directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Francesc Sànchez (CDC): "Qui no defensi la independència no podrà estar a la direcció del nou partit"

"No vull que la meva filla o la gent que més m'estimo segueixi vivint dins d'Espanya"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Francesc Sànchez, coordinador del règim intern de CDC, ha visitat aquest matí a Mònica Terribas a Catalunya Ràdio. Just l'endemà del show mediàtic sobre els escorcolls a diferents ajuntaments del seu partit. Sànchez, que ha avançat que no tindrà cap responsabilitat en el nou partit que es fundarà els pròxims dies, és l'encarregat de pilotar la transició de CDC que acabarà el dia 23 de juliol. Sobre els casos de corrupció ha dit estar molt tranquil perquè "no tenim cap sentència en ferm ni cap acusació directe".
francesc sanchez
Francesc Sànchez a CatRàdio
© El Matí de Catalunya Ràdio

Comparteix
   


Etiquetes
Sobre l'escàndol mediàtic d'ahir, Francesc Sànchez ha estat contundent i alhora assossegat: "som el partit més auditat i investigat de Catalunya i m'atreviria a dir que de tota Espanya. No estic preocupat per cap cas. No tenim cap dubte que tots els alcaldes han actuat bé. Si algun alcalde ho ha fet malament, nosaltres serem els primers a fer-lo fora".
 
Terribas li ha preguntat sobre el paper de Josep Manel Bassols a la campanya de les municipals del 2012 amb Puigdemont. Sànchez ha dit que "l'alcalde d'Anglès va ajudar Carles Puigdemont però no com a cap de campanya. El senyor Bassols no té cap càrrec al partit".
 
En referència a l'empresa Efial, el convergent ha dit que "és habitual que els ajuntaments tinguin empreses públiques oferint serveis". Malgrat això, també ha etzibat que "una persona que tingui judici oral no formarà part de la nova CDC. Tot i així, sempre hem de tenir-la presumpció d'innocència".
 
El ministeri de l'interior s'ha convertit en una cova de conspiradors
 
Sobre el calendari d'escorcolls, Sánchez ho té clar: "s l'octubre del 2014 hi va haver les converses Fernández Díaz i de Alfonso. Poc després salta el cas de Torredembarra. Qualsevol actuació on hi hagi Fernández Díaz al darrere, per nosaltres, està sota sospita. Ell deia que tenia uns fiscals on podia passar informació falsa, com va ser la de Trias". Així doncs, ha afegit: "a CDC estàvem convençuts que hi haurà alguna actuació. Cada vegada que CDC té alguna cosa important, alguna cosa passa".
 
Terribas ha insistit sobre els escorcolls i Sánchez l'ha tallat: "ens sorprèn l'espectacle mediàtic. Fernández Díaz és responsable d'un show. El ministeri de l'interior s'ha convertit en una cova de conspiradors".
 
La presentadora ha volgut indagar sobre el 3% i Sànchez ha contestat que està "absolutament convençut que no hi ha hagut cap cas del 3% en tota aquesta investigació". Seguidament, ha explicat que "els contractes que es van anar a buscar als Ajuntaments com Girona o Tortosa, estaven penjants a la web o els tenia ja l'oficina antifrau. Era una operació política. Es pretenia vincular a Carles Puigdemont".
 
El nou partit
 
Sobre la refundació de CDC, Sànchez ha dit que "el partit no s'enterrarà. Quedarà en 'standby' en el punt de vista jurídic. Però ja no farà acció política sinó que ho farà la nova formació. CDC ha estat una eina bàsica per l'autonomisme. Però ara volem un nou Estat i necessitem eixamplar les parets del centre i més transversal. No ho fem per la corrupció".

Ha desgranat el tarannà dels nous dirigents: "qui no defensi la independència no podrà estar a la direcció".
 
Els protagonistes del nou partit
 
Sobre el seu paper al nou partit, el convergent ha dit que "jo seré militant de base al nou partit. Els que ja hem estat a la direcció no hi hem de ser. Seran tot cares noves. Tornaré a la gestió privada". Respecte a Artur Mas, Sànchez ha dit que "el seu lideratge moral, el seu actiu polític ha de seguir dins la nova formació". També hi ha hagut temps per parlar de Germà Gordó: "estic convençut que defensa la independència i el seu paper a la nova formació el decidiran els militants".
 
Com serà la nova CDC?
 
Sobre la nova CDC, Sànchez ha deixat clara una premissa: "no som independentistes sinó que volem la independència". Sobre la ideologia, ha dit que "el nou partit serà de centre ampli. Hi ha gent socialdemòcrata, liberal, democristiana... i volem ser el carril central de tota aquesta gent". També hi ha hagut moments per a l'autocrítica: "hem de corregir la sensació que CDC no ha estat al costat de la gent que pateix. La crisi ens ha obligat a fer ajustos però no s'ha explicat prou bé el perquè. Per això els alcaldes, que han estat al costat de la gent, tindran un paper molt important".
 
La relació amb altres partits
 
Sobre la formació de Demòcrates de Catalunya, Sànchez ha dit que "han decidit fer el seu camí i faran el que ells considerin el que han de fer". Sobre la relació amb la CUP, ha afirmat que "abans del RUI hi haurà cosa més important que és la moció de confiança al president de la Generalitat. Jo no vull que la meva filla o la gent que més m'estimo segueixi vivint dins d'Espanya. Si tots volem un nou estat per Catalunya, ens posarem d'acord ràpid".
 
Però encara ha estat més clar: "hi ha una part de la CUP que a vegades els objectius no estan clars. Si en vols tres, és possible que no n'aconsegueixis cap. Si en vols aconseguir un, és més possible que l'obtinguis".e corregir la sensació que CDC no ha estat al costat de la gent que pateix. La crisi ens ha obligat a fer ajustos però no s'ha explicat prou bé el perquè. Per això els alcaldes, que han estat al costat de la gent, tindran un paper molt important.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
LLUIS fletxa bcn
8 de setembre de 2016, 18.08 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
the power of the imbecilitat fletxa ets el king dels imbecils
6 de juliol de 2016, 20.39 h

#4 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
6 de juliol de 2016, 19.19 h

#3 QUERIDOS NAZIS


ME ESTOY DIVIRTIENDO UN MONTON CON EL PARIPE DEL MAD MASS.

TRAS EL SONORO RIDICULO DE DiL, ahora quieren fundar un nuevo partido que tendra convergencia en el nombre y en el que seran presi y vicepresi el Mad MAss y la cara de caballo Munte.


VAMOS, UNA RENOVACION TOTAL



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sono un americano perché sono nato a Brooklyn, ... fletxa ... ma i miei nonni sono da Marechiaro.
6 de juliol de 2016, 15.54 h



#1 Ragazzo sciocco e più asino di un asino :


Quando la tua stupidità parla di !NAZI", és porque te refieres a los clientes que se follaban al PUTÓN ASQUEROSO DE TU MADE a 7€ el polvo, O TE REFIERES AL MARICÓN PEDÓFILO QUE TE LA ENDIÑABA CUANDO TU NO TENIAS MÁS DE 10 AÑITOS ... y acabó convirtiéndote en un HOMOSEXUAL pedigüeño ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
the power of the imbecilitat fletxa ets el king dels imbecils
6 de juliol de 2016, 15.16 h

#1 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
6 de juliol de 2016, 15.08 h

QUERIDOS NAZIS

?POR QUE EL ASALTAPISCINAS NO OS DICE QUE EL JEFE DE CAMPAÑA DEL POKEMON HA SIDO DETENIDO?


huah huah huah huah huah huah


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.