directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 22:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "No estem demanant que s'aprovin els pressupostos sinó que es puguin debatre al Parlament"

El vicepresident i conseller d'Economia demana poder debatre als comptes a la cambra i adverteix que els grups parlamentaris els tombaran per raons diferents i contradictòries

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN.- El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, creu que ara per ara les diferències entre l'executiu català i la CUP pels pressupostos són "més una qüestió de visió política, de confiança política, d'aplicació del full de ruta" que el detall de les partides pressupostàries. Així ho ha apuntat en una entrevista a RAC1 aquest dissabte al matí. Amb les posicions enrocades després diverses reunions per desencallar els comptes de cara el debat d'esmenes a la totalitat, el titular d'Economia ha fet un prec implícit als cupaires, que mantenen el seu veto: "No estem demanat que s'aprovin els pressupostos sinó que es puguin debatre al Parlament". Junqueras, que ha demanat a tots els sectors "concentrar-se" per fer-ho possible a pocs dies de la data límit, ha recordat que les raons dels grups parlamentaris per defensar esmenes a la totalitat són "diferents" i fins i tot "contradictòries"

Comparteix
   


Etiquetes
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha apuntat en una entrevista a RAC1 aquest dissabte que per ara com a rerefons de les diferències entre el Govern i la CUP pels pressupostos hi ha "més una qüestió de visió política, de confiança política i d'aplicació del full de ruta" que no un estira-i-arronsa al detall sobre el contingut de les partides pressupostàries. "Entenc que puguem tenir diferències sobre com aplicar-ho, o l'estratègia, ho entenc i ho respecto però em sembla que és perfectament compatible amb assegurar una majoria independentista al Parlament", ha afegit el titular d'Economia defensant alhora "unes diferències legítimes i una diversitat bona".
 
De fet, Junqueras ha defensat que tirar endavant els comptes és "imprescindible" perquè el Govern avanci en desplegar estructures d'Estat, com la hisenda pròpia. El primer escull però és aquesta setmana, les esmenes a la totalitat que es duran al ple de la cambra el 8 de juny. "No estem demanant que s'aprovin els pressupostos sinó que es puguin debatre al Parlament", ha reclamat Junqueras. Per això ha clamat perquè no prosperin les esmenes a la totalitat que han presentat tots els grups, inclosa la CUP. "Els hem de poder debatre" perquè si es tomben aquesta setmana "no els podrem transformar ni millorar perquè no hi seran", ha advertit el republicà als cupaires implícitament.
 
En aquest sentit, ha alertat que tant C's com PSC, Sí que es Pot, PPC i la CUP han presentat una esmena a la totalitat "per raons diferents". "Són absolutament contradictòries, per uns no prou independentistes, o massa, o massa socials o no prou socials", ha argumentat. "Debatem-los, perquè seria una pena que des de posicions i raons diferents el resultat sigui que el Parlament es nega a ell mateix debatre una llei tant important".
 
En clau de negociació, Junqueras ha reiterat que estan disposats a recuperar els impostos anul·lats pel TC i incloure'ls a la llei d'acompanyament "sempre que no tinguin una implicació directa en la partida de despesa". Posa aquesta condició perquè la Generalitat no pot cobrar aquests impostos anul·lats i "com que no es pot assegurar el cobrament no volem generar expectatives falses" de despesa. "La gent tindrà la sensació que els estem oferint una cosa que no podem complir", ha afirmat.
 
Junqueras ha tornat a defensar els seus comptes perquè "espremen al màxim" el marge de maniobra que permet la situació econòmica. I hi veu tres virtuts. Que són "expansius" en clau social, que són "realistes" perquè no depenen de cap negociació política ni de mercat i perquè permet "desvincular-se de la dependència a l'Estat".
 
Per tot plegat, el responsable d'Economia del Govern ha fet una crida a "concentrar-se" des de totes les formacions per desencallar la situació abans d'aquest dimecres. "Per intentar aprofitar aquest temps perquè [aquests pressupostos] són bons per a la gent", ha recordat a l'esquerra anticapitalista. "Estic segur que hi ha opcions, no sé si moltes o poques o si es concretaran, no depèn de mi, falten quatre dies; i en termes polítics i d'amor donen per molt, n'hem tingut exemples recents", ha resolt en referència a les negociacions per desbloquejar la investidura al gener.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
5 de juny de 2016, 17.21 h



#11 Anda, pero digamos las cosas como son, no como tu quisieras que fueran, Aragoneses.


