directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i Lleida, preocupat perquè la manifestació sigui un 'aquelarre independentista'

El líder d'Unió adverteix que la marxa del 10J podria convertir-se en un clam a favor de l'Estat propi

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit que la manifestació en defensa de l'Estatut es pot convertir en un 'aquelarre independentista' si abans els partits catalans no són capaços de subscriure una resposta unitària a la sentència del Constitucional. El líder d'Unió ha instat la resta de formacions a fer autocrítica i a anteposar els interessos de país per davant dels de partit i evitar així que la ciutadania s'aboqui massivament a les tesis independentistes. 'Hem de situar el problema català al cor de la política espanyola, perquè sinó el continuarem tenint', ha assegurat el líder d'Unió. Duran i Lleida també ha definit de 'legítima i necessària' la indignació que es viu, però ha alertat que serà 'estèril' sinó s'acompanya de capacitat de treball.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
La rauxa no té sentit si no s'acompanya del seny. Aquest és el missatge que ha volgut donar el president de l'executiva d'Unió en referència a com s'ha d'articular la resposta a la sentència de l'Estatut. Duran i Lleida ha qualificat de 'legítima i necessària' la indignació que ha despertat la resolució del Tribunal Constitucional, recollida en les reaccions polítiques i en la convocatòria de manifestació del proper dia 10.

Però també ha advertit que tota aquesta rauxa serà 'estèril' sinó s'acompanya d'una altra recepta política: la de la perseverança, 'l'esforç diari i la capacitat de picar pedra'. Per això, Josep Antoni Duran i Lleida ha instat els partits catalans a fer un front comú i a articular una 'resposta unitària' que posi, abans que res, les necessitats de Catalunya per davant de tot.

Per a Duran i Lleida, aquesta resposta ha de ser molt diferent de l'actitud que es va adoptar durant tot el procés estatutari. I en aquest punt, és on ha instat les formacions polítiques –també la seva- a fer autocrítica.

'Tot el procés estatutari es va conduir lluny d'aquest esperit d'unitat, pensant més en interessos tàctics de partit que no de país; va començar malament i ha acabat pitjor', ha reflexionat Duran i Lleida. Per això, per al president de l'executiva, ara més que mai cal demostrar que el país 'segueix tenint sortida i futur', anant a la una i portant 'fins al cor de la política espanyola' les repercussions de la sentència del TC.

Resposta al voltant de tres eixos

Per al president de l'executiva d'Unió, aquesta resposta s'ha d'articular al voltant de tres eixos: llengua, cultura i finançament. Duran i Lleida ha instat tots els parlamentaris catalans –inclòs el PSC- a subscriure aquesta resposta unitària. 'Entenc que al PSC no se li pot demanar que trenqui amb el PSOE, i a més, seria contraproduent per a Catalunya', ha afirmat Duran i Lleida.

El president de l'executiva d'Unió, però, ha considerat que és lícit demanar als socialistes (i a la resta de parlamentaris catalans) que subscriguin l'acord en els termes que ha expressat, i que el defensin 'davant de qualsevol interlocutor'. Segons Duran i Lleida, si no s'articula una resposta unitària, la manifestació del proper dissabte corre el risc de convertir-se 'en un aquelarre independentista'.

I aquesta unitat catalana s'ha de traslladar a Madrid, per evitar que tant el PSOE com el PP continuïn traslladant el debat a Catalunya i alimentant les diferències entre partits. 'Hem de portar la qüestió de Catalunya al cor d'Espanya; mentre ells ens la traslladin aquí i ens la plantegin com un problema català, només provocarà baralles estèrils entre els partits catalans', ha ressaltat Duran i Lleida.

Duran i Lleida també ha volgut defensar que Catalunya és una 'nació viva' i ha posat com a exemple referències històriques per demostrar com –al seu parer- el país tirarà endavant. 'Catalunya no serà més nació per disposar de més competències, sinó per exercir millor les que pugui tenir', ha ressaltat.

Les manetes són una tonteria

Duran i Lleida ha qualificat de 'tonteria' les afirmacions del ministre de Foment, José Blanco, que assegurava que CiU i el PP fan 'manetes'. Segons el president de l'executiva d'UDC, és habitual que el PSOE busqui crear incertesa i aliar CiU amb els populars quan 'no té recursos'. 'L'únic que li queda és fer veure que CiU s'entendrà amb el PP i que els populars són els dolents', ha assegurat Duran i Lleida.

