directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs demana a ERC que s’aclareixi

El candidat de CDC ha presentat les quinze prioritats ineludibles del seu partit cara a negociar la investidura d’un president espanyol després del 26-J

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El candidat de CDC creu que els republicans s’haurien de mostrar menys tous amb la CUP i els acusa de voler i doldre. El cap de llista de CDC, Francesc Homs ha exigit avui “més fermesa” a ERC per reclamar a la CUP que faci marxa enrere en la seva decisió de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern d’aquest 2016. Homs també ha reclamat als republicans que s’aclareixin: “Sembla que ho volen tot. Volen unitat d’acció a Madrid però no anar junts amb CDC. Volen els pressupostos i Rufián diu que se sent molt identificat amb la CUP. Doncs jo no m’hi sento. Si ERC vol fer de CUP, que ho faci, és la seva decisió. Nosaltres no som la CUP, i la majoria del país no està en la CUP”. Amb tot  Homs s’ha mostrat Convençut que el Govern farà complir el pacte d’estabilitat que té amb la CUP, a qui ha convidat a “trobar la manera de replantejar” la seva decisió perquè impedir el tràmit del pressupost seria “inacceptable i inapropiat”. 

Comparteix
   


Etiquetes
Prioritats clares i vots a preu d’or mentrestant no tenim un nou país

Homs ha fet aquestes consideracions en la presentació de les quinze prioritats ineludibles de CDC cara a negociar la investidura d’un president espanyol després del 26-J. El llistat d’aquests quinze punts són per a Homs una “inequívoca mostra de la voluntat de diàleg” de CDC, i “il·lustren un compromís polític de què pensa CDC que té sentit i pot ser útil anar a defensar a Madrid”. “El tema gros, l’important, està en mans del Parlament des del 27-S. No tinc cap esperança que la qüestió catalana es resolgui a Madrid, en això ens hem d’espavilar a Catalunya. Però en el mentrestant, les prioritats clares i els nostres vots a preu d’or”, ha remarcat.

“L’aritmètica farà que en aquestes eleccions els vots de CDC agafin un valor com mai, perquè la pressió per no caure en unes terceres eleccions serà com mai, gegantina, i nosaltres aquestes qüestions concretes ens les cobrarem. Els nostres vots tindran una utilitat com mai, perquè mai ens havíem trobat amb una conjuntura així, amb una aritmètica parlamentària molt enrevessada”, ha sentenciat.
 
Les línies vermelles per negociar la investidura del president espanyol:

Segons recull l’ACN, Francesc Homs ha situat en els dos primers llocs del llistat “treure Rajoy de la Moncloa i que el govern del PP deixi d’existir”, i “que s’assumeixi el compromís d’iniciar converses amb Parlament i Govern per convocar un referèndum”. D’aquesta manera, Homs torna a fixar la consulta sobre la independència i la sortida dels populars de l’executiu espanyol com a línies vermelles irrenunciables si es busqués el suport dels diputats de CDC al Congrés.

Ocupació

A més, però, Convergència també demana “una estratègia de creixement i contra la desigualtat, per la lluita contra frau i amb més educació i formació”, un “pla de xoc per a l’ocupació i millora de qualitat en el treball, amb una nova reforma laboral inclosa”, i un “projecte de llei de prestació per la criança de fills, amb la millora de permisos de maternitat i paternitat”.

Educació

De la mateixa manera, Homs ha inclòs en el llistat la “immediata paralització d’aplicació de LOMCE, i un pacte per l’educació que respecti la LEC”, “derogar l’ARSAL”, aplicar una “reducció de l’IVA a la cultura i l’esport, així com una millora d’incentius al mecenatge”, i que “s’obri una negociació amb la Generalitat per la retirada dels recursos vigents al TC contra diferents lleis aprovades pel Parlament”.


Aturar la recentralització

En el mateix sentit, Homs també condiciona el seu suport a la investidura a la “modificació de lleis del PP que a criteri de CDC i d’informes de l’IEA són recentralitzadores i burocratitzen l’activitat de la Generalitat”, la posada en marxa d’una “estratègia de competitivitat econòmica i polítiques de suport a pimes i autònoms”, i establir un “calendari d’execució d’inversions compromeses en infraestructures, amb el traspàs de ports i aeroports de Catalunya”.

