directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP aplaudeix el pla de govern de Puigdemont, però l’adverteix que això implicarà desobediència

Albert Botran ha valorat positivament les intencions del govern, i considera que el president “no qüestiona” el calendari

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El diputat de la CUP, Albert Botran, ha estat l’encarregat de comparèixer en nom del seu grup parlamentari per valorar de manera més positiva que negativa les intencions de l’executiu Puigdemont. Tanmateix ha advertit que si es vol complir, caldrà començar a practicar la desobediència.

 


Comparteix
   


Etiquetes

La CUP dóna pistes sobre què s’ha de fer per obtenir el seu vot favorable als pressupostos

“Les voluntats pol han d’anar acompanyades de pressupost. La nostra preocupació és que el pressupost, circumscrit a l’autonomia i la Constitució, no podrà donar resposta a les prioritats polítiques, i el que hem d’assumir és que s’ha de dissenyar i executar un pressupost desobedient, càpiga o no en els marges que ens imposa l’Estat”. Amb aquestes paraules, la Candidatura d’Unitat Popular veu amb bons ulls el pla de govern de Carles Puigdemont, però l’adverteix que per arribar-hi és molt important no cenyir-se als límits que imposa l’Estat espanyol.

Botran s’ha mostrat satisfet que Puigdemont hagi parlat de “legislatura excepcional” i ha explicat que és hora de veure sobre el paper si les paraules del president no se les enduu el vent a través d’uns pressupostos poc valents. La CUP també valora positivament que el president s’hagi mostrat realista amb el calendari: “no està plantejant una legislatura ordinària o autonòmica. Estem d’acord en això. Quan es qüestiona la temporalitat, sempre que no es mogui el caràcter excepcional i es parli d’un o dos mesos, no suposa cap discrepància”.

CSQEP anuncia el seu ‘No’ abans de veure els pressupostos

La formació filial de Podemos a Catalunya, Catalunya Sí Que Es Pot, no està disposada a donar cap cop de mà al govern català, tenint també en compte que el procés espanyol està cada vegada més a prop d’una nova convocatòria d’eleccions. Rabell, com és habitual, s’ha mostrat molt negatiu i ha dit que veia “poc versemblant” el pla de govern: "En 15 mesos haurien d'aprovar 45 lleis i centenars de disposicions. En pocs mesos hauran de fer el que no ha fet CiU en dues legislatures completes". "El gir social s'anuncia amb paraules, però depèn de propostes per les quals no ens ofereixen massa garanties". Amb aquestes paraules, Rabell ja apunta desconfiança i un ‘No’ en la votació pressupostària. CSQEP sembla que donarà les mateixes oportunitats a aquest govern que els partits unionistes de l’arc parlamentari català (PP, PSC i C’s), cap.
 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
BEJOTA fletxa bcn
21 d'abril de 2016, 18.50 h

Entre 2013 y 2015
Más de 1.120 empresas han abandonado Cataluña por el desafío soberanistaMadrid, en cambio, ha registrado 1.542 empresas más en los últimos tres años, según las cifras que maneja la organización Empresaris de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
20 d'abril de 2016, 10.58 h

10100 DIES DE PUIGDEMONT AL GOVERN Sense fer grans Millores en las Politicas Socials , sense crear Treball feina als Aturats Molts Joves han de Marxar de Catalunya anar a altres Paisos ja quel puta Govern Català no els don feina ni cap futur a Catalunya . Aquesta es la Realitat PUJEN EL POBRES Pujen las injusticias Socials cada dia son mes pobres ELS Rics Cada dia mes RICS Per que el Govern Català BAIXA IMPOSTOS ALS MÉS RICS Mentres fa pasa gana fam als mes pobres LA CUP Fills d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 d'abril de 2016, 07.54 h

El "desgobierno" ens espia amb quatre imbècils?

Doncs nosaltres (i sóm milions!) espiem i espiarem al "desgobierno"

Prova: la història del tren

Endevant! Hem posat la directa. No tenen res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ets un excrement pudent fletxa ets un excrement pudent
19 d'abril de 2016, 23.29 h

#2 ets un cagarro


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 d'abril de 2016, 22.14 h

#1 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
19 d'abril de 2016, 19.21 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.