directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC no convenç ni a Ciudadanos per votar a favor de retallar la sobirania fiscal de Catalunya

Els populars es queden sols defensant una moció que reclamava la reducció de la pressió fiscal i del nombre de tributs propis

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El PPC s'ha quedat sol al Parlament en la votació de la seva moció sobre política fiscal. Segons els populars,  els catalans pateixen la pressió fiscal més elevada d'Espanya per decisió del Govern de la Generalitat i per això l’instaven a reduir el nombre de tributs propis i a disminuir els tipus impositius de la resta de tributs per tal de situar-los, com a màxim, en la mitjana espanyola. JxSí, Catalunya Sí que es Pot, PSC i CUP han rebutjat el text, mentre que Ciudadanos s’ha abstingut. 

Comparteix
   

Millo s’oblida que els impostos cedits només representen un 1%

El portaveu del PPC, Enric Millo, ha recordat que el president Puigdemont va constatar fa uns dies que la pressió fiscal que pateixen els catalans és molt elevada, però no ha explicat que el principal factor de l’elevada pressió fiscal es deu precisament a l’escanyament econòmic per part del Govern espanyol. La diputada de JxSí han recordat a Millo que el PP va apujar l'IVA i l'IRPF quan va arribar a la Moncloa i  ha recriminat als populars que ni renovin un model de finançament injust ni permetin que la Generalitat creï les seves pròpies figures impositives per augmentar els seus ingressos. També s'ha queixat que el PP baixi impostos quan s'apropen eleccions, i ha remarcat que els impostos cedits suposen només un 1%.

Millo tampoc convenç al PSC, CSQP ni la CUP

La socialista Alícia Romero ha assegurat que el seu grup vol rebaixar la pressió fiscal, però que s'apugi per als que més tenen. "Qui està fent un esforç més important són les classes mitges i treballadores, gravant les rendes del treball i no el patrimoni", ha argumentat.
El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha negat la tesi del PPC que assegura que tots els catalans volen pagar menys impostos, perquè "hi ha una part important de gent que no li serveix que li redueixin impostos si no rep serveis socials". Coscubiela, que ha equiparat el PP amb CDC, ha carregat contra el "manual de propaganda" que ha desplegat Millo.

Des de la CUP, Mireia Vehí ha considerat que les rebaixes fiscals "sempre beneficien les rendes més altes, les rendes del capital i els patrimonis més alts, i provoquen l'increment de desigualtats".

Ciudadanos s’absté

En un terme mig, el diputat de Ciudadanos  Antonio Espinosa ha anunciat l'abstenció del seu grup, que prefereix centrar-se en la creació d'ocupació en lloc de continuar amb el debat fiscal.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
3 de juny de 2016, 17.09 h

La pròrroga a Espanya pel dèficit és il·legal, segons el Consell de la Unió Europea.

Donar un any més de pròrroga a Espanya per reduir el seu dèficit públic però deixar per després de les eleccions del 26-J la decisió de multar-la no és legal, segons els juristes del Consell Europeu. Davant les queixes d'Alemanya per haver salvat Mariano Rajoy d'una sanció en plena precampanya electoral, la presidència de l'Ecofin va encarregar un informe jurídic al Consell. I aquest divendres ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francisco fletxa Hospitalet
3 de juny de 2016, 16.28 h

Ni PP ni Ciutadanos ni hostias para frenar el proceso ja tenemos a la Cup. Viva España.

Cara el sol con la camisa nueva ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
2 de juny de 2016, 23.09 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS NO POT ESTAR PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ NI DE LA RESTA D’ESPANYOLS:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON IL.LEGALS EN UN ESTAT DEMOCRÀTIC

- Declarem que existeixen normes en el dret internacional que prohibeix les declaracions unilaterals d’independència en un país democràtic
- Declarem que quan hi ha una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isabel C. fletxa Barcelona
2 de juny de 2016, 21.42 h

Sempre m'ha deixat astorada la tremenda innocència de pardals de molts companys independentistes de tota la vida.

No és pas que PPC no pugui convèncer "ni a Ciudadanos". Si Ciudadanos arribés al poder, convertiria el Parlament de Catalunya en una comissió de jocs florals i "ritos y danzas regionales". Perquè si en alguna cosa Ciudadanos supera el PP, és en el seu espanyolisme descarnat i menyspreador que fins i tot nega la "singularitat" de Catalunya.

El que passa és que Ciudadanos e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 de juny de 2016, 20.15 h

Els del PP són descaradament "anti catalans".

Els C's últimament dissimulen, però no enganyen. Es pura disfressa (de vagades de faralaes). No cola! Amb tot respecta per a tots els trajes regionals, inclús pel kimono japonés, el shador o la shilava, aquí TOCA LA BARRETINA I PROU.

Quan publicareu la foto del Rivera aixecant el braç com Hitler. És nazi? Ho era? Què tenen que dir al respecte el populista Carreras i el locutor dels bíceps? Han llegit "Desmontat Societat Civil Catalana"?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
2 de juny de 2016, 18.45 h

Vinculen "140 perillosos islamistes conversos" amb la CUP i ERC.

El digital "La Información" sosté que hi ha independentistes que s'han passat al gihadisme per "fer desaparèixer" Espanya.
El diari digital La Información assegura obertament aquest dijous que "140 perillosos islamistes conversos van sortir de la CUP i ERC". Així ho explica en un article en què cita "fonts antiterroristes", i concretament exposa: "Entre els conversos hi ha un grup que preocupa especialment els Cossos i Forc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.