directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Crida a una manifestació unitària a la Catalunya Nord en contra del centralisme francès

La consulta per decidir el canvi de nom de la macroregió Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus és un “element de distracció”, segons CDC-Catalunya Nord

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La macroregió francesa Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus celebrarà del 9 de maig i el 10 de juny una consulta amb cinc opcions per decidir el nom oficial definitiu del territori, entre les quals ‘Occitània – País Català’, inclòs per pressió popular després de ser rebutjat en un principi. Amb tot, diverses personalitats nord-catalanes han unit esforços per rebutjar aquesta votació i han creat el ‘Comitè per al País Català’, que titlla la consulta d’“estratègia de distracció” per recentralitzar i treure poder polític a la Catalunya Nord. És per això que criden a una manifestació unitària a Perpinyà el 18 de juny. 


Comparteix
   


Etiquetes

La consulta amaga darrere la qüestió clau: la recentralització francesa 

La consulta “no és democràtica, sinó consultiva i de distracció”, segons ha apuntat a directe!cat un dels impulsors del front comú, el president de CDC a la Catalunya Nord, Jordi Vera. Ho justifica perquè “el problema és de poder polític”, i no de nom, ja que amb la maniobra, han fusionat territoris per crear una regió “de tall europea, cartesiana, de sis milions d’habitants, tecnòcrata, i el proper pas el 2020 serà eliminar els departaments [províncies franceses]”.

És impossible que 'País Català sigui l'escollit

A més, ha explicat a directe!cat que és impossible que el nom ‘País Català’ sigui l’escollit: “Ni que votéssim el 100% dels ciutadans de la Catalunya Nord seria l’elegit, ja que només són 1 departament dels 13 que votaran”. A més, Jordi Vera diu que “tota l’elit d’aquesta nova regió se situa al voltant de Tolosa i no té intenció de posar un nom català”. Segons ell, la nova organització territorial francesa té una intenció econòmica, no històrica ni cultural, així que “no els convé” posar un nom que inclogui 'català'. 

Un moviment "transversal"

La presentació del Comitè per al País Català s'ha celebrat aquest dijous amb, a banda de Vera, la presència de l’advocat Pierre Becque, exconseller regional, Jean-Luc Pujol, batlle de Forques i exconseller regional; Annabelle Brunet, consellera departamental de Catalunya del Nord, tinenta del batlle de Perpinyà i consellera comunitària de la Metròpoli Perpinyà Mediterrània; i Sébastien Ménard, secretari departamental de Dempeus França a Catalunya del Nord. El president de CDC Catalunya Nord destaca la "transversalitat" del moviment. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
22 d'abril de 2016, 19.49 h

Bejota, castrat espanyoliste
La Catalunya Nord va ser canvi perque els inglesos es quedessen Gibraltar i Mahó
si algu va perdre algo de una nena ignomissa a set la España de pandereta, que ha perdut un Imperi i os han fotut de osties fins al DNI
sou una caca de nació, i cada vegada anire.ho perden mes
la estupidessa espanyola es ilimitada; o robar o matar-se entre valtres; no done.ho per mes, atrasats mentals


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 d'abril de 2016, 19.47 h


#4 Así me gusta, Bejota: aunque tu cada dia pareces más imbécil y más ignorante, ¿quién puede dejar de admirar que a pesar de todo tu patrioterismo no conoce el deshaliento?

Pero no olvides de limpiarte el tricornio, compañero, porque me han dicho que con tanto escribir as descuidado un poco tu aspeto, y ya sabes que un patriota a de estar siempre limpito y presentable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
BEJOTA fletxa bcn
22 d'abril de 2016, 19.41 h

Fora la Constitució? La votó un 72% más de catalanes que el Estatut de 2006.
Y tuvo un 55% más de apoyo que el que obtuvieron los actuales partidos separatistas en 2012 .

N.B. FA MOLT ANYS ,CATALUNYA VA PERDRE DE MANERA VERGONYSA PART DEL TERRITORI ;ARA PERDERÁ LES EMPRESES MES IMPROTANTS COM EL QUEBEC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
22 d'abril de 2016, 19.28 h


Hablando de lo que pesan los pedos, hay uno de los clientes de mi madre allà en el puticlús, que cuando se folla al putón de mi madre, la emosion le ace tirarse unos pedos que como poco deben pesar medio quilo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa València
22 d'abril de 2016, 19.27 h

França està acabada, tot el seu discurs de l'absolutisme, el centralisme, el racisme, el grandeurisme, i la flor de Lis transformada en república pertany a l'epoca obscura de la humanitat, al vaticà i a l'edat mitjana


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 d'abril de 2016, 19.15 h

Francia y los franceses se pasan por el forro lo que digan, piensen o hagan los nacionalistas. Les preocupa tanto como saber lo que pesa un pedo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.