Deute històric

CDC, a més, situa com un d’aquests condicionats que l’Estat “assumeixi el deute històric que l’Estat té amb Catalunya”. “La disposició addicional tercera, el finançament dels Mossos, el fons de competitivitat, la paralització d’impostos creats pel Parlament, i la restitució de despeses socials que estaven compromeses per l’Estat com la de la dependència” són per a Homs els elements que formen part d’aquest “deute històric” que reclama que es pagui i que tingui un “calendari” per ser abonat.

Política de refugiats

Convergència també reclamaria al nou president espanyol un “canvi en la política de refugiats” així com “el compromís per fer una política exterior i d’Europa diferent”, i també establir un acord per les pensions “sostenible si dignes” dins el marc del pacte de Toledo
 
Homs planteja aquest conjunt de condicions “com un tot”, sense possibilitat que alguna d’elles pugui decaure sense més per aconseguir la mateixa investidura. “La línia vermella són els quinze punts. Els quinze estan triats i pensats. Un no posa uns punts per dir que un si cau no passa res”, ha sentenciat en roda de premsa.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
mario fletxa barna
31 de maig de 2016, 10.43 h

#15 Per això crec que abans d'arribar al descontrol a que ens volen abocar quatre descerebrats, hauriem de fer cas al Synera i fer una DUI com més aviat millor. Una minoria fa alderulls controlats per desllegitimar tot el procés però aquesta minoria fa més soroll que el diàleg. EL DOLENT sempre sobresurt perquè el BO ja es dóna per descomptat i no es veu ni se sent. L'HARMONIA NO ES VEU O NO SE SENT SI LES PERSONES NO EN SÓN CONCIENTS. La sort és que si hi ha una majoria que té aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JORDI fletxa bcn
31 de maig de 2016, 09.39 h

La gent mira la política catalana i no entén les pedres que ens col•loquem dins les sabates i es pregunta si això permet construir una societat que tingui en compte als individus que la formen. Doncs encara que no ho sembli sí estem fent camí, però ho fem en mig de diverses batalles internes i externes que ho emmascaren tot. Un procés complex perquè s’ha de construir futur mentre gestionem present.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2016/05/les-pedres-la-sabata.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
31 de maig de 2016, 08.21 h



Apa! , l'Homs ja està fent l'hipòcrita paper típic de CONVERGÈNCIA: amb una cara demanar unitat i amb l'altra cara procurar desprestigiar els partits que li poden prendre vots. En especial ERC.

Sort en tenim d'ESQUERRA REPUBLICANA, que mentres altres partits busquen tirar llenya al foc de la discòrdia per poder guanyar uns quants miserables vots, important-els-hi un carall la INDEPENDÈNCIA de Catalunya a la que s'han apuntat de fa quatre dies per tal de no perdre vots, mentres tant ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 de maig de 2016, 08.17 h




#10 HA HA HA HA QUE IGNORANT QUE ETS, CAGARRONESES! COM ENS FAN RIURE LES TEVES ESPANYOLADES TAN RIDÍCULES !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
31 de maig de 2016, 00.02 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS NO POT ESTAR PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ NI DE LA RESTA D’ESPANYOLS:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON IL.LEGALS EN UN ESTAT DEMOCRÀTIC

- Declarem que existeixen normes en el dret internacional que prohibeix les declaracions unilaterals d’independència en un país democràtic
- Declarem que quan hi ha una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
30 de maig de 2016, 20.11 h

#1
El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
30 de maig de 2016, 19.47 h

Barcelona instalará una pantalla gigante para ver a España en la Eurocopa
Tras negarse hace unos meses, el Ayuntamiento finalmente ha aceptado la petición de Barcelona con la Selección

http://www.elperiodico.com/es/noticias/eurocopa-2016/barcelona-pantalla-gigante-ayuntamiento-seleccion-espanola-5167913

Muere la mujer que fue atropellada por un ciclista en Barcelona.

ESTA POBRE MUJER, COMO NO ERA NAZI, NO MERECE LA ATENCION DE NADIE Y NINGUNA IMBECIL NAZI QUE POR AQUI PULULAN ACUSA AL CN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
30 de maig de 2016, 19.28 h

#8


Llama a travelo-aragoneses es el especialista comiendo rabos y si no tienes
bastante que te haga una sesion de vibrador de la rojiguarra y te saldra el
furor anal-patriotico de espatraña



Españatas paletooooooooopooooooooooooooooooooooooooooooooooooos


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
patriota fletxa mi puto pueblo
30 de maig de 2016, 17.47 h

synera, comele el rabo al cura


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
30 de maig de 2016, 17.41 h



#6 Uuuufffff , Josep, demanar-li coherència al Cagarroneses #2 és com demanar-li a una pedra que canti ópera !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.