directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova plantada de Catalunya a l'Estat

La consellera afirma que no canviarà res per als alumnes que facin aquests dos cursos, no s'aplicaran les revàlides de final d'ESO i Batxillerat el curs que ve

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Els alumnes catalans que el curs que ve facin l'últim curs de l'ESO i el Batxillerat no hauran de fer la revàlida, tal com va aprovar aquest divendres el consell de ministres en funcions. Així ho ha assegurat aquest dissabte en declaracions a TV3 la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que ha dit que "no té cap intenció d'aplicar-la". Ruiz ha detallat que el curs que ve no canviarà res per als alumnes de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat. La consellera ha explicat que els estudiants que acabin la secundària obligatòria faran les proves de competències bàsiques que ja fan ara, que només serveixen per avaluar el sistema educatiu. Tampoc hauran de fer cap revàlida els alumnes que acabin el Batxillerat a Catalunya, que per poder accedir a la Universitat hauran de fer, com fins ara, la Selectivitat.
 
meritxell ruiz
Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament

Comparteix
   


Etiquetes
ACN Barcelona .-  Meritxell Ruiz ha explicat que el que s'ha de dir "als nens i als seus familiars, perquè no passin neguit aquest estiu, és que com que aquestes proves no condicionen el títol per aquest curs, ells faran la programació com havien previst amb les matèries que havien previst, segons el decret de la Generalitat i la Generalitat recorrerà aquest reial decret". "Per tant, el títol de 4t d'ESO el seguirà donant l'institut i serà per a tothom igual", ha volgut aclarir la consellera d'Ensenyament.
 
A més, Ruiz ha anunciat que el govern català lluitarà legalment per la derogació de les revàlides i de la LOMCE, i ha destacat que l'enfocament de les proves del ministeri és molt diferent del de la conselleria.
 
La consellera Ruiz ha defensat el model educatiu i d'avaluació que s'aplica a Catalunya, basat en les competències bàsiques. En aquest sentit, ha exposat que "Europa fa una aposta, com ho fan els països més avançats". "Com ho fa també l'OCDE per avaluar els coneixements i les competències dels nostres alumnes, que no és el que planteja el ministeri", ha subratllat Ruiz. "Realment és un plantejament molt antic aquest que ha plantejat el ministeri", ha criticat la consellera, que ha subratllat que "aquest és un dels temes que batallarem."
 
Segons el decret aprovat ahir pel Consell de Ministres, d'aquí a dos anys les revàlides ja condicionaran l'obtenció del títol de l'ESO i el Batxillerat. Des de la Generalitat es confia que la falta de majoria del PP permetrà derogar la LOMCE abans.
 
USTEC-STE's assegura que Ensenyament tindrà els docents al seu costat
 
Precisament aquest dissabte el sindicat de docents USTEC-STEs ha proposat que el Departament d'Ensenyament desobeeixi aquest decret perquè "no té present la situació de partida de l'alumnat, ni de la seva evolució individual, bàsica en qualsevol procés d'avaluació". De fet, el sindicat ha assegurat que "en aquesta desobediència el Departament tindrà a USTEC-STEs al seu costat". A més, ha denominat el 29 de juliol com un "dia negre per a la història de l'educació del nostre país".
 
"Aquesta llei respon a un projecte de societat que tracta l'alumnat com si fos un ramat, una part del qual va directe a l'escorxador mentre convida a la resta a viure la vida", ha afirmat en un comunicat el sindicat de docents. "És un projecte de societat classista que vol desenvolupar el que ja està passant a la societat: els rics cada cop més rics i els pobres cada cop més pobres", ha criticat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Synera fletxa Barcelona
31 de juliol de 2016, 19.27 h

#17

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dicta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
31 de juliol de 2016, 19.26 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pedo fletxa Barcelona
31 de juliol de 2016, 13.07 h



Yo no pido mucho. Sólo pido recibir SOBRES de la contabilidad "B" del PP, igual que los han recibido los casposos y CORRUPTOS fascistas españoles a las órdenes de Rajoy.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
31 de juliol de 2016, 13.04 h



#11 Nen: "tu no pides mucho" , oi? Doncs ... VE PIDIENDO, GILIPOLLAS, i si "pides por Dios" et podrem dir Por-Dios-ero, pordiosero.


quina colla de MAMARRATXOS RIDÍCULS els franquistes espanyolistes !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
31 de juliol de 2016, 12.59 h



#11 Anda que no eres cateto ni nada, chaval. Yo quiero tener el mismo Rolls Royce que tienen los Rockefeller, y un yate como el que tenia Juang Carlos el Mataelefantes, el Bribón (apropiado nombre).

Pero no lo tengo y no voy por ahí haciendo el gilipollas imbecil como tu, diciendo lo que me gustaria tener. Lo hago ahora para que veas lo ridículo que resultas tu con esas MEMECES propias de SUBNORMAL PROFUNDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 de juliol de 2016, 12.54 h






#11 Carall, no siguis XIMPLET, nano: treballa dur, guanya diners i després amb els teus diners fot-e'n el que vulguis, si te'ls vols gastar "pagando rondas" als amics, potser no podràs portar els fills a Suïssa, i si portes els fills a Suïssa potser no podras fer-te el senyor davant dels amics, a la taverna.




Aquest espanyols, no saben ni les coses més elementals, els hi has d'ensenyar fins i tot a cagar !!!!!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
31 de juliol de 2016, 12.39 h

#3 No sap com d'agrair és un comentari com el què ha fet venint de Vostè. I més encara com ha tingut el valor de fer-ho palès públicament.
Jo personalment li ho agraeixo molt, si bé suposo que moltes altres persones, també li ho agrairan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pedro fletxa Barcelona
31 de juliol de 2016, 12.37 h

Yo no pido mucho, tan sólo los mismos colegios y las mismas oportunidades que los hijos de nuestros gobernantes, ya sea Junqueras, Mass... y si no puede ser que sea un colegio de elite en Suiza, como la hija de la Pilar Rahola, yo también quiero desobedecer e ir a estos colegios y tener las mismas oportunidades, ¿lo conseguiré?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
31 de juliol de 2016, 12.35 h


#6 Ara la Micaela s'ha tornat VIDENT i sap que "Juan Espanyol" "ni es Juan ni Espanyol" (cosa que diu el mateix autor del comentari) però també sap que és un independentista (també ho diu l'autor del comentari.

Micaela Romualda, ets tan ridícula, tan estúpida, tan ignoranta que fas massa riure per fer-nos pena.

hua hua hua hua hua hua


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
31 de juliol de 2016, 12.29 h


#6Tu, linda margarita delicada i apestosa: t'ho han dit mai que ets una puteta histèrica? Ara t'ho dic jo, nena idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.