PARA IMAGEN RIDÍCULA DE UNA REGIÓN DE EUROPA, ¡¡ LA DE ESPAÑA TENIENDO QUE REPETIR LAS ELECCIONES POR CULPA DE ESOS JODIOS COMUNISTAS DE PODEMOS !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
5 de juny de 2016, 10.51 h

No hi ha cap mena de dubte que els SR Junqueras té una raó com un temple i tot aquel que el condicioni en els seus discursos, promet una intel·ligència d'arguments sinistrtes i desconeixedors de la veirtat i necessitat del POBLE de Catalunya. NO hi ha pitjor cec que el que NO hi vol veurte i pitjor sord que el que NO hi vol sentir o escoltar.
Si no volem un gobierno com l'español és perquè són CORRUPTES i DESLLEIALS AMB EL PAÍS. Per tan jo demanaria als partits que són clarament INDEP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
5 de juny de 2016, 10.31 h

la imagen en los periodicos internacionales de la region catalana esta siendo manchada por estos perroflautas y MUY ESPECIALMENTE por la actuacion de la gene catalana que se niega a detener a ninguno de estos delincuentes para que la CUP no se enfade y les vote los presupuestos.


que verguenza ajena


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Camilo Camelo Camello fletxa Ayayaylolailolailópolis, Caspañistán Inferior
5 de juny de 2016, 09.15 h






#2 #4


EN DECÚBITO SUPINO O EN PRONO


ARAGONESES


CUANDO BEBE ANÍS EL MONO


VA HACIENDO ESES


Y AUNQUE BEBER ALCOHOL


NO LE MOLA,


CUANDO CANTA EL CARALSOL


EL CULO SE LE HACE . . . ¡¡¡ PESICOLA !!!








Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
4 de juny de 2016, 18.16 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
4 de juny de 2016, 15.17 h

¡ SALVAME ! DIU JUNQUERAS A LA CUP ..¡ SALVAME ! Crida Junqueras als de LA cup ¡ SALVAME ! Recorda el Programa de Tele-5 pero no hu es es la desesperació de JUNQUERAS ..¡ SALVAME ! ABRASAME CON BAS FER AMB ARTUR MAS AUNQUE SEA EL ABRASO DEL OSO ... JUNQUERAS Se le puede escuchar gritar SALVAME ¡ SALVAME CUP ! ...Junqueras que sempre SALVA ALS DE CONVERGENCIA Gratis ara demana wel salvin a el SALVAME CUP Suplica E.R.C. als de LA CUP y estos es fan el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
4 de juny de 2016, 15.01 h

JUNQUERAS ,, Solo dice una cosa a LA CUP . que recuerda mucho a un programa de TELE-5.... Junqueras dice a LA CUP ... ¡ SALVAME ! .. ¡ SALVAME ! ... ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
4 de juny de 2016, 14.28 h

JUNQUERAS , Podria aprobar els Pressupostos a lo millor si parles dialogues amb EL P.S.C. o be amb Catalunya SI ES POT Son de Esquerras tambe JUNTS PEL SI I P.P. Ban VOTAR JUNTS Fa poc una Politica Anti-social cuan vol JUNTS PEL SI si se junta amb els enemics de Catalunya tot fen politicas de Dretas anti-socials .. Retallar el Estat del Benestar Social .... junts pel si Y p.p. SI VOTEN COSES JUNTS AL Parlament Català nomes vui dir aixo .


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de juny de 2016, 13.22 h

Federalistes, independentistes i demòcrates junts.

Ningú ens reconeixerà des de fora si nosaltres mateixos no votem a cada elecció per la independència. CADA ELECCIÓ és una oportunitat per acostar Catalunya a la llibertat i construir un país millor per això cal votar partits clarament independentistes, inclús si vols un estat federal ja que des de Madrid i el seu centralisme no negociaran res que vagi en direcció a una federació si no veuen que l'independentisme Català és majorit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
4 de juny de 2016, 12.58 h

#3 Aprended un poco sobre el origen de la bandera de España y a ver si censurais a los idiotas que creen que la invento Franco. La republicana es un invento d¡que duro SOLO 3 años. Durante SIGLOS fue roja y gualda.

http://www.abc.es/espana/casa-real/abci-y-revolucionaria-bandera-espana-201606040045_noticia.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.