directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Sànchez o Quim Torra, la presidència de l’ANC en joc

Un manifest signat per 23 persones que han presentat candidatura al Secretariat de l’ANC en suport de l’expresident d’Òmnium obra la lluita per la presidència,

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Liz Castro i l'expresident d'Òmnium Cultural Quim Torra són dos dels signants d'un article que aposta per "recuperar el protagonisme de la societat civil com a punta de llança de l'independentisme cívic". Aquest és un dels tres objectius que es marquen en un escrit a què ha tingut accés l'ACN. El firmen 23 persones que han presentat candidatura individual al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de cara a les eleccions del 14 de maig, segons fonts properes. A l'article també es proposen treballar per eixamplar la majoria social per la independència i preparar-se per afrontar "amb èxit els reptes de la transició". "Res ni ningú no ens distraurà d'aquests objectius", afirmen. "Ens hem anat trobant pel camí, hem anat teixint complicitats i enllaçant esperances, on hi cap tothom, on ningú restarà fora".


Comparteix
   


Etiquetes

Un manifest que fa esclatar la lluita per la presidència de l’ANC i substituir Jordi Sànchez

Sota el títol 'Un país per viure lliures; viure lliures per un país', els 23 signants volen ser "la força de molts, la veu de tots" per dur a terme els objectius de "responsabilitat" per eixamplar la majoria social, de "confiança per afrontar amb èxit els reptes de la transició" i de "futur per recuperar el protagonisme de la societat civil com a punta de llança de l'independentisme cívic".

Quim Torra amb el suport de Liz Castro es perfila com l’alternativa a Jordi Sánchez

A banda de Torra, Castro i Baños, signen el document altres noms, alguns dels quals vinculats ja a l'ANC. En són autors, entre d'altres, l'historiador Agustí Alcoberro; el jurista Francesc Bellavista; el dissenyador gràfic Jordi Calvís; Alícia Casals, membre de l'IEC; la coordinadora d'Internacional de l'ANC Liz Castro, la candidata més votada per les bases en les eleccions d'ara fa un any al Secretariat Nacional; l'advocat i portaveu de la Comissió de la Dignitat Pep Cruanyes; la catedràtica d'Economia de la Universitat de St Andrews (Escòcia) Clara Ponsatí; el coordinador de la comissió de Mobilitzacions Josep Sabaté i la professora universitària d'Antropologia Biològica Eulàlia Subirà. Segons fonts properes, els signants han presentat candidatura individualment -no es poden registrar llistes conjuntes per reglament electoral- per optar a ser un dels 77 membres del Secretariat Nacional a partir de les eleccions internes del 14 de maig. De fet, el termini per presentar-se s'ha exhaurit aquest dimarts, i es publicaran les candidatures provisionals dijous.

Un manifest que trenca la unitat d’acció a l’ANC

Tots ells consideren que els propers mesos seran "decisius" i caldrà "recuperar l'esperança i el compromís, combinant-los amb la tensió positiva, l'ambició, l'exigència, la responsabilitat i la fidelitat a les institucions de la terra". Per això apel·len a un esperit "alegre i combatiu" de la ciutadania i les entitats de la societat civil que han canviat, asseguren, l'escenari polític dels darrers anys. "Un esperit que ara exigeix la màxima perseverança i exigència. No es tracta de discutir sobre el dret a decidir, sinó d'imposar-se el deure de decidir".
 
Argumenten que "la Catalunya d'avui xoca amb la indigna realitat d'un Estat espanyol que la tracta amb hostilitat i incomprensió" i que "impedeixen avançar pel camí de la justícia i la solidaritat", també en pobresa i emergència social. "I diem prou, no volem aguantar ni un dia més aquesta indignitat". Al text, a què ha tingut accés l'ACN, afirmen que han "teixit complicitats i enllaçat esperances, on hi cap tothom, on ningú restarà fora". "Serem la suma de molts petits grans de sorra, perquè tots som la força d’un país que ja comença a bategar en llibertat", conclouen sense mencionar l'ANC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
no way out fletxa no way in
4 de maig de 2016, 23.32 h

#12 borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
4 de maig de 2016, 18.34 h

#10 Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

La Generalitat empieza a devolver documentos al Archivo de Salamanca
El presidente de la asociación Salvar el Archivo de Salamanca, Policarpo Sánchez, atribuye el gesto a la presión social, política y judicial

Ha subrayado que la devolución a Salamanca se ha llevado en "total secreto", sin informar a los investigadores, ni a los ciudadanos.