'Quan els hi interessa bé que s'entenen', ha assegurat Duran i Lleida que exposa que el PSOE vol fer veure que està totalment desmarcat dels populars però, a l'hora de la veritat, arriben a acords quan els interessa. Duran ha posat com a exemple el pacte a Euskadi o la retallada de l'Estatut català previ a la sentència del Constitucional.

Duran i Lleida ha lamentat que tant socialistes com populars a Madrid només facin veure que entenen el problema català quan necessiten alguna força política del país i, després, es desmarquin i atribueixin la causa catalana a un problema autonòmic i no estatal. 'No podem deixar que segueixin pensant que el problema és de quatre catalans', ha conclòs el president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats. El líder d'Unió ha fet aquestes declaracions en el marc de la cloenda de l'Escola d'Estiu Manuel Carrasco i Formiguera a S'Agaró (Baix Empordà)





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
7 de juliol de 2010, 12.47 h

#43 Em sembla molt bé el seu comentari. I tant, sí a INDEPENDÈNCIA. Però el recordo un petit detall: Que aquesta s'obté democràticament a través d'un partit. Llavors què, votarem el PP, per tal que ens hi porti ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
jordibcn fletxa Barcelona
7 de juliol de 2010, 00.11 h

Una pregunta si aquest senyor fos Govern de la Generalitat, qué?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
5 de juliol de 2010, 16.40 h

H llegit tots els comentaris i uns quans defensan ERC ¿ Que no tenim memeoria?
¿Qui ha donat soport als ultims 6 anya als sociatas, fen Catalunya la riota del espanyols?
Prou de botiflers, entre PSC, CiU, IC i ERC han destrosat al pais, tan socialment com economicament,
sempre preocupats a llepar la ma del amo que els deixa remenar la cua. PROU, ara toca
INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Manuel fletxa Bcn
5 de juliol de 2010, 16.40 h

Jo m'hi manifestaré amb una pancarta per la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
5 de juliol de 2010, 15.53 h

#36 Benvolgut, la frase " PLANTAREM CARA" era la primera part del lema. El lema sencer es: " PLANTAREM CARA I POSEM EL CUL"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
5 de juliol de 2010, 14.55 h

Sr. Duran i Srs. de CiU i del PSOE:
Els catalans no ens manifestarem contra cap sentència ja que ens importa molt poc la sentència, com també ens importa molt poc l'estatutet!

Els catalans ens manifestarem per demanar ser lliures i ser un estat mes d'Europa.

Ens manifestarem per demanar la independència! El que ens uneix als catalans es l'estel·lada, símbol de lluita per la llibertat!


Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Dani fletxa Barcelona
5 de juliol de 2010, 14.29 h

Deixem-nos de ser partidaris d'una o altra cosa, això només ens fa ser elements decoratius...

El temps dels polítics ha passat, ha arribat l'hora del seu ocàs... No val la pena continuar confiant en aquest clan de venedors de fum. Ara és la nostra per demostrar a qualsevulla que ens vulgui veure que el poble català no és un poble acabat. No defensem estatus inics ni lleis injustes, sortim el dissabte al carrer a defensar la nostra llibertat com a poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jordi-80 fletxa València
5 de juliol de 2010, 12.44 h

Cada vegada entenc més el perquè molts espanyols estan farts dels catalans. Si la referència de polític català que tenen és el caradura aquest de Duran és normal que qualsevol estiga fart. Els espanyols ja han deixat clar quin model d'Estat volen, i els toca els collons que vinguen catalans com aquest a creure's el centre del seu Estat. Però què s'ha cregut Duran?

Ens han deixat clar el que hi ha, i si no ho volem, marxem. Ens costarà, però és l'única eixida digna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37 Sílvia Martínez
5 de juliol de 2010, 12.30 h

Sr. Duran i Lleida i els qui així fan: (un petit tros d'Espriu) Amb música ho escoltaries pot ser millor:

(...) Però no vols endevinar mai als meus ulls
qui sóc jo, com sóc jo, i ara m’omples
de buida, densa, sorollosa
argila de paraules,
fins a fer-ne un insalvable mur,
aquest curt pas
que ja del tot em separa
de tu."


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
jioan sellés fletxa Barcelona
5 de juliol de 2010, 12.25 h

Sr. Duràn, vosté és líder d'una coalició que un dia va adoptar el lema " PLANTAREM CARA". Ja es va veure en qué va quedar, i ara passarà el mateix.
En qué vol que es converteixi la manifestació del dia 10 si no en un clam per l'independència ? (Lo de Akelarre com a nom de bon restaurant està bé però si no, ho trobo de molt mal gust, vergonya li hauria de fer.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.