directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas:” l'Estat no entén, ni compren, ni respecta ni estima Catalunya”

L’expresident avisa que la solidesa del projecte sobiranista està "a prova dels atacs de fora i les febleses des dins"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, ha llençat un avís aquest diumenge en un article d'opinió al diari 'La Vanguardia': "La solidesa del projecte sobiranista està a prova dels atacs de fora i les febleses des dins" i que de fet se'n comprovarà el grau els propers mesos. "N'hi caldrà molta, perquè l'objectiu d'assolir un Estat és gegantí". Sota el títol 'Per què sóc sobiranista'. Mas afirma que ha triat el camí de l'estat propi perquè no veu "possible" que l'Estat ofereixi a Catalunya "desenvolupar a fons la seva personalitat i potencialitats". De fet, creu que "l'Estat, com a estructura administrativa, política, econòmica, comunicativa i de poder, no coneix Catalunya, ni la comprèn, ni la respecta, ni l’estima" i per això veu en el procés "l'única esperança perquè la societat catalana tingui un país a l’alçada del seu talent, dels seus anhels i de les seves energies".

Comparteix
   

En un article d'opinió, Mas repassa el paper del catalanisme polític dels darrers vuitanta anys, amb especial èmfasi als darrers tres anys: des de les negociacions per a pactar la pregunta de la consulta fins a l'acord entre Junts pel Sí i la CUP per investir Carles Puigdemont president de la Generalitat després des les eleccions del 27-S.
 
Després de tots els passos fets fins ara, Mas avisa: "La solidesa del projecte sobiranista també està a prova; els propers mesos en comprovarem el grau. N’hi caldrà molta, perquè l’objectiu d’assolir un Estat és gegantí". "A prova dels atacs de fora i les febleses des dins", escriu en un article publicat aquest diumenge.
 
Mas diu que aprofundirà en aquesta idea en un proper article però avança que no s'haurà de defugir que "al sobiranisme li caldran majories més àmplies, més astúcia que força, més rigor que gesticulació, una bona administració dels temps i de les oportunitats, i millor unitat d’acció. Sense baixar ni un sol graó en la radicalitat democràtica, l’esperit pacífic i la voluntat de diàleg i de pacte".
 
L'expresident i líder de CDC, que admet que "la majoria dels catalans" s'haurien sentit "còmodes en un Espanya plurinancional i pluricultural", considera ara que "l'única esperança perquè la societat catalana tingui un país a l’alçada del seu talent, dels seus anhels i de les seves energies" és el projecte sobiranista. És així si el catalanisme "no té prou força o prou habilitat per transformar Espanya en un Estat plurinacional, o si "l’Estat espanyol no té projecte per Catalunya que no passi per l’assimilació, la dilució o la residualització".
 
Entre esperar "un 'reset'" d'Espanya cap a Catalunya o constituir un Estat propi Mas ha optat "com molta gent" per la segona via. " No crec que el primer sigui possible, però sobretot sé que no depèn de nosaltres". I en aquest context avisa: "L’Estat, com a estructura administrativa, política, econòmica, comunicativa i de poder, no coneix Catalunya, ni la comprèn, ni la respecta, ni l’estima. Admeto que aquest judici pot semblar molt sever, fins i tot exagerat, però respon a la pròpia experiència i a l’observació dels fets del darrer segle. Consti també que aquesta valoració no exclou els errors sovint comesos des de Catalunya, que hi són", conclou.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
BEJOTA fletxa bcn
5 de maig de 2016, 12.37 h

Cinco altas autoridades de Europa rechazaron verse con Puigdemont
No solo fue Juncker el que alegó problemas de agenda: otros cuatro líderes europeos se negaron a recibir al presidente de la Generalitat en su fallida gira

N.B. NI MÉS DEL 50% A CATALUNYA L'ENTENEM A VOSTÉ, NI ELS EMPRESARIS I AUTORITAT INFLUENTS DEL MÓN.DONCS , HAURIA DE PREGUNTAR-SE SI LA PLAGA DE PARANOIA A CATALUNYA L'ESTÁ AFECTANT SERIOSAMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Fabián fletxa Valladolid
27 d'abril de 2016, 21.19 h

#14 A ver si te callas de una vez, idiota o marmota o como te llames. Eres la VERGÜENZA de los españoles que amamos de verdad España y nos avergonzamos de nuestros crfetinos lameculos como tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
BEJOTA fletxa bcn
25 d'abril de 2016, 18.51 h

E. 20-D.
En el conjunt de les circumscripcions catalanes, les organitzacions no sobiranistes (A Comú Podem, Ciutadans, PSC i PPC) han aconseguit, conjuntament, un total de 30 escons, enfront dels 17 que han obtingut les formacions favorables al full de ruta del procés sobiranista (DIL i ERC).

n.b.LI RECORDO ,SR. MAS, QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
25 d'abril de 2016, 14.31 h


Bé, i què passa? El 173% , només?

El bordell on treballa la teva mare, el consum d'alcohol ha agmentat el 254% , i ningú no diu res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
25 d'abril de 2016, 13.41 h

Cataluña aumenta en un 173% las multas a empresas por no rotular en catalán

Mientras desoye hasta el límite o recurre las sentencias que obligan a garantizar la educación en castellano en Cataluña, la Generalitat prosigue su combate a la lengua española en otro frente: la rotulación de comercios y empresas. El Gobierno catalán aumentó en un 173% la recaudación por multas impuestas a comercios, autónomos y empresas por no rotular en catalán. Así, los importes por sanciones lingüí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Fina Mª fletxa BARCELONA
25 d'abril de 2016, 11.23 h

#8 Quin comentari més "partidista".. quina manca de recursos humans per a valorar les persones.. Quina pobresa d' esperit... i fins i tot... estàs fet un mal esperit.... HI HA D' HAVER DE TOT?? Jo crec que no... però..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Fina Mª fletxa BARCELONA
25 d'abril de 2016, 11.16 h

No ens entenen.. perque ni poden. L' antena de conexió evolutiva els falla, rovellada de tanta mala llet banyada. Anem tots els catalans de "cor català" i bona voluntat, amb el president cap el futur... que ja és aquí!!! VISCA CATALUNYA LLIURE DEL PODER DE LA MALA GENT. La bondat la seriositat i l' AMOR al país hi són capdals... per a poder contenir les inquines dels interiors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 d'abril de 2016, 10.11 h

ENS ANOTEM LA FERMESA D'ARTUR MAS, EL `PROCÉS CAP A LA INDEPENDÈNCIA CATALUNYA ESTÀ PLENA DE CORATGE, AGRAÏM L'EVOLUCIÓ DE L'EXPRESIDENT, AL FER EFECTIVA AQUESTA REALITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JORDI fletxa GRANOLLERS
25 d'abril de 2016, 08.11 h

Quina estupidesa tant gran, qui, quan i perquè volem que el país invasor i espoliador ens estimi??? només volem ser lliures i independents.
Deixem de dir bajanades i fem la DUI que ha ordenat el poble de Catalunya el 9N'14


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
24 d'abril de 2016, 20.37 h

#1 Tens tota la raó Synera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.