directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’ambaixada espanyola a Suècia admet pressions per evitar un acte de Romeva a Estocolm

La diplomàcia de l'Estat interpreta una reunió entre el conseller d'Exteriors i un diputat escandinau com a "interferència sueca en els afers interns d'Espanya"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La visita no oficial de Raül Romeva a Suècia encara porta cua. L’ambaixada espanyola ha protestat davant el ministeri d’Exteriors d’Estocolm per la visita, segons han confirmat a directe!cat fonts periodístiques sueques properes al departament. A més, l’ambaixador espanyol a aquest país, Javier Jiménez-Ugarte, ha admès al diari del país escandinau Dagens Nyheter que va intentar convèncer l’Institut Suec d’Afers Internacionals, on el conseller d’Exteriors va participar d’un acte, de no posar-se a la disposició del polític català. 

L'argument de l'ambaixador per pressionar

L’argument del diplomat és que “l’Institut està finançat majoritàriament pel ministeri d’Exteriors suec, és notable que el ministeri d’Exteriors vulgui donar suport a un projecte que no té ni la majoria a Catalunya”. El director de l’Institut, Mats Karlsson, ha negat les pressions en exclusiva al directe!cat. De fet, ha dit que l’acte amb Romeva es va dur a terme “sense problemes”, unes paraules que contrasten amb les de Jiménez-Ugarte. El conseller cultural i encarregat de la secció consultar de l'ambaixada, José Pedro Torrubia, ha intentat també tapar les paraules del seu cap dient a l'agència de notícies sueca TT que "respectem que hagin convidat Romeva". 

Jiménez Ugarte va vigilar l'acte de prop seguint els preceptes de Soraya

Karlsson afirma que l’ambaixador espanyol va assistir a l’acte, cosa que s’interpreta com un fracàs en les maniobres de la diplomàcia de l’Estat per aturar l’esdeveniment, però com una feina de vigilància a les activitats diplomàtiques catalanes, tal com confirmava fa uns dies la pròpia vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría en roda de premsa després d’un consell de ministres.

"Interferència sueca en els afers interns d'Espanya"

D’altra banda, mateix el diari Dagens Nyheter es fa també ressò de les friccions que ha provocat una trobada entre el propi Raül Romeva i un diputat al Parlament suec i president de la comissió d’afers relacionats amb la UE d’aquesta cambra, Carl Schlyter, que va compartir grup parlamentari amb el conseller quan els dos eren diputats del Parlament Europeu pels Verds. L’ambaixador espanyol ha titllat d’“interferència sueca en els afers interns d’Espanya” la trobada, mentre que fonts de la conselleria diuen que és Madrid qui ha de respectar el dret català a desenvolupar relacions amb Suècia sense interferir-hi. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
El Más sublime poeta de todos los tiempos fletxa (en lengua caspillana, ojo !)
18 de maig de 2016, 13.31 h




#1 Ya se sabe que en CASPAña hay mucho ignorante como un MULO


a quién encima le encanta tomar pol cu..



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
18 de maig de 2016, 11.49 h

'Hackers' filtran datos personales de miles de Mossos d'Esquadra
Los piratas informáticos han accedido al sistema del sindicato policial del SME

El director general Albert Batlle calcula que unos 5.000, de los 18.000 agentes que forman el cuerpo, podrían estar afectados

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/hackers-piratean-cuenta-twitter-sindicato-mossos-esquadra-5139119


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.