directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Partidisme de quin partit?

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Desgraciadament, en una guerra patètica, hem dedicat massa temps de la setmana a discutir sobre les intencions més o menys ocultes i no sobre les capacitats dels diferents candidats al nou Secretariat Nacional de l’ANC. Per a la majoria que segueix la qüestió sense una implicació personal en el fragor de la batalla, tot plegat resulta del tot eixorc i incomprensible: ara ja tenim clar que hi ha un intent de control partidista de l’entitat, el que costa més de veure és quins són els subjectes passius i els actius, els denunciadors o els denunciats? Partidisme, de quin dels tres partits? Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

BREGA. La voluntat d’autoerosionar-nos avança de manera preocupant dins el món independentista. D’una banda, hi ha qui sembla actuar de manera, per dir-ho suaument, poc coordinada. De l’altra, uns entorns opinatius disposats a esmolar l’eina contra el suposat aliat, davant la menor excusa. És evident que la Generalitat necessita nous ingressos i que el Govern espanyol, a través del seu braç armat, el TC, actua sense pietat per aplicar-nos una asfíxia radical que no podem acceptar. En aquest context de submissió autonomista, l’única alternativa coneguda a la generació de nous ingressos, està clar, és la reducció de despesa: així que és molt legítim sortir en defensa del 2% de rendes que ingressa més de 100.000 euros l’any; qui ho faci, però, ha de ser honest i afegir quines partides de despesa es reduiran o quins crèdits es deixaran de pagar per quadrar els pressupostos d’una Generalitat intervinguda pel Govern espanyol.

CADUCAR. La marrada que va suposar un 9-N simbòlic, no decisiu, seguit dels mesos de guerra caïnita fins a la convocatòria del 27-S (just, el temps necessari per a que l’era de la platocràcia fes emergir a Catalunya els Comuns), ens va fer perdre un temps preciós. Potser el moment decisiu. El miratge d’una Espanya diferent, com va succeir el 1978, encara que de manera molt més fràgil i amb menys suports socials, s’ha obert novament camí. En aquest temps nostre en el qual tot s’accelera, convé i molt que fem caducar el parany referumdista el més aviat possible. Una majoria al nou Congreso de la suma Podemos-IU i PSOE seria fabulosa: desfermaria tensions irresolubles i demostraria a les clares, per la impossibilitat de constituir govern i/o per la renúncia dels de Pablo Iglesias a un referèndum real, l’estafa que, una vegada més, l’esquerra espanyola vol fer pagar als catalans.

CONSTITUCIÓ. Sóc del parer dels qui, amb plena confiança en la maduresa del país, preferiria un model de Constitució com el de les nostres institucions històriques: una simple compilació de lleis en vigor que cada període legislatiu modifica i adapta a la realitat a demanda de la societat. M’hi compto entre els qui pensen que tot es pot posar a votació i que allò que ens hauria de preocupar és que el resultat, reflex de la voluntat de la majoria, ens pogués envermellir. Ara, però, en aquest punt on som, potser convé, i ràpid, tornar a engrescar els ciutadans amb un debat serè i profund sobre el país que volem. I el procés constituent, sigui per establir el marc constitucional o l’arquitectura legislativa bàsica de la nova República, pot ser una bona eina per a aconseguir-ho. Gràcies, doncs, a la gent de Construïm, que ajuda a obrir el debat!

DE FACTO. D’on no n’hi ha no en pot rajar i “La Vanguardia” feia aquesta setmana el ridícul posant a tot drap una suposada afirmació de l’ex primer ministre escocès Alex Salmond recordant que Escòcia havia hagut d’esperar 66 anys per assolir l’autonomia. De fet, encara que el diari comtal no ho reflectís, a Catalunya, amb el parèntesi de Núria i la seva extinció pel feixisme, en va dedicar cinc mes: els que van de la gran campanya pro-estatutària de 1918-1919 a l’aprovació de l’Estatut de Sau de 1979. Ara tampoc no sabem dir si el que tenim és o no autonomia política real. Els de Can Godó oblidaven, això sí, remarcar el fet central de les declaracions de Salmond: que només quan Westminster va percebre que l’alternativa era la independència “de facto” es va avenir a negociar: és a dir, que només la unilateralitat ens farà avançar.

DEGOLLAT. El dependentisme té com a un dels punts fonamentals de la seva estratègia el de presentar el procés de Catalunya cap a la restitució de la seva sobirania com una via sentimentalment traumàtica. Que divideix, que malmet la pau social. Ells, que no són gens nacionalistes, analitzen la qüestió no en termes de poder (que és el que es l’arrel del debat, des d’on s’hi exerceix) sinó fortament identitaris. Ells que parlen de disputes en dinars familiars, que apel·len al suposat esquinçament que suposa la independència, però, no s’estan d’excessos quan els traeix una nit descontrolada de dissabte. La portaveu de Ciudadanos a l’Ajuntament de Barcelona, l’expopular Carina Mejías, es partia fa una setmana amb les amenaces formulades a les xarxes socials contra els candidats principals d’Esquerra a les eleccions del 26-J. Si l’harmonia del “mejor unidos” no fos més que un eslògan hauria plegat immediatament.

