directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Compromís proposa a última hora “l’Acord del Prado”, el PSOE l'estudia

L’acord propiciaria un executiu presidit per Pedro Sánchez i contempla 30 mesures per a un govern de canvi basat en el pacte valencià

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, lliurarà aquest dimarts al rei Felip VI un document amb 30 mesures que permetrien un acord entre el PSOE, Podem, Izquierda Unida i les confluències En Comú i En Marea per a un govern “plural i de canvi” . Baldoví ho ha avançat aquest dilluns a la nit en una entrevista a la cadena SER que recull l’ACN. Segons Baldoví la proposta va en la línia del “govern a la valenciana” i reclamava al PSOE “que abandoni el seu enroc” amb el seu pacte amb Ciudadanos. L’anomenat ‘Acord del Prado’ ja ha estat traslladat als partits i ha agafat a contrapeu a En Comú Podem que no en tenia coneixement, mentre que el PSOE ha anunciat que l'estudiarà i Podemos diu que la taula seguix parada per formar Govern. En relació amb el model territorial, el document de Compromís proposa reformar el sistema de finançament i reconèixer el deute històric de l'Estat, abordar les crisis territorials des d’una perspectiva democràtica i avançar cap al model federal. En opinió de Baldoví, “és una proposta molt de mínims amb coses que podríem compartir tots” .

Comparteix
   


Etiquetes
La proposta d’acord remarca que després de les eleccions del 20-D més d’11 milions de persones varen apostar el canvi polític i social i varen exigir acabar amb les polítiques del PP i formar un govern plural i de canvi.
 
“L'existència d'una alternativa de Govern a la situació de fractura política i democràtica que canalitzin la il·lusió expressada a les urnes depèn de nosaltres”, assenyala Compromís, que demana “estar a l’alçada”.
 
El document compromet els signants a dur a terme 30 mesures que donarien solució a les demandes democràtiques i socials de l’Estat. Així mateix, es comprometen a fer un seguiment i donar compte públicament de l’Acord.
 
Entre les mesures per al Rescat de les Persones, Compromís proposa adoptar mesures contra els desnonaments (entre elles, les cinc que preveu la PAH), implantar un ingrés vital mínim, dotar de recursos suficients la Llei de la Dependència, mesures integrals contra la violència masclista, mesures contra la pobresa i l’impuls d’un Pla d'Ocupació Juvenil
 
La coalició engloba dins de les mesures contra la corrupció i per a la regeneració democràtica la reforma de la Llei de Transparència, la creació d’una oficina contra el Frau i la Corrupció, la prohibició de les portes giratòries, regulació dels lobbies i aprovar una Llei per a la protecció del denunciant de pràctiques corruptes. Així mateix, proposa derogar la Llei Mordassa, adoptar mesures per millorar la transparència en la contractació d’ empreses i serveis públics, reformar el sistema electoral, despolititzar el Tribunal Constitucional i el CGPJ.
 
L’Acord del Prado remarca que cal situar les persones en el centre de tota activitat política i Reformar l'article 135 de la Constitució, prioritzar de la despesa social i reestructurar el deute.
 
Així mateix, remarca que cal promoure la paritat en els òrgans institucionals, derogar les reformes laborals de 2010 i 2012, recuperar el sistema sanitari públic i la sanitat universal, impulsar una nova Llei d'Educació, promoure una nova Llei integral per a la igualtat efectiva de les persones LGTBI.
 
En relació amb el nou model productiu, Compromís proposa reindustrialitzar l'economia, impulsar un nou model energètic, just i sostenible; adoptar una llei de canvi climàtic, reconvertir l'ICO en una banca pública; reformar el sistema fiscal per adoptar una fiscalitat justa, i solidària, i dotar de recursos suficients a la lluita contra el frau, fomentar les connexions ferroviàries, marítimes, terrestres i aèries; impulsar l'agricultura de qualitat i proximitat.
 
Sobre el model territorial, el document aposta per reformar el sistema de finançament autonòmic i reconèixer el deute històric, abordar les crisis territorials de l'Estat des d'una perspectiva democràtica i avançar cap a un model federal; impulsar la integració i democratització de la Unió Europea en base a un model social just; renegociar els programes d’estabilitat i promoure un augment de les polítiques redistributives entre països de la Unió Europea.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Brummel fletxa MERDALAND (ESPAÑA, si MERDALAND).
27 d'abril de 2016, 13.34 h

#2 EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
my name fletxa my town
26 d'abril de 2016, 21.01 h

#2 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'abril de 2016, 20.16 h

#1 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
26 d'abril de 2016, 17.35 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.