directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sectarisme de la CUP al descobert

Un fundador de la CUP Tarragona denuncia el sectarisme en que ha caigut la CUP i relata com Endavant i algunes organitzacions d'arrel espanyolista, l’han parasitat

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Toni Teixidó, ex-membre de Maulets, del Col·lectiu Segadors, de l'Assemblea per la Unitat Popular de Tarragona, i ex-militant impulsor i cofundador de la CUP de Tarragona, en un article a l’indirecte.cat respon a les preguntes que ell mateix planteja sobre qui hi ha darrere del procés “de putrefacció interna a la CUP”, quins són els grups de patriarques que “exerceixen el poder més autoritari per pervertir l'eina assembleària”, i sobre qui recau “el desgavell polític-organitzatiu i el funcionament obscur” de la direcció cupaire. 

Comparteix
   


Etiquetes
Les llistes de control d’Endavant amb Isabel Vallet de comandant i la cacera de bruixes

Teixidó acusa a l'organització Endavant de voler  imposar la seva hegemonia dins l'Esquerra Independentista, i relata com la diputada Isabel Vallet va comandar a finals de 2013 unes llistes de control per poder manipular la militància en les assemblees locals, territorials i consells polítics, per a què “res restés fora del seu domini”. Assegura que és el 2013, quan la CUP va aconseguir tres diputats, que va començar “la cacera de bruixes interna”.

Inici de la guerra intestina dins la CUP

Teixidó explica que les maniobres d’Endavant i el tarannà de Vallet es van saber quan per  error Vallet, que actualment està a sou de la CUP, va reenviar l'historial de la llista de control a un altre grup  d'altres militants de la CUP que van poder llegir el contingut “recargolat” dels missatge. A causa de l’errada, diu Teixidó, Vallet va posar el seu càrrec a disposició de la militància, però finalment no va dimitir i va començar “una guerra intestina entre els blocs del que ara seria Poble Lliure, (la refundació del MDT) i Endavant per tal de liderar la CUP”

La CUP-Crida Constituent, un refugi de l’espanyolisme republicà

Teixidó afirma que Lluita Internacionalista, En Lluita i Corrent Roig, són una amalgama de partits marginals “on s'hi refugia l'espanyolisme republicà, restes de sèrie polítiques amb les que ICV/CSQP se'n fot i dóna gràcies a la CUP per haver-los adoptat i tenir-los entretinguts”. I assegura que “mai aquestes capelletes s'haguessin imaginat treure un rèdit tan sucós com plantar diputades al Parlament i tenir pes i vot decisiu en acords i resolucions tan nefastes com les que estem acostumades a patir”.

Poble Lliure està perdent la ‘guerra freda’

L’exmilitant de la CUP afirma que Poble Lliure està perdent la  lluita amb Endavant per convertir-se en referent polític predominant. I assegura que si Poble Lliure vol ser “una veritable alternativa a la re-democratització de la CUP” cal que vencin la por i comencin a denunciar “les malvestats de les persones i organitzacions sectàries que s'aixopluguen sota les ruïnes de la il·lusió del que podia haver estat el MCAN”. I apunta que potser hi ha tanta misèria en una banda i l'altra “que caldria valorar la possibilitat d'una tercera via, la creació d'una nova organització estratègica formada per militants independents”.

Màfies dins l’Esquerra Independentista

“Dins l'EI hi han sectes que esdevenen màfies” , afirma Teixidor  que ja va denunciar el cas de Tarragona. I argumenta que no s’ha arribat a un procés de majoria independentista al Parlament només gràcies a l’Esquerra Independentista  perquè “aquesta és una transició nacional promoguda per milions d'ànimes que s'han anat manifestant al llarg d'aquests anys, moltes sota l'aixopluc de l'ANC, de vots efectuats des de la més àmplia diversitat ideològica i amb un únic objectiu prioritari: un Estat pel Principat”, i defensa que “ara toca facilitar el camí cap a la independència des del Parlament, els ajuntaments i el carrer” i diu que si CDC o ERC traeix aquest objectiu la ignomínia caurà sobre ellls.

“’l'esnob-progre’ ha desembarcat al moviment independentista”

Teixidó lamenta que «l'esnob-progre» ha desembarcat al moviment quan ja no anaven maldades, que són gent de casa i vida benestant que no ha tastat mai la repressió, la tortura, l'exili, ni en la seva majoria coneixen en primera persona treballar per 4 euros l'hora. I denuncia que “per bona part de la CUP actual, la revolució és façana i culte a la secta de torn per comptes d'albirades a la llibertat”,  posa d’exemple el fer fora a Mas o rebutjar els pressupostos amb votacions que sempre acaben en «empat». “S'ho han cregut, la megalomania prepotent i la fatxenderia fa creure a alguns diputats i regidorets que són vés a saber què, amb unes formes d'actuar i fer política que s'acosten més al matusser populisme pamfletari que no pas a la sàvia d'una esquerra «renovada», aquella que prometia ser el garant del procés amb més de la meitat de vots prestats al voltant d'aquesta única condició”, critica Teixidó. 

