directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament tanca el segon període de sessions amb 11 projectes de llei, 30 proposicions i 5 ILP en tràmit

L'activitat es reprendrà l'1 de setembre amb la mirada posada a la qüestió de confiança del dia 28

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El Parlament ha tancat el segon període de sessions d'aquesta XI legislatura amb 11 projecte de llei, 30 proposicions de llei i 5 iniciatives legislatives populars en tràmit. Des de l’inici de la legislatura, el 26 d’octubre de 2015, el ple ha fet un total 21 sessions, ha aprovat una llei i ha validat sis decrets del govern, dos dels quals es tramiten com a projectes de llei. El tercer període de sessions arrencarà l’1 de setembre, i la cambra hi farà el debat i la votació de la primera qüestió de confiança de la seva història, que la darrera sessió plenària del juliol el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar que es farà el 28 de setembre.

Comparteix
   


Etiquetes
El segon període de sessions de la cambra catalana d'aquesta legislatura acaba aquest divendres, i el Parlament fa balanç de la seva activitat. Durant aquest temps, el ple va aprovar per unanimitat l’1 de juny la llei de modificació de la llei de mesures fiscals i financeres del 2011. La iniciativa, fruit d’una proposició conjunta de tots els grups i tramitada en lectura única, prorroga fins al 31 de desembre del 2019 la competència de l'Institut Català de les Empreses Culturals per aprovar les bases i convocatòries dels ajuts a les empreses culturals.
 
El ple ple també ha ratificat el codi de conducta dels diputats del Parlament; ha aprovat 27 resolucions, entre les quals la de la comissió d’estudi del procés constituent, ara suspesa pel Tribunal Constitucional, i 62 mocions, i ha fet 78 preguntes orals al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i 117 als consellers, que a més han respost 86 interpel·lacions.
 
Comissions parlamentàries
 
Les setze comissions han fet 195 sessions des de l’inici de la legislatura, en què han adoptat 244 resolucions, han substanciat 160 preguntes orals i han fet 114 compareixences i 36 sessions informatives.
 
Projectes de llei en tràmit
 
Dels onze projectes de llei en tràmit, dos són fruit de decrets llei validats pel ple que la cambra va aprovar que es tramitessin com a projectes: el de mesures urgents en matèria de contractació pública, pendent del debat de totalitat, i el de modificació de la llei 6/1998, de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives, que ja l’ha superat.
 
Dels nou restants, quatre ja han superat els respectius debats de totalitat: el d’ordenació de les activitats i espectacle públics i recreatives; el del llibre sisè del codi civil, relatiu a les obligacions i els contractes; el del canvi climàtic, i el de modificació de la llei d’estadística, aquest darrer ja en fase d’esmenes a l’articulat. Els cinc pendents de superar el debat de totalitat són el de la llei d’arquitectura i quatre d’admesos a tràmit recentment: el de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que es tramita pel procediment d’urgència; el de modificacions urgents en matèria tributària i el de creació de l’entitat autònoma de jocs i apostes de la Generalitat, que el govern ha demanat que es vegin en lectura única, i el de pròrroga del pla Serra Húnter.
 
Aquest període el govern ha presentat tretze projectes de llei, però el 8 de juny, i per primera vegada en la història del Parlament, el ple va rebutjar el de pressupostos de la Generalitat per al 2016, en aprovar les esmenes a la totalitat que hi havien presentat C's, el PSC, CSQP, el PPC i la CUP, i posteriorment el mateix executiu va retirar el de mesures fiscals, administratives i financeres. El rebuig dels pressupostos va portar el president de la Generalitat a anunciar aquell mateix dia que se sotmetrà a una qüestió de confiança.
 
Proposicions de llei
 
Pel que fa a proposicions de llei, la cambra en té trenta en tràmit. Dues estan pendents del debat final i amb el termini d’esmenes a l’articulat obert: la de regulació dels règims d’inelegibilitat i d’incompatibilitats i dels conflictes d’interessos dels diputats i diputades del Parlament i la de modificació de la disposició addicional de la llei de simplificació i millorament de la regulació normativa, totes dues del PSC.
 
Cinc ja han superat el debat de totalitat: la de creació de l’Agència Catalana de Protecció Social (JxSí i CUP); la d’adaptació de la llei de vegueries a la creació de la comarca del Moianès i la vegueria del Penedès (JxSí); la de modificació de la llei de suport a les famílies per establir una prestació econòmica per infants i joves a càrrec menors de divuit anys (C’s); la de l’aprofitament de l’excedent alimentari (PSC), i la de modificació de la legislació sobre la comunicació audiovisual (C’s). Setze són a punt perquè el ple en faci el debat de totalitat, i la resta es troben en fases diverses de la tramitació.
 
