directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Hospitalet es declara ciutat Borbònica amb els vots del PSC, PP i Ciudadanos

Ciudadanos amenaça el portaveu d’ERC, Antoni Garcia, amb enprendre accions legals per algunes afirmacions del regidor republicà contra la monarquia durant la defensa de la moció

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Ple de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat ha rebutjat aquest dimarts amb els vots del PSC, PP i Ciudadanos,  la moció d'ERC que instava el consistori a declarar l'Hospitalet de Llobregat com a municipi republicà, retirar el retrat del rei del saló de Plens i la Medalla d’or de la ciutat al rei Juan Carlos I i  substituir el nom de l’Avinguda de Joan Carles I de l’Hospitalet per un dels noms de reserva del nomenclàtor de la Ciutat. Els regidors no adscrits de Guanyem que formen govern amb el PSC, van votar en contra de la retirada de la imatge del Borbó i ERC, ICV, CiU i la CUP van votar a favor de la moció. Durant el debat, Ciudadanos va voler quartar la llibertat d’expressió del portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, acusant aquest d’haver incorregut en un delicte d’injúries a la corona per haver afirmat que la monarquia és una institució corrupte i parasita.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions al directe.cat Garcia, ha lamentat que el PSC que, suposadament, defensa els valors republicans voti en contra la moció que insta a declarar l’Hospitalet municipi republicà.

El text de la moció:

Atès que la instauració de la monarquia a l'Estat espanyol no va ser fruit d’un procés democràtic, sinò que va ser imposada com a conseqüència directa d'una dictadura, basant la seva legitimitat en la decisió de Francisco Franco, de qui esdevé hereva. A la fi del franquisme el poble espanyol va ser privat de poder decidir el seu  cap d'estat, en un procés de transició imperfecte, tutelat i que no va acabar de trencar amb el règim anterior.
Atès que els Borbons són responsables de la pèrdua de les llibertats nacionals que encara els catalans no hem recuperat, i són els representants d'una dinastia que ha estat protagonista d'etapes de repressió, prohibicions i persecució de la cultura catalana.

Atès que la monarquia és una institució desfasada i anacrònica, i que representa uns valors completament allunyats del principi d'igualtat entre ciutadans, aprofitant el blindatge constitucional per mantenir privilegis d'aforament i immunitat davant la llei, que empara i ha fomentat en el seu entorn conductes opaques i proclius a la corrupció.

Atès que l'any 1996 l’Ajuntament de l’Hospitalet va decidir donar la medalla d’or de la ciutat al rei  Juan Carlos I, “com a reconeixement de la seva tasca i trajectòria”. Una trajectòria marcada pels escàndols i els casos de corrupció en el seu entorn més directe.
Atès que el mes d'abril del passat any 2015 el Ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet va aprovar una moció en favor de la República, que reclamava el dret de la ciutadania a escollir lliurement el seu cap d'Estat.

Atès que a Catalunya, després de les eleccions del 27S i fruit de la massiva i constant mobilització social dels darrers anys, s'ha iniciat el camí cap un procés constituent de la República Catalana.

Atès que els ciutadans de l’Hospitalet és caracteritzen per estar compromesos amb els valors republicans com la igualtat d’oportunitats, la llibertat, la solidaritat i la justícia social.

El grup Municipal d’ERC proposa els següents acords:
 
 
PRIMER.- La retirada del retrat del rei del saló de Plens.
 
SEGON.- Declarar l'Hospitalet de Llobregat com a municipi republicà.
 
TERCER.- Retirar la Medalla d’or de la ciutat al rei Juan Carlos I.
 
QUART.- Substitució de nom de l’Avinguda de Joan Carles I de l’Hospitalet per un dels noms de reserva del nomenclàtor de l’Hospitalet.

CINQUÈ.- Donar trasllat d’aquesta moció als diferents grups del Parlament de Catalunya



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
PerelDigne fletxa Granollers
28 d'abril de 2016, 23.48 h

Ja va bé que els regidors de Podem es destapìn com a partidaris dels borbons. Que tothom en prengui nota i se'n recordi a les properes eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
jesus fletxa barcelona
28 d'abril de 2016, 22.29 h

Felip V va portar la ruina de Catalunya i Felip VI acabarà perdent la colonia Catalana i deixant Espanya partida. La Republica Catalana acabarà impossant-se, deixant Espanya aïllada de l'Unió Europea, doncs la major part de comunicacions per carretera i per mar, passen per Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
28 d'abril de 2016, 13.32 h





#11
#13 MICAELA ROMUALDA, tots sabem que ets una ANALFABETA ABSOLUTA que has comès tantes faltes d'ortografia, en aquest digital, que la llista sencera sobrepassa els 5 000 caracters que tolera cada comentari.



Ara resulta que per acabar de reblar el tema, sé que CONFONS LA PESTE BUBÒNICA AMB LA PESTA BORBÒNICA, evident anacronisme històric que JO t'esclariré, tonta.



La pesta bubònica o pesta negra, causada pel bacteri Yersinia Pestis, provinent de l' Àsia, va assolar Europa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 d'abril de 2016, 12.07 h

TOTS AQUEST PARTITS MICROCEFÀLICS, NO S'HAURAN ASSABENTAT DEL TERRORISME PORTAT A TERME PEL BORBÓ FELIP V A TOTA LA CONFEDERACIÓ CATALANA ARAGONESA, I EL FELIP VI, LI DÓNA SUPORT AL NO PENEDIR-SE, PER ELS SEUS FESTEJOS, TÉ L'ORGULL BORBÒNIC INCORPORAT AL SEU SER..


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
28 d'abril de 2016, 07.22 h

Encara no han aprés a l'Hospitalet com va ser conquerida CAT i suprimit els nostres Drets i Constitucions?

Que són pot ser els Borbons qui els dona de menjar, aquests que han espoliat CAT, València i Balears?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Dani fletxa Hospitalet (España)
27 d'abril de 2016, 23.12 h

#12 La culpa de todos esos problemas la tiene el gobierno fascista de Puigdemont, que como sus antecesores Artur Mas y el ladrón Jordi Pujol ha endeudado la Generalitat a cada año mas, mientras recorta en sanidad, educación y derechos sociales. El dinero de esas partidas la gastan en embajadas, en financiar la ANC, Ominum, manipular TV3, y financiar instituciones separatistas en Valencia y Baleares etc.

Todo lo que toca el independentismo lo convierte en pobreza y corrupción.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 37
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi Mas fletxa L'Hospitalet
27 d'abril de 2016, 22.51 h

I mentres es tanquen escoles, la gent passa fred, hi ha retallades i crisi el PP, el PSOE i Ciudadanos donen suport als 5000 miilons d'euros que ens costa la monarquia espanyola.

Que la paguin ells.

Sort que queden mesets d'aguantar això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Dani fletxa Hospitalet del Llobregat, Cataluña, España.
27 d'abril de 2016, 22.43 h

Orgulloso de mi patria, España, y de los gobernantes de mi ciudad. Hospitalet es un de los pocos oasis de libertad que no han padecido jamás el yugo nacionalista, ¡y que siga así para siempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 d'abril de 2016, 21.28 h

#4
#5 Me voy a marchar de l'Hospitalet de Llobregat porque no me gusta vivir entre FASCISTAS FRANQUISTAS MONÁRQUICOS GILIPOLLAS.

Y no es por decirlo, pero mi família és de las que tiene más posibles y consumimos más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 d'abril de 2016, 20.39 h

Que els mantinguin ells


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.