directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió posa èpica al naufragi: “el dia que no tirin pedres a l’arbre, ens preocuparem”

Espadaler deixa entreveure que està remenant alguns contactes amb els quals suspesa organitzar una candidatura

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El cap visible d’Unió, Ramon Espadaler ha explicat perquè el Consell Nacional del seu partit ha donat una setmana més de marge per decidir si la formació es presenta o no a les eleccions generals que se celebraran el 26 de juny, malgrat la situació crítica que afronta el partit.


Comparteix
   


Etiquetes

El qui fou conseller d’Interior fins la ruptura entre CDC i UDC, Ramon Espadaler, ha donat la cara avui a l’Oracle de Catalunya Ràdio, on ha valorat l’actual context de crisi que està patint Unió Democràtica. Segons Espadaler, les baixes de Francesc Gambús, a qui li va encarregar –entre d’altres- que participés en la ponència congressual de la formació, o la de Toni Font, no responen a cap casualitat, ja que es van produir el mateix dia, justament quan el propi Espadaler anunciava la possibilitat que la formació es presentés a la repetició de les eleccions. L’exconseller d’Interior no ha volgut acusar ningú directament, però ha posat el cas sobre la taula.

La situació crítica de la formació

Unió Democràtica de Catalunya deu vora els 19 milions segons el Tribunal de Comptes. Aviat farà un any, el partit navega per l’escenari polític exercint un paper d’outsider lluny de la comoditat de l’aixopluc de la marca CiU. Un partit trencat internament (Demòcrates de Catalunya, l’escissió principal de la formació va deixar gairebé sense recursos humans la formació), sense parlamentaris ni a Catalunya, ni a Espanya ni ara a Europa, i amb una milionada de deute. Aquest és el llegat real de Duran i Lleida, i la dificilíssima gestió que ha d’afrontar el seu successor, Ramon Espadaler.

El dilema i l’estratègia d’Espadaler

El president del Comitè d’Unió està contra l’espasa i la paret, perquè sense càrrecs, no hi ha ingressos palpables. Però sense haver-se presentat a les eleccions no pot tenir càrrecs. I sense diners, no és ètic que es presenti a cap convocatòria electoral, i més quan no hi ha ja cap enquesta que els doni opcions de sortida. Espadaler ha fet una passa cap endavant però i ha optat per vendre una mica de fum per veure si troba padrins: el líder d’UDC ha anunciat que el Consell Nacional de la formació ha allargat el termini per decidir si es presenten o no a les eleccions generals, perquè sembla ser que els contactes polítics que s’estan produint durant aquests dies van pel bon camí. En qualsevol dels casos, aquests contactes sembla que no passen per una formació grossa, de l’estil del PSC, ja que no s’ha produït cap filtració sobre negociacions secretes en cap mitjà; per tant, Espadaler intenta sobreviure venent expectatives.

Què ha de fer Unió, que no ha reconegut la seva part del deute dins la federació de CiU, davant del 26J? És ètic que la formació es presenti en aquestes condicions? Seguint la línia de la seva estratègia, Espadaler respon a tot això mirant endavant: “el dia que no tirin pedres a l’arbre, ens preocuparem”. L’exconseller d’Interior ha afirmat que el seu partit està ben present en l’escenari polític, encara que no ho pugui semblar, ja que si algú ordeix una estratègia per fer plegar alguns càrrecs importants el mateix dia, vol dir que algú vol fer mal a UDC perquè li té por. Amb aquesta argumentació, el líder d’Unió segueix venent fum i alimentant les expectatives d’una possible candidatura al 26J, sota el precepte que “s’ha de cobrir un espai dins el catalanisme moderat que CDC no pot ocupar un cop ha abraçat l’independentisme”.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
9 de maig de 2016, 21.11 h

Quin arbre?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
9 de maig de 2016, 20.21 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.