directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El veto cupaire deixa la imatge del procés tocada a l’exterior

El recull de premsa internacional de l’episodi pressupostari també reflecteix que els mitjans no se'n han fet massa ressò

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La premsa internacional ha copsat, com no podia ser d’una altra manera, de situació de debilitat pel govern Puigdemont la decisió de la CUP de tombar els pressupostos. Hi ha pràctica unanimitat en la interpretació que l’acord entre anticapitalistes i Junts pel Sí s’ha trencat i que la moció de confiança és l’últim recurs per evitar nous comicis. Dibuixen un escenari força fosc i l’única nota positiva pel procés és que molts mitjans importants no s’han fet gaire ressò –sobretot al Regne Unit, on estan més pendents del possible ‘Brexit- i els que ho han fet, ha estat repetint informacions d’agències sense donar-hi més rellevància.  Repassem les principals informacions:

Bloomberg (Estats Units) - “El president català crida a una moció de confiança, el pacte separatista es trenca”: El gegant de la comunicació nord-americà és dels pocs que hi dedica més atenció i explica que hi haurà nous comicis “excepte si Puigdemont pot tornar a formar una majoria durant l’estiu després que la CUP s’alineés amb l’oposició” en la votació d’ahir. Considera que “la llei de pressupostos era la peça central del full de ruta per la independència de la coalició separatista”. A més, diu que l’independentisme ha baixat 10 punts en els últims 3 anys, del 48,5% al 38,5%.

Associated Press (Estats Units) - “El parlament pro-secessió català afrontarà una moció de confiança”: mitjans com el The New York Times o el Washington Post han publicat la breu nota on s’explica la reacció de Puigdemont al veto cupaire, i també es fa ressò de manera sintètica dels perquès de la decisió dels anticapitalista. Alguns mitjans van publicar només la primera nota de Reuters, encara més pessimista perquè oferia un panorama de trencament i només s’esmentava de passada la moció.

Indépendant (França) - “Nou bloqueig al projecte independentista a Catalunya: el president demana un vot de confiança”: El rotatiu descriu la situació d’“al marge de l’implosió”. Diu que si el cap de l’exeutiu no aconsegueix l’aval, anirà a les urnes cosa que, de facto, serà l’aturada absoluta al procés. Curiosament, com a representant de l’oposició, recull una frase de Miquel Iceta: “El seu full de ruta és il·lusori, no hi ha un camí unilateral cap a la independència”.

Agence France Presse (França)“A Catalunya, l’aliança independentista es trenca”: alguns diaris francòfons han reflectit el punt de vista de l’agència France Presse, com ara Libération, que explica que l’aliança s’ha trencat a causa del vot cupaire, “amb el risc que tot desemboqui en noves eleccions”. Els pressupostos frustrats, per l’agència, danyen el camí cap al full de ruta, perquè “implica la posada en marxa d’institucions com un tresor públic independent, pel qual es volien destinar 48,5 milions d’euros”.

Die Welt (Alemanya)“La coalició a Catalunya, trencada per una baralla sobre els pressupostos”: la informació ha arribat de manera residual als mitjans més influents d’Alemanya. El Die Welt és dels pocs que en parla, amb un escarransit breu on diu que “la crisi de govern és un revés pels independentistes” i només diu, de passada i al final, que el president ha plantejat una moció de confiança a la cambra. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Synera fletxa Barcelona
10 de juny de 2016, 16.34 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS NO POT ESTAR PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ NI DE LA RESTA D’ESPANYOLS:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON IL.LEGALS EN UN ESTAT DEMOCRÀTIC

- Declarem que existeixen normes en el dret internacional que prohibeix les declaracions unilaterals d’independència en un país democràtic
- Declarem que quan hi ha una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
10 de juny de 2016, 15.27 h



#21 Home, Tallaferro: llestos com tu, segur segfuríssim que no ho són, a l'estranger, però estic segur que només amb que tu et dediquis a explicar-lis "el tema", i entedran que un partit d'esquerres que demana la llibertat d'un país ocupat, pot ser nazi.

Crec que l'autoritat de la teva opinió magistral els convencerà totalment.

Segur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
10 de juny de 2016, 12.52 h

si a l'exterior son una mica llestos, veuran que els de la CUP éss un grup feixista resentit que s'afogarà amb els seus propis excrements.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
10 de juny de 2016, 12.32 h

Ningú ens reconeixerà des de fora si nosaltres mateixos no votem a cada elecció per la independència. CADA ELECCIÓ és una oportunitat per acostar Catalunya a la llibertat i fer un país millor per això cal votar partits clarament independentistes, inclús si vols un estat federal ja que des de Madrid i el seu centralisme no negociaran res que vagi en direcció a una federació si no veuen que l'independentisme Català és majoritari a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
mario fletxa barna
10 de juny de 2016, 11.37 h

No cal dir res més que INDEPENDÈNCIA JA! ni contestar comentaris obscens. Nosaltres CAMINAR PEL CAMÍ ESCOLLIT I PUNT, NOMÉS EL POBLE POT AJUDAR A QUE SIGUEM LLIURES, NI UN PAS ENRRERE. EL QUE ESTIC SEGUR QUE CUP SI ÉS REALMENT INDEPENDENTISTA TAMPOC HO FARÀ, AIXÒ SI NO PER LA CIUTADANIA SINÓ PELS SEUS PRINCIPIS SEGONS ELLS, INEQUÍVOCS! SOM-HI DONCS!

PER CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
9 de juny de 2016, 20.59 h

#17

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
9 de juny de 2016, 20.57 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:

DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
9 de juny de 2016, 20.24 h

#14

Aragoneses, de debò, presentat per un "Cum Laude", a la imbecil·litat. . ES A DIR, IMBÈCIL PROFUND.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
guerra per la terra fletxa canya canay contra espanya
9 de juny de 2016, 20.15 h

#14 estupid borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
9 de juny de 2016, 19.57 h

queridos nazis

ni para bien ni para mal mereceis mas que una nota a pie de pagina en la prensa internacional


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.