directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP deixa el procés tocat

Els anticapitalistes més dividits que mai donen noves alegries als sectors unionistes amb un “empat tècnic” -26 vots a favor de retirar el veto, 3 que no saben, no contesten i 29 suports a mantenir-la-

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La CUP no es mou. El Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària reunits aquest dimarts al vespre han decidit mantenir l’esmena a la totalitat als pressupostos de 2016. Així ho han explicat els diputats en roda de premsa després de la trobada. De tots els representants de les assemblees territorials i les organitzacions afins, 26 han votat a favor de retirar el veto, 29 han optat per mantenir l’esmena i no variar la postura, i 3 han preferit abstenir-se. La diputada Eulàlia Reguant ha assegurat, però, que amb aquesta decisió no pretenen dinamitar res. Tant és així que s’han ofert al Govern i a JxSí per “seguir negociant” després del ple que tombarà els comptes del Govern, tant si és per tractar uns nous pressupostos per aquest 2016 com per, “si convé”, tractar ja els de 2017.

Comparteix
   


Etiquetes
Ningú entén la postura de la CUP, fins i tot part important de la seva militància

La decisió està pressa i l’esmena a la totalitat es manté. Si res canvia el que està previst, JxSí donarà suport en solitari als pressupostos del Govern, i el vot de les esmenes a la totalitat de la resta de partits del Parlament farà que es tombin els comptes de l’executiu per aquest 2016.

On era Anna Gabriel Sabater? Com sempre i en moments clau surten a explicar el resultat de la votació, els que menys capacitat de decisió tenen

Per explicar la decisió pressa al Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària, els diputats Eulàlia Reguant i Albert Botran han comparegut en roda de premsa passades les 23.00 hores de la nit. Acompanyada per la resta de diputats, Reguant ha afirmat que la reunió “ha servit per fer un bon debat, interessant”, fruit del que ha sortit la decisió.

Munté admet que la legislatura queda “tocada” pel manteniment de la CUP de l’esmena a la totalitat dels pressupostos

ACN Barcelona .- La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha admès que la legislatura queda “tocada” després que la CUP hagi decidit mantenir l’esmena a la totalitat als pressupostos, que comencen aquest dimecres el tràmit parlamentari i no el superaran. La consellera ha lamentat en declaracions a RAC 1 que els cupaires no s’hagin mogut de la “zona de confort” mentre que sí ho han fet, ha dit, tant el Govern com el partit que li dóna suport, Junts pel Sí, i ha advertit que hi haurà “conseqüències”.

Munté també ha anunciat que el Govern i Junts pel Sí es reuniran a partir de les 9 del matí de dimecres al Parlament per analitzar el nou escenari.

La també portaveu del Govern ha acusat en diverses ocasions la CUP d’haver trencat un acord de governabilitat i de legislatura, un acord, ha afirmat, que incloïa “un pla de govern” dins del qual els pressupostos tenien un paper preeminent. També ha afirmat que en cap moment s’havia demanat un xec en blanc a la CUP perquè votessin als pressupostos amb els ulls tancats, sinó que el que se’ls demanava és que permetessin que els comptes iniciessin el tràmit parlamentari per modificar-los aleshores.
 
Munté no ha volgut parlar de si el nou escenari aboca a noves eleccions, per bé que tampoc ho ha descartat, però sí ha dit que el Govern i Junts pel Sí “no renuncien” a seguir treballant per “deixar el país a les portes de la independència”.
 