DIPLODOCUS. Pedro Sánchez el breu ha decidit centrar a Barcelona l’inici de la pre-campanya per a les segones eleccions espanyoles en sis mesos. De 25 a 8, el forat deixat pels socialistes de 2008 ençà és de tal dimensions que qualsevol politòleg cridaria a omplir-lo. La dinàmica, però, no sembla que pugui canviar: les fuites de vot cap a Podemos i Ciudadanos fa tota la pinta que no només no s’estroncaran, sinó que aniran a més. El PSOE s’adreça ja només al seu electorat major de 60 anys. Contrarestar l’empenta platocràtica dels d’Iglesias i Rivera entre el votant de menys de 45 anys a base d’oferir per a un nou govern “de canvi” gent com ara José Borrell, Margarita Robles o Ángel Gabilondo és de traca i mocador. Un suïcidi garantit que tindrà premi: per tercera vegada consecutiva, el pitjor resultat del partit a Catalunya des de 1977.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
19 de maig de 2016, 10.37 h



#27 Nen CONVERGENT, l'únic que consegueixes amb les teves subnormalitats mal intencionades és TIRAR MERDA SOBRE CONVERGÈNCIA, com sa ja no en tingués prou amb la que hi va tirar el CORRUPTE PUJOL quan pactava contínuament amb el PP.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
16 de maig de 2016, 17.48 h



#27 I com no, altra vegada el nen idiota CONVERGENT, que prefereix més el 3% de CONVERGÈNCIA AL COMPTE CORRENT que no la unitat per a la independència.


La gent de convergència no són tots traïdors com aquest nen tarat i deforme, també n'hi ha alguns de bona fe, però pel sol fet de seguir en el partit on hi ha un degenerat idiota com aquest nen estúpid, ja perden tota credibilitat.


CatalANS: VOTEM TOTS ESQUERRA REPUBLICANA I TREGUEM-NOS DEL CIM AQUESTA GENT FALSA I TRAIDORA DE L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
15 de maig de 2016, 19.10 h

#24
#25 aquests independentistes racistes, maricons i d'erc, nomes sabeu odiar i masturbau.se davant el gran MONTILLA EL PRESIDENT D'ERC I EL VICARI JUNQUERAS, economista analfabet i tontet amb sotana,
Indepedencia per aquests gilipolles? au, va que ja vam sofrir al latifuncdista Companys, un tonton que era tant ric com ruc de Tarros.
i ara el pagesot del Junqueras, que dal d'una somera sembla un BISBE PANXUT I CATOLIC DE LA COPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
15 de maig de 2016, 08.52 h



#2 #3 #6 #21 #22 FELICIDADES, CHAVAL. TU SÍ QUE ERES UN BUEN ESPAÑOL.


NO TE DEJES ASUSTAR POR ESOS GRANDULLONES ABUSONES, Y SIGUE ATACANDO AL MAYOR ENEMIGO DE ESPAÑA, ESQUERDA REPUTICANA.


ESPAÑA SABRÁ AGRADECERTELO, NO LO DUDES..


LOS PATRIOTAS ESPAÑOLES SABEMOS MUY BIEN QUE LOS DE CONVERCHENCIA NO SOIS UNOS TRAIDORES SECESIONISTAS COMO LOS DE ERC, SINÓ QUE SOIS UNOS BUENOS ESPAÑOLES DE VERDAD.


SIGUE ASÍ, MUCHACHITO, SIGUE ASÍ Y TE GANARAS LA CRUZ LAUREADA DE SAN FERNAND... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
MIGUEL ROMUALDO fletxa PETITA PATATA PUTETA
15 de maig de 2016, 00.50 h


Amb uns nens així d'idiotes com el "Gentil d'Osona" #2 #3 #6 #21 #22 , en quatre dies Convergència quedarà amb menys votants que els seus antics aliats el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
MIGUEL ROMUALDO fletxa PETITA PATATA PUTETA
15 de maig de 2016, 00.47 h



Que no el coneixeu, el nen idiota convergent "Gentil d'Osona" #2 #3 #6 #21 #22 que des de fa mesos es dedica a insultar ERC amb insults de col.legi de monges?

Pobre nano, ja veieu que NO ÉS COM ELS ALTRES, fixeu-vos en quines mariconadetes escriu, pobre tarat:

Comentari #2 - Colau d'espanya una grande i libre"

comentari 3- " les hermanitas de la Caridad del Junqueras el cristia de gran panxa celestial"

Comentari #6 - " tup d'ERC-Montilla", "beatificació del Juinqueres" ,"Junqueres el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
14 de maig de 2016, 22.57 h


#21
#22 Quina pena que entre els catalans també n'hi hagi de fills de puta com tu, nen. Fa pena veure lo molt estúpid i ignorant que ets, sembrant mal ambient entre catalans,. Per això dic que la teva mare havia de ser una puta, perquè no et va poder ensenyar ni l'ABC de lo més elemental. Au, ves-te'n a prendre pel cul, quwe es nota que t'agrada molt, desgraciat aliat dels espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de maig de 2016, 20.22 h

#15 evarist els teus somnis de ruc,, nomes indiquen que deus esser un cristia apostolic i roma i pederasta com la COPE I EL SEU JUNQUERAS.
AMEN, esquerres de mises i sotanes, a la foguera
JUNQUERAS, al s.XXi i encara remanant les sotanes?
Quines esquerres més medievals i franquistes com els els cristians pel sociialisme i les croquetes santificades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
14 de maig de 2016, 20.19 h

#10 primer no tinc pare, ganapia de Montilla.
Segon, el teu nivell de ruc tarat indica clarement que ets d'ERC partit de tocats de cervell que van fer president del WC DE CATALUNYA A UN POCAVERGONYA MONTILLA, l'insult més gran que mai ha sofert Catalunya.
Ai Junqueras, el teu frequillo de Fraga iribarne es per tapar les vergonyes o per semblar un beato de la COPE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
14 de maig de 2016, 12.15 h

#19

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.