directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Barcelona de Colau: adjudica un servei social a dues empreses de Madrid acusades de vulnerar els drets laborals

L’ajuntament ha resolt que l’atenció domiciliària a la ciutat quedi en mans de dues filials de les constructores de Florentino Pérez i Sacyr

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El programa electoral de Barcelona en Comú prometia impulsar noves pràctiques econòmiques i socials més cooperatives i sostenibles, però la realitat indica que, com va passar amb el codi ètic, les promeses són fum. Ara ha sortit a la llum que l’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la meitat del contracte pel servei d’atenció domiciliaria (SAD) ples anys 2016 i 2017, que té un pressupost de 113 milions d’euros, a dues empreses multiserveis pertanyents a dues constructores de Madrid amb un llarg historial de conflictes laborals i sindicals: Clece,  empresa del grup ACS propietat de Florentino Pérez i Valoriza-Sacyr.


Comparteix
   


Etiquetes

Un historial d’incompliments i de reducció dels drets dels treballadors per part de les empreses que han guanyat el concurs

L’empresa del grup ACS de Florentino Pérez, quan va ser adjudicatària del servei d’atenció domiciliaria de Sabadell, va haver de fer front a un procediment judicial  que va perdre interposat per CCOO per incomplir els acords de subrogació del serveis amb els treballadors, però aquest no és l’únic conflicte. També va generar un conflicte laboral amb les treballadores del servei d’atenció a domicili després que la Diputació de Cadis li cedís la concessió d’aquest servei.

Per la seva banda, l’empresa Valora ha protagonitzat conflictes laborals sonats amb el personal de neteja de l’aeroport de Màlaga, amb el personal de neteja de l’Ajuntament de Madrid, amb els treballadors de la neteja de la Universitat de Màlaga, o amb els treballadors de la neteja d’un hospital de Múrcia el 2014. L’empresa té un llarg historial de guanyar adjudicacions rebentant preus per després incomplir el compromís de mantenir la qualitat del servei i els drets dels treballadors. Amb l’excusa d’haver calculat malament el cost del servei l’empresa ha intentat reiteradament imposar importants retallades salarials a la plantilla o ha volgut executar expedients de regulació temporal d’ocupació.

La valoració econòmica, l’element determinant pel Govern Colau

Segons publica el diari ARA, en l’adjudicació del contracte ha pesat més la valoració econòmica del projecte que no la part tècnica, malgrat que el pes de la primera només representa un 20% del total, fet que ha deixat fora algunes entitats com l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), especialitzada en atendre persones vulnerables i que ja oferia aquests serveis d’atenció a la llar en dues de les quatre zones en què es divideix Barcelona.

La informació també assegura que l’Ajuntament  ha justificat  l’adjudicació perquè “Com a administració, a banda de donar el millor servei, també hem d’administrar de la millor manera els diners”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
pengyu fletxa Tarragona
20 d'abril de 2016, 23.04 h

Por tan solo cobrar 2200 euros al mes, no o hace tan mal la sra. Colau. El Trias nos costaba tres veces mas. Todos los ayuntamientos solo recaudan dinero y luego a trabajar empresas privadas, buenas empresas los ayuntamientos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
20 d'abril de 2016, 18.59 h


#20 Oye, chavalín, a ver si me respondes una pregunta que me tiene intrigado: con eso de "Aragoneses Orientales, a quien te refieres, Cagggggggggggarrrrrrrroneses ? Tal vez a los clientes que se follan a tu madre cuando se prostituye en la carretera ? O a los que sodomizan al mariconcete cabrón de tu padre ?

Gracias anticipadas por tu amable respuesta, nene.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
20 d'abril de 2016, 17.02 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 d'abril de 2016, 15.00 h

LA MARIONETA DE MAD MASS NO DEJA DE HACER EL RIDICULO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ai senyor! fletxa Barcelona
20 d'abril de 2016, 10.52 h

Que plegui. Simplement. Com més aviat millor. Ignorant, maldestre, venuda al seu "Ego".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
ALBA. fletxa BARCELONA
20 d'abril de 2016, 10.45 h

#5 I vist des de dins encara més. És vomitiu i desesperant. Però, saps qui la va votar?. Una massa important d'immigrants sense feina ni sostre, tots els okupes, desnonats i aturats que no tenen cap pressa per tenir feina i pagar impostos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 d'abril de 2016, 10.33 h

Cada dia Colau, em fas més fàstic com a Alcaldessa. ES que no ni han empreses de serveis integrals a Barcelona que es puguin beneficiar dels diners que genera la pròpia ciutat? i crec seriosament en la teva incompetència total.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
20 d'abril de 2016, 10.29 h

LA MARCA ESPAÑA Entra dintra el Ajuntament de Barcelona BARCELONA MES ESPANYOLA I CASTELLANA i molt menys Catalana gracias a ADA COLAU a la Española Ada Colau aliada de PODEMOS ...No es veu cap millora en politicas Socials a Barcelona no es redueixen pas els SENSE SOSTRE ELS POBRES ELS ATURATS Pujen més son més cada dia .


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
20 d'abril de 2016, 10.25 h

Em fa gràcia que es digui que l'Ajuntament ha decidit.... quan l'Ajuntament són 42 representants de diferents partits i no se n'anomena cap per conformar la decició presa i la colau només representa el seu partit amb 11 regidors!

Perquè no es denuncien aquestes irregularitats i per "defecte de forma" es FOT FORA AQUEST PERSONATGE ANALFABET I COM ES VEU CORRUPTE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 d'abril de 2016, 10.22 h

ADA COLAU ENSENYA EL PLOMALL, ATANSANT-SE A FLORENTINO PEREZ I SACYR, SENSE CAP CONSCINÈNCIA SOCIAL,BENEFICIARIS DELS 1.350 MILIONMS D'EUROS MÉS 295 POSTERIOR PEL TEMA DEL DIPÒSIT DE GAS CASTOR, PAGATS EN 30 DIES PEL MINISTRE SORIA (EL DELS PAPERS DE PANAMÀ I D'ALTRES) INCORPORADA AL NACIONALISME ESPANYOL, FA COM AQUESTS ENS TÉ ACOSTUMATS DE TRES SEGLES L'EXPLOTACIÓ DELS TREBALLADORS COM A SISTEMA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.