. Mentre les informacions panamenyes cauen dia a dia, esquitxant personatges de la via pública d’aquí i (sobretot) d’allà, es destapen nous casos de corrupció en el Partit Popular. Aquesta setmana, a més de la detenció de l’alcalde de Granada, hem sabut també de les irregularitats fiscals comeses per l’expresident espanyol José María Aznar, que li han costat una multa d’Hisenda de 70.000 euros. També que, com qualsevol altre contribuent, Aznar s’hi va reunir en persona amb Montoro per discutir-ne l’abast. Déu n’hi do, l’import no declarat devia ser interessant. Així que, ben segur, els mitjans i la classe política espanyola, com un sol home es llançaran sobre ell i la seva família, exigiran a Aznar que renunciï als privilegis propis de la seva condició d’expresident i la UDEF s’hi abraonarà amb tot. O això només passa amb els expresidents de la Generalitat? No, oi?

LLENGUA. L’afer Koiné encara porta cua. Per més que no sembli encertat, és tanta la brossa que els seus crítics hi han abocat a sobre que costa de no empatitzar amb els seus autors. Aquesta setmana, el gran Joan Coscubiela recomanava a les xarxes socials la lectura d’un article sobre el manifest, publicat al diari comtal, de la mà del gran mestre de l’espanyolisme mel·liflu a Catalunya, l’Antoni Puigverd. La conclusió de la seva anàlisi, com sempre, de traca. Segur que us sorprendrà. Encerteu quin projecte polític està posant en perill la supervivència de la llengua catalana? La subordinació del país a un Estat supremacista que ens bombardeja des de tots els estaments de poder (de l’estament judicial fins a les ambaixades que censuren la difusió de la nostra literatura, passant pels governs autonòmics cada vegada que els controla la dreta centralista)? No, i ara! La independència de Catalunya.

MEMÒRIA. El Regne d’Espanya no disposa de prou recursos per desenterrar els milers de morts que encara resten a les cunetes. El segon país en desapareguts després de Cambodja, diuen. Potser el tercer, si hi comptem Colòmbia. La Cultura és objecte d’un percentatge d’IVA de rècord a Europa, que l’ha convertit en un autèntic luxe. Però per a algunes coses (no per a transferir a les autonomies el que pertoca al Govern espanyol per la Llei de la Dependència) sí hi ha diners. Com ara, per a gastar-se en deu anys 160 milions en fer un museu sobre la monarquia. No n’hi ha prou amb mantenir la col·lecció reial del Prado. Ni les del Palau i l’Armeria reial. Ara calia fer tot un museu en edifici annex a major glòria dels Borbons, amb un cost anual de manteniment d’entre 5 i 7 MEUR. Sort que la República espanyola ja la tenim al caure.

NÚMEROS. Rajoy ha agafat la calculadora i els números li surten: és possible que l’esclat d’una nova i darrera onada de casos de corrupció que afecten el PP hi tingui a veure. Potser l’establishment ha obert la veda per mirar de convèncer-lo que cal evitar eleccions i fer govern com abans. El cert és que a mesura que les enquestes es multipliquen, la possibilitat que els populars i Ciudadanos sumin en un govern de dretes creix. Fins i tot perdent algun diputat, un resultat que deixés la suma de les dretes al llindar de la majoria absoluta no només blindaria un govern espanyol per als populars, sinó que a més deixaria el marge de maniobra de Ciudadanos per a imposar condicions pràcticament sota mínims: és possible que ni tan sols puguin imposar la sortida de Rajoy. Increïble, però és ara qui més opcions té de continuar ocupant la Moncloa.

OLE. Espaterrant. Catalunya pateix una deficiència congènita de treballadors públics. El manteniment aquí d’uns serveis públics de qualitat suposa un esforç ingent per part dels funcionaris i la resta del personal laboral al servei de les administracions del país. Per això resulta del tot espectacular llegir notícies com aquesta, relativa a la integració de 20.000 treballadors externs a la Junta d’Andalusia, molts d’ells, amics i familiars d’alts càrrecs i militants socialistes. No només s’ha produït un frau brutal durant anys en els cursos de formació amb fons europeus, sinó que ara el personal que se n’ocupava ha estat funcionaritzat. Per acabar-ho d’adobar, la mateixa Junta d’Andalusia ha reconegut que fins a 1.800 d’aquests treballadors no tenen en aquests moments cap funció assignada, de manera que estan, literalment, “mano sobre mano”. El cost calculat: 100 MEUR anuals. Un país modèlic que hem de continuar sostenint.