Sánchez ha precisado que no es la primera vez que la Generalitat devuelve papeles, pero p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
4 de maig de 2016, 17.18 h

#10 _Decades, vol dir, montillsta sense vergonya i sense cap dignitat?
amb montillescos com tu i erc-montilla, que no recordeu les vergonyes montillesques, no anem enlloc.
Donar lliçons de dempendentisme MONTILLESC es PROPI D'ERC, un partit d'espanyolistes o montillistes sense vergonya ni dignitat.
CALLA I A DORMIR


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
4 de maig de 2016, 15.57 h



#9 Veiam, deixem les coses clares: jo també sóc partidari d'una PROCLAMACIÓ d'INDEPENDÈNCIA quan més aviat millor. Crec que TOTS ELS QUE VOTEM ERC i suposo que encara més els que hi militen, TOTS voldríem ser independents avui mateix.



En aquestes mateixes pàgines he defensat la URGÈNCIA de ser independents, però el que no he fet és la BESTIESA IMPERDONABLE QUE NOMÉS AFAVOREIX ELS NOSTRES ENEMICS de desqualificar els partits independentistes. Això prou que ho fan els espany... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JORDI fletxa GRANOLLERS
4 de maig de 2016, 14.10 h

#8 Els partits que dius volen la independència (la CUP no se) han donat l'esquena i han intentat tapar la boca als veritables independentistes des del 9N'14 i des del 20D s'han separat per vetllar pels seus interessos partidistes i estan donant excuses de mal pagador no fent la DUI i dient que preparen allò que ja està preparat i funcionant amb eficàcia dons Ajuntaments, Diputacions i Generalitat tenen el perfecte domini del cobrament i administració dels impostos, taxes i qualsevol diner... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
4 de maig de 2016, 12.50 h





Recoi, quines ganes de buscar complicacions allà on no n'hi ha:



Tant l'Assemblea N.C. com els partits que volen la independència, algun d'ells de molt abans de que existís l'ANC, tots tenen una funció que fer, i seria estúpid buscar antagonismes entre ells, quan el que de debò hi ha és SINÈRGIA, és a dir, donar-se mutuament força els uns als altres.



L'ANC és una MAGNÍFICA eina de mobilització del poble, i els partits independentistes són MAGNÍFIQUES eines per dur el c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JORDI fletxa GRANOLLERS
4 de maig de 2016, 09.46 h

Ja veieu, estem envoltats de botiflers sobiranistes al servei del invasor que no volen la independència de Catalunya i dissimuladament fan comentaris a favor dels polítics que estan tapant la boca dels patriotes catalans però no aconseguiran silenciar al poble que ha exigit la DUI des del 9N'14. Aquest matí he escoltat per TV3 comentaris similars de la presidenta de l'AMI que també vol tapar la boca dient que està a favor de fer la reforma de la Constitución Española quan el poble vol l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de maig de 2016, 09.23 h

L'actual ANC està adormida com un os hivernat.
Cal que l'ANC empenti a aquests politics, que nomes estan pel seu poder
No entenc com l'ANC no fa una llista per Madrid, es incomprensible.
Ams els politics no anem enlloc


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de maig de 2016, 09.18 h


#3 Encara una altra cosa: què és això de "portar l'Assemblea a la independència" ?? A qui hem de portar a la independència no és a l'Assemblea, sinó a CATALUNYA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de maig de 2016, 09.16 h


#3 Què t'empatolles, home ? Ara has d'anar a INVENTAR-TE que els partits independentista i sobiranista respectivament han de pretendre, segons tu, "destruir l'esperit del pobrle" ??!!

No fotis, home, no fotis. Hem de procurar no dir bestieses que signifiquin tirar-nos pedres a la nostra pròpia teulada. Un xic de seny, si us plau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.