directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'actual direcció de la CUP, retratada en un comunicat

directe!cat analitza el comunicat dels anticapitalistes després de la dimissió de 6 membres del SN

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La direcció actual de la CUP ha emès un comunicat poques hores després que 6 dels seus membres del Secretariat Nacional hagin plegat denunciant pràctiques "sectàries i maquiavèl·liques". Aquest comunicat còpia a la perfecció les formes de la vella política: tira pilotes fora, no contesta les gravíssimes acusacions, manipula les paraules dels "dissidents", no fa cap autocrítica i, prou important, usa el masculí plural.
isabel vallet, anna gabriel, cup, endavant

Comunicat CUP
Comunicat CUP

Comparteix
   


Etiquetes
1- Comunicat vella política
 
L'actual crisi que viu la CUP és la pitjor de la seva història. Justament ahir un exmembre fundador de l'esquerra independentista denunciava a directe!cat les pràctiques sectàries de la CUP i les pressions dels sectors més radicals i menys independentistes per controlar el partit. Avui 6 membres del seu Secretariat nacional han dimitit denunciant pràctiques "sectàries i maquiavèl·liques". El comunicat per a sortir del pas de l'actual direcció de la CUP el podria haver firmat el PP o el PSOE. La CUP, doncs, còpies les maneres de la vella política que tant ha criticat sempre.
 
2- No contesta acusacions gravíssimes
 
El comunicat, molt escarit, no contesta les greus acusacions dels membres que han marxat tampoc no aporta una opinió del perquè podrien haver pres aquesta decisió. El fet de no desmentir res és sorprenent i simplement es limita a "lamentar la decisió" que "no entren a valorar". A més, no fan cap autocrítica.
 
3- Manipulen les paraules dels que marxen
 
Els signants de la carta dimissió apel·len a un "canvi real" del funcionament de l'organització i critiquen que en aquesta darrera setmana "una part del SN ha emprat l'oficialitat de la CUP per difondre el seu relat". Davant d'això, la CUP es reafirma en "la convicció que l'assemblearisme continua sent una eina legítima i vàlida de presa de decisions, i que cal treballar per a generar consensos amplis a debats complexos". Però justament la crítica dels que han marxat és que l'assemblearisme s'ha pervertit.
 
4- El procés s'ha fet amb "totes les garanties democràtiques possibles"
 
En un dèbil exercici de retòrica, el comunicat cau en l'error d'acceptar que hi ha garanties democràtiques que a la CUP no es poden fer, ja que en el comunicat diu que "vol subratllar que tots els processos de debat i de decisió s'han fet amb totes les garanties democràtiques possibles i que els encara membres del Secretariat Nacional tenen la consciència tranquil·la d'haver treballat en tot moment per facilitar aquestes garanties".
 
5- L'acord muta 
 
Els mateixos membres de la CUP han tastat què és que un acord muti. Els 6 que marxen denuncien que les decisions preses al SN no son fruit d'un debat "consensuat i que no compartim". Això vol dir que els acords aprovats a l'Assemblea Nacional d'Esparreguera, uns acords enfocats a escollir un Secretariat per equips i projectes, per l'actual SN no s'han acomplert.
 
6- Ús del masculí
 
Davant de la greu situació, la CUP ha de mostrar serietat i emet un comunicat solemne. Aquí és quan es deixen de romanços i usen el masculí plural tota l'estona: per fer referencia als dissidents diu "els membres que han marxat", per exemple.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
a mi m´agrada la gasolina fletxa done´m mes gasolina
20 de juny de 2016, 07.35 h

#44 cagarro pudent


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
19 de juny de 2016, 18.43 h

#43

SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
19 de juny de 2016, 14.39 h

#42 #41 El que gaudeixen els unionistes amb aquestes picabaralles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
19 de juny de 2016, 12.21 h

#41 independentista molt abans de nomenar al JEFE NAZIONAL FEIXISTA ESPANYOL UN TAL MONTILLA , oi ronya neo.nazi d'erc, independentisme neo.nazi espanyol?
Au calla, que erc ES LA PORQUERIA MONTILLESCA O COLAUISTA-FALANGISTA.
a dir collonades ves al c. Calabria la seu dels nazional.socialiistes pel montilla o pel junqueras, que son el mateix, cosa demostrada, NO GILIPOLLADES O PALLES MENTALS que repeteixes sempre


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
18 de juny de 2016, 23.02 h


#37
#38
#39 NANO:HO SAPS QUE PER CULPA DE LA DESÍDIA DE L'ARTUR MAS ENCARA NO TENIM CAP DE LES ESTRUCTURES QUE ENS PERMETRIEN SER INDEPENDENTS ARA MATEIX?

EL SEGON "REGAL" QUE CONVERGÈNCIA HA FET A CATALUNYA HA SIGUT LA CORRUPCIÓ DE JORDI PUJOL, QUE HA DESANIMAT A TANTS I TANTS NACIONALISTES CATALANS.

EL TERCER REGAL QUE CONJVERGÈNCIA FA A CATALUNYA SÓN ELS TEUS INSULTS ALS VERDADERS INDEPENDENTISTES, ALS QUE, A DIFERÈNCIA DE CONVERGÈNCIA, JA EREN INDEPENDENTISTES ABANS QUE MILIONS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Synera fletxa Barcelona
18 de juny de 2016, 18.41 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS NO POT ESTAR PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ NI DE LA RESTA D’ESPANYOLS:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON IL.LEGALS EN UN ESTAT DEMOCRÀTIC

- Declarem que existeixen normes en el dret internacional que prohibeix les declaracions unilaterals d’independència en un país democràtic
- Declarem que quan hi ha una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Marc fletxa Tarragona
18 de juny de 2016, 16.13 h

La Cup és feixisme i els seus votants són feixistes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
18 de juny de 2016, 15.58 h

EVARIST, la tonta loca d'ERCapellans i sotanes que adoren al Montilla o al seu successor Rufina, el gupeton que parece mar....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
18 de juny de 2016, 15.57 h

#29 ets mes ruc, i per aixó ets de la secta catolica d'erc del papa Junqueras el catolic, apostolic i pudor de naftalina del temps del Franco y sus vicarios i del malvat Dios, que ens va portar el caudillo.
Control+Alt+Supr serveix per saber quin programa esta funcionant, LLUFA D'ERC, partit dels analfabets, catolics, pagesos de poble i pudent que es dediquen a les vaques!
tractament psiquiatric necessita aquesta cosa ridicula, pedant, xulesca, ecspanyola del TRUHAN O RUFIAN que estaria millo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Synera fletxa Barcelona
18 de juny de 2016, 15.25 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES
CAPITOL I: PROPÒSITS I PRINCIPIS
Article 1.2:

"Els propòsits de les Nacions Unides son: 2. Fomentar entre les nacions relacions d'amistat basades en el respecte al principi de la igualtat de drets i al de lliure determinació dels pobles, i prendre altres mesures adecuades per a enfortir la pau universal"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.