PAGAR. L’espanyolisme acostuma a invocar per terra, mar i aire la necessitat de blindar la igualtat entre tots els espanyols. Per a l’Albert Rivera és una sentència esculpida en pedra. Però com gairebé tot en aquest país de cartró pedra, és absolutament falsa. El cert és que la inversió de recursos públics a cada indret de l’Estat és radicalment diferent. Atès que l’administració central ha decidit aprofitar la crisi per a centrifugar el deute als poders autonòmics i locals, tal desequilibri és manifesta de manera més punyent com major sigui el nivell de competències al qual calgui fer-hi front. En el cas de Catalunya, doncs, és màxim. Aquesta setmana hem sabut que estudiar al nostre país és, de mitjana, tres vegades més car que a Andalusia dels funcionaris desenfeinats. Suma i segueix.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
17 d'abril de 2016, 16.44 h




El Grup Koiné ha agafat el nom de la forma dialectal del grec classic que també se sol anomenar "grec helenístic", format a base, principalment, del grec JONI i del grec àtic.


El grec Koiné va venir a ser com actualment el CATALÀ UNIFICAT I NORMATIVITZAT PER POMPEU FABRA , o com l'EUSKARA BATUA, el basc unificat.


En grec koiné és molt important perquè en ell es va escriure el "Nou Testament", va ser la llengua oficial de l'Imperi Romà d'Orient i la segona llengua de l'imper... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
17 d'abril de 2016, 11.50 h

#7


XARNEGOPITECUS COPROFILICO


MENJATITES des que fas treballs al water pràctiques la coprofilia porca
anal-escoria espanyata
Fins a on arribaràs ? A la zoofilia potser ?
Pots anar a practicarla amb els micos de Gibraltar o la illa de Perejil i de pas
practicar una mica el "Llanito" llengua mil·lenària més antiga que el "Lepe".

L=L'ENGUA
E=ESTUPIDOS
P=PROPIA
E=ESPATRAÑA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
17 d'abril de 2016, 11.33 h

#7



XARNEGOPITECUS


MENJATITES quan sodomitzes els teus clients fas servir el vibrador de la
rojiguarra oi ? Com que estas operada i nomes tens forats.
Fas servir la vaselina que tira als rius el FRANCO Rabell ?
Per cert a quan cobres la xuclati ?


TODO POR LA TÀPIA
VIVA EL J.SEBASTIAN ELCOCA



.



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 d'abril de 2016, 10.12 h



#6 Lo siento, pero no puedo ir a dormir hasta que deje libre mi cama el novio de mi padre, que ya se haya saciado de sodomizarlo, porque en la cama de mi madre no puede ni pensar: hay un cliente en plena faena y tres mas esperando turno.

Y yo, mientras tanto, a mis clientes, las mamadas se las tengo que hacer en el vater, con un pestajo a Aragoneses, quiero decir, a cagarros, que tira de espaldas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
17 d'abril de 2016, 10.01 h

#2



XARNEGOPITECUS


MENJATITES encara no has anat a dormir, es nota que es dissabte i has treballat
molt a la ruta de La Junquera.
Quants camioners t'has fet aquesta nit ?
De porca i de senyora s'en ha de venir de mena oi,anal-escoria espanyata ?
Des que et vas operar deus tenir molt d'èxit amb dos forats.



TODO POR LA TÀPIA Y POR DETRAS
QUE TE GUSTA MAS



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
17 d'abril de 2016, 09.50 h

#2


MENJATITES tu no ets el tonto del Digital
Ets la "tonta del cul del Digital amb vibrador enculat"
Això sí, la més frickitriotica, sempre uses el vibrador
de la rojiguarra



TODO POR LA TÀPIA Y POR
DETRAS QUE TE GUSTA MAS



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
17 d'abril de 2016, 09.42 h

Quina barra tenen els españoles, diuen que españa va bien i és perquè Catalunya va molt bé i és clar gràcies a això ELLS en fan bandera com sempre, la llàstima és que els que no ho VOLEN saber perquè són bruts o no SABEN per analfabets o no PODEN perquè són curtets, s'entesten a difamar per no donar-nos les gràcies; però ja NO COLA tothom els coneix

PER UNA NOVA REPÚBLICA CATALANA SEMPRE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'abril de 2016, 09.16 h

#1 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2016, 08.14 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.