L'assemblearisme a la CUP està pervertit

Segons teixidor l’assemblearisme pervertit i no serveix com a fórmula a la necessitat de donar resposta política immediata si es vol incidir de forma efectiva en un Parlament. “Cal canviar el funcionament intern i foragitar els clans escocesos de tall sicilià que impregnen d'alguns totalitarismes a l'organització. No abandonaran, se'ls haurà de fer caure i, en alguns casos com el de Tarragona, mitjançant sentències expedides per la justícia ordinària”, diu.

Crida a denunciar l’assetjament i la incursió de patriarques autoritaris

Teixidó emplaça Els membres i militant de al CUP que pateixi o hagin patit l’assetjament en les assembles que ho denunciïn públicament si disposen de proves, però que s’abstinguin de recórrer a la comissió de garanties estatutàries internes perquè és “un «tribunal d'excepció inquisitorial», utilitzat per anorrear qualsevol tipus de dissidència que pugui delatar a les màfies” perquè sinó les sectes “ens empenyeran a una nova travessia pel desert” i aposta per  esmenar ràpid els errors i retornar la democràcia interna. “Cal refundar la CUP!”, conclou.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
Gerry fletxa Tolba
17 de juny de 2016, 18.41 h

#37 Intel•ligència la teva o la del Toni? si és la teva doncs disculpa per l’insult, per favor, il•lustra’ns!

Si ho dius per l’escrit aquest que ha fet el Toni, doncs no demostra gaire intel•ligència, més aviat sembla un escrit de: no m’hi volen, però jo no vull marxar i m’encanta tirar merda i sortir als mitjans (tot i que anomenar-ho mitjà és massa, és un blog escabiós pagar per presidència).

Però escriure’t una autoentrevista i auto-titular-la amb aquest to ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Synera fletxa Barcelona
16 de juny de 2016, 21.55 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Saixir fletxa Cardedeu
16 de juny de 2016, 21.52 h

#35 Potser ets tu qui hauria de trucar a la porta d'Unió i deixar d'insultar a la intel·ligència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Saixir fletxa Cardedeu
16 de juny de 2016, 18.22 h

#23 Calla espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Gerry fletxa Tolba
16 de juny de 2016, 18.21 h

El pobre noi aquest (Toni), que va tant perdut i que sembla que el fan fora de tots els col·lectius on milita, doncs que es passi a un altre partit, segur que a Unió l'acollirien. M'ha agradat molt que ell es faci les preguntes, les respostes i el titular, és molt de antena3 o Intereconomia.

La CUP és antisistema i per tant no s'hi pot confiar per seguir en el mateix sistema. I si, el acord deia clarament que tenien que aprovar els pressupostos més socials de la història, que són els qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Saixir fletxa Cardedeu
16 de juny de 2016, 18.20 h

Sort que certes coses només passaven a la Unió Democràtica de Duran i Lleida... FILLS DE LA GRAN PUTA, TRAÏDORS DE MERDA!!!!!

Que tota la gent que hagi estat amenaçada faci el favor de tenir el que s'ha de tenir i que doni la cara!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Saixir fletxa Cardedeu
16 de juny de 2016, 18.18 h

Sort que certes coses només passaven a la Unió Democràtica de Duran i Lleida... FILLS DE LA GRAN PUTA, TRAÏDORS DE MERDA!!!!!

Que tota la gent que hagi estat amenaçada faci el favor de tenir el que s'ha de tenir i que doni la cara!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
16 de juny de 2016, 17.22 h

#23 Pinetell, això teu sembla al·lucinatori, francament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Marta fletxa Sabadell
16 de juny de 2016, 16.02 h

S'ha de ser molt fill de puta per enarborar la bandera independentista i després votar al costat del PP i Ciutadanos. Mort al feixisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
LLUIS fletxa bcn
16 de juny de 2016, 15.44 h

El presidente de Fomento del Trabajo, Joaquín Gay de Montellà, ha cargado hoy contra la situación de bloqueo político permanente, tanto en España como en Catalunya, en la rueda de prensa previa a la asamblea de la entidad. Las palabras más duras las ha dedicado al proceso soberanista, al que ha acusado de generar inestabilidad, frenar inversiones y ser el causante de un éxodo empresarial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.