directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya, un dels estats més desobedients de la UE, amb un incompliment cada deu dies

L'Estat té oberts 83 procediments d'infracció de la legislació europea

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El discurs del govern de Mariano Rajoy respecte el moviment sobiranista català és més clar impossible: la Generalitat ha de complir l’‘imperi de la llei’ i la ‘sagrada’ Constitució espanyola. Ara bé, no s’apliquen el seu propi discurs. Com a mínim, tenint en compte la quantitat d’expedients oberts que té per incompliments amb la legislació europea. De fet, té oberts 83  procediments d’infracció per aplicar tard o malament la normativa comunitària, dels quals 37 es van obrir el 2015. Un cada deu dies. 

Només darrere d'Itàlia i Alemanya

L’Estat espanyol és el tercer estat de la Unió Europea que més incompleix la legislació europea, només per darrere d’Itàlia i Alemanya, segons un informe publicat aquest dilluns per la Comissió Europea. El govern espanyol té oberts 83 procediments d’infracció, que són els expedients que inicia Brussel·les quan un Estat no aplica dins del calendari previst les directives europees o les aplica malament.

Incompliments en mercat interior, el medi ambient, la mobilitat i el transport, o Interior

Dels 37 nou expedients oberts a l’Estat espanyol per incompliment de la normativa europea durant el 2015, 7 són per qüestions de medi ambient, 6 per temes de mobilitat i transport, 5 estan relacionats amb l’estabilitat financera, 5 amb el mercat interior, la indústria i l’emprenedoria i 14 són per temes d’Interior, immigració o impostos. A més, aquest any passat Espanya va rebre 16 expedients per aplicar tard normativa europea, la majoria per qüestions financeres.

El percentatge espanyol de resolució d'incompliments és significativament menor que el de la mitjana europea

A més dels procediments d’infracció, la UE també disposa d’un instrument per corregir els incompliments del Dret de la Unió en una fase inicial, l’anomenat EU Pilot. Abans d’obrir l’expedient formal, Brussel·les negocia amb l’estat incomplidor per intentar resoldre el problema. Actualment, Espanya té oberts 49 EU Pilots, una xifra menor que al 2009, quan en tenia 113. La majoria d’aquestes negociacions es resolen positivament, segons la Comissió Europea, en un 69% dels casos. Tot i això, el percentatge espanyol de resolució és significativament menor que el de la mitjana europea, que és del 75%.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de juliol de 2016, 09.17 h



QUE VOLEU DE UN PAIS QUE NO CONEIX LA SERIETAT NI LA PARAULA I EL SEU COMPORTAMENT ES MAFIÒS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.