directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Demòcrates coincideix amb la CUP en el full de ruta

Castellà aposta per incorporar al full de ruta el RUI abans d’acabar el 2017 i si guanya el sí convocar eleccions constituents

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Demòcrates de Catalunya ha coincidit aquest dilluns amb la CUP a reclamar una reunió dels partits sobiranistes per parlar de la incorporació al full de ruta d'un Referèndum Unilateral d'Independència. Antoni Castellà, portaveu polític de Demòcrates, ha recordat que el seu partit ja fa més d'un mes que va fer aquesta proposta, però no comparteix que aquesta cimera l'hagi de convocar el president de la Generalitat, com reclamen els cupaires. L'escissió d'Unió considera que aquest referèndum ha de ser el "primer acte de sobirania" que faci el Parlament després d'aprovar la llei de transitorietat jurídica, que de facto serà, ha dit, una declaració d'independència. 

Comparteix
   


Etiquetes
La diputada de al CUP, Anna Gabriel, explicava a vull en una entrevista a Catalunya Ràdio que: "Nosaltres entenem que després d'un referèndum unilateral, en el que imaginem que guanya el sí i imaginem que hi ha una alta participació en què la ciutadania se sent interpel·lada i vinculada per aquests resultats, seria el moment que es convocarien unes eleccions constituents”
 
El RUI, garantia per eliminar el processisme

Castellà ha tornat a defensar el RUI com la "garantia per eliminar el risc de processisme" en què pot caure el món sobiranista. La seva proposta passa per preparar les estructures d'estat i aprovar les 3 lleis de desconnexió, inclosa la de transitorietat jurídica, de forma que es pugui convocar el referèndum abans d'acabar el 2017. Si guanyés el 'sí', s'hauria de dissoldre el Parlament i convocar eleccions constituents.

Després de la reunió de la comissió delegada de Demòcrates, Castellà ha recordat que el seu partit ja va proposar el passat 30 de maig reunir la taula de partits i entitats sobiranistes per parlar de la possibilitat de convocar un referèndum unilateral vinculant, en la línia del que proposa la CUP, però ha opinat que no és necessari barrejar Carles Puigdemont en aquesta qüestió. "Des de fa mesos ens hem estat reunint la mesa de partits i no ens ha hagut de convocar el president", ha argumentat.

En aquesta mesa hauria d'integrar-se, ha dit, l'espai que forma Catalunya Sí que es Pot i En Comú Podem, especialment després de constatar amb els resultats del 26-J que el referèndum acordat no és viable.

El RUI no serà com el 9-N perquè es farà sota la legalitat catalana

Ha argumentat que aquest referèndum no seria com el 9-N, perquè aquell procés participatiu es va fer dintre del marc jurídic espanyol, mentre que en el cas d'un RUI, ja hi hauria una legalitat catalana que substituís l'espanyola. En tot cas, ha reconegut que seria un "acte de ruptura" convocat pel Parlament.

Castellà s'ha desmarcat del congrés que celebrarà CDC aquest cap de setmana

D'altra banda, sobre el congrés que celebra CDC aquest cap de setmana per crear una nova formació política, Castellà ha desmarcat Demòcrates de tot aquest procés, i ha argumentat que ells ja van néixer precisament per "repensar l'espai central del sobiranisme". Ha opinat, però, que és molt necessari que els convergents facin un congres de "regeneració".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
mario fletxa barna
5 de juliol de 2016, 09.10 h

#4 Si més no han demostrat abastament la seva complicitat tornan 10000000€als españoles i deixant el benestar social tocadíssim


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de juliol de 2016, 22.10 h



#4 I tu "no ets gaire eixerida", per no dir que ets prou idiota com per desfogar els teus traumes (sexuals, potser?) INSULTANT GRATUITAMENT I ESTÚPIDAMENT.

Au, nena estúpida: ves-te'n a fer punyetes, lletja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta fletxa Sabadell
4 de juliol de 2016, 20.04 h

La Cup és merda espanyola!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
4 de juliol de 2016, 18.44 h

#1

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacion... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
4 de juliol de 2016, 18.43 h

#1 SÍ, EFECTIVAMENT, ELS UNIONISTES DELINQUEIXEN

ARRIBAT A AQUESTS NIVELLS JA NO ELS HI QUEDA RES.

SON PERDEDORS NATS


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
4 de juliol de 2016, 18.41 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.