directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao avisa Montilla que renegociar amb l'Estat és com pactar amb els 'estafadors'

El republicà veu com una 'ofensa' que Zapatero vegi una 'victòria' en allò que els catalans viuen com una 'agressió'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat aquest divendres que la sentència de l'Estatut és una 'estafa', i ha avisat el president de la Generalitat, José Montilla, que anar a Madrid a renegociar per refer el pacte estatutari és com 'pactar amb els que t'han estafat'. Ha comparat l'opinió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, sobre la sentència amb el darrer comunicat de final de guerra de Franco. Ha considerat que és una 'ofensa' que Zapatero vegi una 'victòria' el que per Catalunya és una sentència 'indigna' i una 'agressió'. 'En aquestes condicions no volem tornar a parlar', ha asseverat, i ha reiterat que per ERC en aquest context no hi ha res a renegociar.
joan ridao, erc, esquerra, estatut, sentència
El secretari general d'ERC, Joan Ridao.

Comparteix
   


Etiquetes
Ridao demana a Montilla perquè no s'escarrassi a renegociar cap pacte amb l'Estat. 'El TC el que fa és anar endarrere, i (la sentència) constitueix una autèntica estafa. Si haguéssim de tornar a negociar amb l'Estat, seria com tornar a pactar amb els que t'han estafat', ha asseverat.

Però encara ha anat més enllà a l'hora de valorar l'opinió de Zapatero sobre la sentència, que va considerar que marca la el final de la descentralització. Per Ridao, és una 'ofensa' que Zapatero consideri una 'victòria' una sentència que per Catalunya és 'indigna' i una 'autèntica agressió' que 'esclafa la voluntat popular expressada a les urnes i 'es passa pel folre' el que va dir el Parlament, les Corts espanyoles i el poble en referèndum. 'Em recorda aquell comunicat de guerra final de Franco. Catalunya i l'Estatut, captiu i desarmat, s'ha acabat la guerra. Una manera de dir que són més i més forts i han guanyat. En aquestes condicions no volem tornar a parlar', ha asseverat.

És més, ha considerat que no té cap sentit intentar recuperar la fórmula anomenada com el 'peix al cove' per anar assolint competències en base a la negociació directa amb l'Estat i en aplicació de l'article 150.2 de la Constitució que estableix que l'Estat pot cedir competències a les comunitats autònomes. Per ell, la sentència del TC fins i tot invalida aquesta possibilitat, perquè el TC ha fet una lectura restrictiva de la Constitució.

Davant la resta de recursos del 'defensor del pueblo' espanyol i d'altres comunitats autònomes, ja ha alertat que 'tot el que és susceptible d'empitjorar empitjora'.

El Govern, a segona fila

També, ha mostrat el seu 'respecte' per la decisió del president de la Generalitat, José Montilla, i el Govern de no encapçalar la manifestació de rebuig a la sentència i d'anar a segona fila. Ha argumentat que la institució ha decidit 'preservar sentit institucional' en la seva participació a la manifestació, de la mateixa manera que els líders de partits sense càrrecs governamentals i d'entitats de la societat civil han decidit encapçalar la marxa que promou Òmnium.

L''obsessió' d'Aznar

D'altra banda, davant les declaracions de l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar alleujat per la sentència de l'Estatut que preserva 'els llindars mínims' de l'Estat autonòmic, Ridao ha criticat 'l'obsessió malaltissa' d'Aznar amb Catalunya. 'El que pugui dir Aznar m'interessa més aviat poc', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
4 de juliol de 2010, 12.22 h

#3 Que n'és de maco parlar quan s'han vist els resultats, oi ???. D'això a la meva terra se'n diu:"Quan se li han vist els collons, hom sap que no és femella". Que ERC no ho ha fet tot bé i que certes coses no s'haurien d'haver fet ???. Estic d'acord. Però això ho veiem en passat. Pitjor és, aquells que ara es pensen que ja els ha arribat el mesies el qual redimirà el món (Catalunya). Vaja que Catalunya a partir de les properes eleccions, serà una "gran i plena". Apa homes, siguem seri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
4 de juliol de 2010, 01.31 h

PER FLIPAR!. ARRIBO DEL TREBALL POSO LA TELE, COMENÇO A FER ZAPING COM SEMPRE PERQUÈ DE MÉS DE 30 CANALS NO HI HA NI UN QUE VALGUI UNA MERDA, I EM TROBO AL DURAN I LÉRIDA DIENT AIXÒ: LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL AFAVORIRÀ ALS QUE NO CREUEN EN L´ENCAIX DE CATALUNYA A ESPANYA I PERJUDICARÀ ALS QUE COM JO SI HI CRIEM I VOLEM SEGUIR COL·LABORANT I CAMINAT JUNTS. HO HAS VIST AIXÒ EX-LLEPANT? I ENCARÀ TENS LA BARRA DE PRONUNCIAR LES PARAULES CINISME I DECÈNCIA?. CAP CONVERGEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de juliol de 2010, 23.09 h

L,UNIC QUE HA DE PARLAR ES LA SOCIETAT CIVIL. ELS PARTITS POLITICS HAN DE GLOBALITZAR-SE, I TENIR EN CONTA QUE EL POBLE ES EL SOBIRA I NO EL REI BORBO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 de juliol de 2010, 23.03 h

EL TRIPARTIT ENS ESTA FEN EL LLIT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 de juliol de 2010, 22.59 h

SI LA MEVA ADRESSA ES PUBLICA SE M,EN FOT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 de juliol de 2010, 22.58 h

A QUI CRITICA EN RIDAO , SI EL SEU PARTIT ENS VA ENTREGAR A EN MONTILLA I A ESPANYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
3 de juliol de 2010, 20.37 h

No cal que avisis en Montilla. Si son el mateix!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de juliol de 2010, 18.59 h

#3 Nano, l'has clavat!.

Aixó comportarà que tota la claca de hoolligans fanàtics i frikis, afamats amorrats a la menjadora P$OEtripartita se't tirin al demunt com llops amb insults dificis de reproduïr per cap persona decent.

El cinisme d'aquests d'ERC no coneix limits ni fronteres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jaume fletxa capellades
3 de juliol de 2010, 17.59 h

Almogavar ets un mentirer de merda fas pudor de sociovergencia sou la mateixa cagada unionista erc sempre ha estat en contra d/aquest estatuf el primer que va trair aquesta nacio va ser el MAScovart i el DURAN I ESPAÑA PP _ PSOE _CIU _ ACATAREMOS LA SENTENCIA COLLA DE COVARTS QUI DE VOSALTRES DEFENSARA EL VOT QUE JO VAIG POSAR DINS DE UNA URNA DEMOCRATICAMENT CUAN LA DEMOCRACIA ES LA VEU DEL POBLE I UN TRIBUNAL AMB MENTALITAT ESPANYOLA DONS SI NO JA URNA QUE COLLONS ENS QUEDA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Almogaver fletxa Sabadell
3 de juliol de 2010, 15.59 h

El senyor Ridao ens va vendre que pactant amb el PSC-PSOE fariem un estatut que portaria Catalunya a noves alçades d'autogovern, ens va vendre que amb un govern amic com el del PSOE a Madrid (sic) ens ho acceptarien tot, el Sr Ridao ens va vendre que amb aquesta tàctica aconseguiriem avans la independència.
El Sr. Ridao va fer president una persona que va ser la primera a esmenar l'estatut a Madrid, ens la van vendre a falta d'altres qualitats com un bon gestor quan ja era clar que la seva ge... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.