directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla insisteix en descafeïnar la manifestació i convertir-la en una reivindicació autonomista

Torna a reivindicar encapçalar la marxa del 10-J amb la senyera, enlloc del lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' d'Òmnium

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a demanar que sigui la senyera el que encapçali la manifestació del 10 de juliol contra la retallada del TC espanyol. Durant un míting a Balaguer, Montilla ha reivindicat que 'les institucions encapçalin aquesta manifestació amb la societat civil i amb la senyera al capdavant'. Òmnium Cultural va anunciar fa uns dies que la manifestació l'encapçalaria el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim', però Montilla no subscriu l'aire reivindicatiu d'aquest proclama i reitera que 'no hi ha cap pancarta que pugui acollir més sentiments d'unitat que la bandera del nostre país'.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha reivindicat a Balaguer que les institucions encapçalin la resposta a la sentència del TC, amb la senyera al capdavant. 'Totes els forces volen una gran manifestació i jo també', i ha afegit que hi anirà perquè 'no tinc cap més compromís que el meu país i que la meva responsabilitat com a president'. Montilla ha expressat a més el seu desig d'una manifestació en què ningú quedi exclòs, 'des dels que no van votar l'Estatut però defensen l'autogovern, fins als que el van votar negativament, però s'han compromès amb el seu desenvolupament, i és clar els que el van votar afirmativament'.

Montilla ha declarat que actualment el país es troba en un moment complex i gens fàcil a causa de la crisi econòmica. Montilla ha deixat clar que aquesta 'és la principal preocupació de la ciutadania, especialment de la gent que no té feina i és també la principal preocupació del Govern de Catalunya i la meva'.

Pel que fa a la sentència de l'Estatut, ha dit, 'estic preocupat, però no desanimat'. 'No crec que la gent estigui desanimada, si de cas, preocupada o confosa', ha afegeit. Fins i tot, diu, 'ens podem sentir maltractats i emprenyats però de cap de les maneres desanimats ni pessimistes' ja que 'la batalla de la crisi i la de la millora del nostre autogovern la guanyarem'.

Montilla també ha volgut recordar que 'l'Estatut que vam votar, segueix vigent ja que ha estat declarat constitucional en gran part'. 'Malgrat que la sentència afecti un percentatge de l'estatut', puntualitza, 'el PP no ha aconseguit el seu objectiu'. Montilla ha volgut deixar clar que el PP 'no ha guanyat la batalla i que la sentència no els dóna la raó, sinó un clatellot' ja que l'objectiu del PP, diu, 'no era que el retoquessin sinó que se'l carreguessin'.

Montilla també ha lamentat que alguns membres del PP -referint-se a Maria Dolores de Cospedal- l'hagin insultat. 'Algú m'ha dit feixista, i ara em diu que són un totalitari, després de suposadament disculpar-se', ha explicat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
atlasac fletxa Vila-real
6 de juliol de 2010, 11.55 h

BEN SEGUR....Que quedarà en l´història catalana l´any 2010 com l´any que els catalans van despertar del seu son "letargo" i...REHOSTIA com ho han fet....clar tants anys "aletargats" els hi sobren les iniciatives per tots els costats, és vostre també part d´aquest moviment? que quede constància, EP que jo també vaig participar EH? i vosaltres amics meus PASBORT i Cia. no els tornarem a dir ja "BORREGOS", no patisques PITARCH d´ara endavant direm ja corders, com veus LES UTOPIES TAMBE E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
5 de juliol de 2010, 20.25 h

#29 Per la meva part, quedeu perdonat. Són coses que passen al que som grandets. A mi m'ha passat més d'una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
5 de juliol de 2010, 18.11 h

Jo no xiularia a ningú. No hem dit sempre que volem entrar de la mà al Parlament i desprès ja hi ha temps de fer xiulades? Una mani pacífica, plena d'estelades, de pancartes, de gent il.lusionada, fa més efecte i té més ganxo que si ens tirem els plats al cap. No necessitem Europa quan Spain digui NO al Referèndum? Doncs donem una imatge civilitzada, mostrem uns catalans respectuosos que saben on van i el què volen. Si en Montilla vol anar davant, si no vol l'estelada al seu costat, don... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
5 de juliol de 2010, 15.58 h

#23 Tens raó company , i des d'aquí demano disculpes al Miquel de BCN. Son cosses de l'edat , que et fot la vista .. i d'altres cosses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Dani fletxa Barcelona
5 de juliol de 2010, 14.24 h

Res més clar: El dissabte el que necessitem són les estelades al vent, i als polítics un xiulada d'aquelles que fan història, que no puguin afegir-se a la manifestació per fer el paperina com sempre... Companys, companyes, no deixem que ens manipulin. El dissabte, les estelades al vent.

Salut a tots i totes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
5 de juliol de 2010, 12.17 h

#26 Insisteixo: Que Déu t'escolti!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26 Sílvia Martínez
5 de juliol de 2010, 11.30 h

#22 Hola, no t'amoïnis, Jordi(SC).
Si es donés el dessastre de que Òmnium claudiqués, que no ho crec, és una Entitat més seriosa que el que això mostraria, ja tenim un pla de resposta que és boníssim!!!
De moment shhhhh


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
5 de juliol de 2010, 11.07 h

Hi ha una dita catalana que diu: "S'atrapa més aviat un mentider que un coix". Dic això perquè Montilla va voler aparentar (una de les seves personalitats amagades) estar indignat per la sentència davant dels catalans i (teatre i opereta bufa), per a demostrar-ho va i diu: Manifestació!!!!!!. Ara es troba atrapat per les seves paraules. Si el lema de la manifestació és el que ha de ser, i ell en Montilla hi va amb aquest lema darrere de la senyera, el seu amo de madrit li estirarà les or... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Miquel fletxa Calella
5 de juliol de 2010, 11.05 h

Hem de fer de la manifestació un mar d'estelades! Tothom a la manifestació amb L'ESTELADA ONEJANT EN UN PAL, perquè sigui ben visible!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
5 de juliol de 2010, 10.55 h

#19 Perdoni Esteve, penso que ha llegit malament. El comentari 15 diu VOLEM ESTAT PROPI i no estatut propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.