Iniciatives legislatives populars
 
La cambra tramita també cinc proposicions de llei més, en aquest cas fruit d’iniciatives legislatives populars (ILP). Dues, la de la renda garantida de ciutadania i la de modificació de la llei de finances públiques, són a punt perquè el ple en faci els respectius debat finals, mentre que la de regulació de les associacions de persones consumidores de cànnabis, la de la llei electoral i la de mesures urgents per a l’habitatge ja han superat el debat de totalitat. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
LLUIS fletxa bcn
5 de maig de 2017, 17.26 h

El sobiranisme ha anat perdent progressivament el suport dels principals agents econòmics a mesura que el Govern ha incorporat les tesis independentistes en el seu full de ruta. Les patronals i sindicats eren partidaris del pacte fiscal i del dret a decidir, però en canvi, la majoria han expressat el seu rebuig per la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
mario fletxa barna
5 d'agost de 2016, 09.30 h

Aquets españolistes aconsegueixen que no es puguin fer comentaris com cal de tot l'exposat. Jo crec que per primera vegada es dóna una explicació o recull del que s'ha fet durant l'any des del Parlament.
Com que no hi estem acostumats, ens dediquem a insultar i poca cosa més com fan ELLS pobres analfabets que es repeteixen tant que ja ni pensen i per tant deixeu de dolar-los protagonisme.
Avui el PROTAGONISME el té el PARLAMENT i els dóno les gràcies per el seu interés de cara a la CI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Pagés i Canaleta fletxa CardedeuESTACIÓ DE TREN DE CARDEDEU FALTEN MARQUESINAS EN LOS ANDENES i LA RIERA DE CARDEDEU BRUTA I AIGUA BRUTA PODRIDA FA MOLTA PUDOR FA FASTIC I NINGU FA RES NINGU NETEJA NI EVITA PASI
4 d'agost de 2016, 20.32 h

EL Parlament Català el Govern Català , Retalla en la Sanitat Publica , per despres donar els diners publics a la Sanitat Privada el sector PRIVAT i fa contractas millonarios LAS LListes de Esperes per operacions Creixen altra cop CREIX LA POBRESA A Catalunya i creix perque no es LLUITA CONTRA ELLA No importa al actual Govern Català la POBRESA POBRES DE CATALUNYA PREFEREIX MALGASTAR DINERS PUBLICS DE TOTS OBRIN ESTUPIDES Ambaixades .. Faltan diners per BECAS DE MENJADOR No Elimi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
zaca er zaco ar zo fletxa que ze zeque
4 d'agost de 2016, 20.13 h

#14 idiota imbecil analfabet


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
4 d'agost de 2016, 17.23 h

#13

querido nazievarist0

si te hce feliz que escriba asi

no problem

asi nos reimos los dos444


huah huah uua juaj uaj ujuaj je je je ji ji j i jo jo j o


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
4 d'agost de 2016, 17.00 h

#11 EL REI DE LES EXCUSES RIDÍCULES ... CAGARRONESES! NO SAP NI ESCRIURE PERÒ LA CULPA ES DE QUE "SE RIE"

HA HA HA HA HA HA HA HA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
4 d'agost de 2016, 16.55 h


#11 Ja, sí, ja t'entenem, Cagarroneses. "la culpa es porque te ries", oi que sí, Cagarroneses? Bueeeeeeeeno, si així et fa menys vergonya ser analfabet, quedi així, que no t'ho discutiré.

ha ha ha ha ha ha!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
4 d'agost de 2016, 16.51 h

#9

QUERIDO NAZI EVARISTO,

TIENES RAZON, LAS PRISAS Y EL TECLADO INADECUADO ME HACEN COMETER ERRORES CUANDO OS RESPONDO PERO SOBRE TODO, LA RAZON ES QUE NO PUEDO PARAR DE REIRME DE VUESTRA FRUSTACION Y RABIA.

AHORA EL POKEMON SE HA IDO DE VACACIONES Y TIENEN EL PARLAMENTO QUE HA HECHO UNA SOLA LEY EN CASI UN AÑO, LA CUP QUE LE AMENAZA CON UNA MOCION DE CENSURA, LA POSIBILIDAD DE UN SEGUNDO AÑO SIN PRESUPUESTOS, LA INHABILITACION QUE VIENE POR AHI PARA LA FORCADELL, Y ACUMULANDO SOMA PARA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
4 d'agost de 2016, 16.49 h

#9 Evarist, de debò etr sembla que l'Aragoneses podria arribar a aprendre a escriure be? Ho dius en serio o es ironia perquè li estas prenent el pel ?

Ni deixant l'anís el mono ni que baixi l'esperit sant en forma de colom i es cagui sobre el seu cap l'Anacleto Aragoneses arribara mai a escriure be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
4 d'agost de 2016, 16.42 h



#8 Cagarroneses, si no aprens a escriure sense posar-te nerviós, dubto molt que el tal Joan Ruiz Solanes (que si tu li dius nazi, segur que es un democrata exemplar) , ni ningú que tingui dos ulls a la cara, et pugui arribar a entendre.

has vist què dius? dius

ESA CHORRADA DELA GRECIACLASICANO LA DECIA YO, LA DEVICIA VICTORCUCURULL UNO DE ESOS NAZIS REVISIONISTAS DE LA HISTORIA . ES EVIDENTE QUE LOS ANOS HAN NUBLADO TU COMPRENSION LECTORA

Greciaclasicano?? devicia? los anos nublan tus ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.