Fonts del Govern han donat per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP i han assegurat que van ser els cupaires els que van escollir negociar els pressupostos després que els aprovés l'executiu, i no abans. Malgrat tot, prefereixen descartar de moment parlar d'eleccions.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
Ai Senyor! fletxa Barcelona
8 de juny de 2016, 22.30 h

#42 Senyor: Vté perdoni però no és difícil entendre com insult "qualsevulla cosa que pugui ofendre o molestar a aquell a qui va dirigit". En aquest indret en què escric hi ha que insulten a dojo i veig que hi ha qui ho infecta de justificacions.
Podeu il·lustravos de diversa manera. http://www.freewebs.com/tonibanez/insults.htm o Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
8 de juny de 2016, 22.01 h

La CUP ha guanyat, però quina victoria mes trista i penosa, doncs no sé que és el que han aconseguit de millores i si se moltes de perjudicials. Com es deuen fregar les mans tots els cavernícoles unionistes i espanyolistes. Tan de desqualificar i insultar als dirigents independentistes, i ha resultat que el millor aliat per frenar el procés , es trovaba a dintre casa nostre, i el més curiós es que els tractaven a tots ells de terroristes "Gentuza " també, i lletges masclistes a les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
LLUIS fletxa bcn
8 de juny de 2016, 18.41 h

Caixabank se blinda: planea abrir su primer centro de procesamiento de datos fuera de CataluñaEl banco presidido por Isidro Fainé ultima la apertura de su tercer CPD, en este caso en la provincia de Guadalajara. El motivo: diversificar riesgos, aunque la entidad "niega" cualquier vinculación polític


n.b.COM AL QUEBEC I P. BASC:LES EMPRESES MARXEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
MAC fletxa Vic
8 de juny de 2016, 17.03 h

La CUP va enganyar milers de ciutadans (jo en conec alguns que ja se n'han penedit ) presentant-se com la garantia perquè el procés independentista tirés endavant, i no són garantia de res. Seran un entrebanc més que el procés haurà hagut de superar per aconseguir un estat català. Quina llàstima...gent que se suposava que volien remar a favor...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
8 de juny de 2016, 16.18 h



#40 NO VEIG QUE EN PERE INSULTI NINGÚ. Dir que algú és un ruc no és cap insult, és una manera curta de dir que és poc intel.ligent , com jo et dic a tu. Un insult és dir , per exemnple "fill de puta", com jo dic a l'idiota de #34 #32 i #9 , que sense que ningú l'insultés, s'ha posat a insultar a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Ai Senyor! fletxa Barcelona
8 de juny de 2016, 13.51 h

#40 Doncs no insultis, senyor incoherent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
8 de juny de 2016, 12.40 h


#39 Per cert, avi que es creu savi : jo al #29 també l'he votat negatiu. Estic en contra d'això que ha fet la CUP, però TAMBÉ ESTIC CONTRA DELS INSULTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
8 de juny de 2016, 12.38 h


#38 Pentines canes? bé, jo ja passo dels 50, i conec un piló d'avis que són rucs, rucs, rucs, i alguns altres, molts menys, que són savis. Tu, amb la tonteria contra ser PROGRESSISTA , com si fos mala cosa, demostres estar entre els de la primera categoria. Ho sento per tu, ha de ser trist ser ruc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
8 de juny de 2016, 11.12 h



#29 QUANTS CUPAIRES HI HAN, QUE JA T'HAN VOTAN NEGATIU 4 ?.

QUE ES PREOCUPIN DE FER MILLOR POLÍTICA I NO POSAR PALS A LAS RODES.

ES LA MODA DE ALGUNA JOVENTUT PROGUE. "MOLA", ESTÀ EN CONTRA DE TOT, PERÒ GUAPOS ELS QUE PENTINEM JA ALGUNA CANA, LA VIDA ENS HA ENSENYAT QUE TOT NO ES SE CONTESTATARI.

TREBALLAR EN POSITIU , ES MOLT ME RENTABLE PER LA SOCIETAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Ai Senyor! fletxa Barcelona
8 de juny de 2016, 10.54 h

Cupaires! El més indignant els riures estúpids amb que acompanyaven les respostes als periodistes.
Volen treballar conjuntament amb JuntsxSI i el Govern, per començar amb una patada als dallonsis.
No veten res, diuen, "No els ha passat pel cap". Clar, només ho "voten" a la cubana, que vol dir ho llençaro per terra.
I ho acompanyen amb un munt de justificacions. Ja ho deien els antics "Excusatio non petita, accusatio manifesta":
Una justificació, excusa, no demanada, mostra acusació (vers... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.