directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Repàs del curs polític 2015-2016: les deu perles més surrealistes de Rajoy

Des de la promesa de 500.000 llocs de feina diaris al cèlebre 'Y la europea?'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - Per anar fent boca per la nova temporada política, que començarà el proper dia 29, oferirem en els propers dies una sèrie d’articles per resumir el curs 2015-2016 que ja hem deixat enrere –tot i que entre la investidura espanyola i la qüestió de confiança a Catalunya, els dos períodes gairebé s’han solapat. Encetem a sèrie com no podia ser d’una altra manera: repassant les deu perles més destacades de Mariano Rajoy en els últims dotze mesos. ‘ETA es una gran nación’, ‘muy españoles y mucho españoles’, ‘el IVA de los chuches’, ‘los catalanes hacen cosas’, ‘salvo alguna cosa’, ‘fin de la cita’ o ‘It’s very difficult todo esto’ són les perles històriques, però què ha donat de si la ‘collita’ 2015-2016?

10. 28 de maig de 2016: Qui és millor, el Reial Madrid o l’Atlètic de Madrid?

Només uns minuts abans que comencés la final de la Lliga de Campions de futbol entre els dos equips de Madrid, Rajoy patia un excés de neutralitat i s’embolicava fent veure que com a president imparcial no tenia cap equip preferit, quan és sabut que és un aficionat devot del Reial Madrid. Resultat: “Tiene que ganar el mejor, y todo el mundo sabe quién es el mejor, aunque a lo mejor... No coincida todo el mundo”. Minuts després va reblar el clau: “Todo el mundo sabe quién es el mejor. Según Cerezo (el president de l’Atlètic) uno, y según Florentino otro. Y según Rajoy, uno de los dos”.

9. 25 de novembre de 2015: Tot un paràs

En aquest cas, la perla és en realitat del seu fill, que promet ser un digne successor del seu pare. Juan Rajoy, de deu anys, va titllar el comentarista d’un videojoc com a “millorables, per no dir que són escombraria”. Tot, davant el mateix comentarista que donava veu al joc, Manolo Lama. La reacció del ‘paràs’ Rajoy va ser posar cara de sorpresa amb ganyota marca de la casa i etzibar un calbot al seu fill.

8. 3 d’abril de 2016: La importància de ser conscient o no d’haver mentit

Les entrevistes no són el seu fort. Això ja havia quedat clar. Però un cara a cara amb Jordi Évole ja és un altre nivell, així que potser li hauria estat més convenient continuar refusant-la. No obstant, la va acceptar i l’experiència va acabar com el rosari de l’Aurora. Preguntat per si havia mentit en el cas Bárcenas, va respondre: “Siendo consciente, no”. A més, el president va demostrar estar a l’últim crit en ‘això’ de les tecnologies: “Yo tengo ‘tuit’, Facebook y SMS normal”. En argumentació, també va demostrar ser capdavanter, amb sortides com “ya he dado bastantes explicaciones” o “más vale que no sigas por ahí”.

7. 14 d’octubre de 2015: L’anglès, l’assignatura pendent en els seus últims 50 cursos escolars

Dels creadors del “It’s very difficult todo esto” i “I walking in the morning”, l’octubre passat va arribar el “May well”. I va arribar per la porta gran. A una reunió del Consell de Seguretat de l’ONU. Hi ha algun lloc al món on es doni més per entès que el tema dels idiomes es domina? El fet és que Rajoy tenia problemes amb el micròfon, algun assistent se’l va col·locar correctament i l’agraïment del dirigent popular, lluny dels massa tradicionals ‘thank you’ o fins i tot ‘very good’ o ‘very well’, va ser fer evolucionar l’idioma anglès: “May well”.

6. 17 de juny de 2016: Un president increïble en la creació de llocs de feina

I el miracle espanyol d’acabar amb l’atur es va obrar. O com a mínim, això va prometre Mariano Rajoy en la campanya per les eleccions del 26 de juny. El candidat del PP va prometre crear molts llocs de feina... Moltíssims: “Voy a crear 500.000 empleos al día”, va dir. Potser es va precipitar i va fer una previsió massa optimista, però com que encara no ha format govern, ningú pot demostrar que no és capaç de crear 730.000.000 llocs de feina a l’any.

5. 24 de setembre de 2015: Què és un plat?

Oriol Mas, el llavors cap d’informatius de TV Girona, sempre podrà dir als seus néts no només que va entrevistar un president d’Espanya, sinó que va aconseguir arrencar una de les grans perles del president. Dos dies després que Rajoy hagués posat en dubte que els catalans mantinguessin la nacionalitat espanyola si s’independitzessin, l’entrevistador gironí el va pressionar fins que el líder popular li va voler expressar que la llei espanyola i els tractats europeus eren prou clars: “Un vaso es un vaso y un plato es un plato”. Ha quedat clar?

4. 8 de març de 2016: L’etern debat, l’enfrontament entre l’home i la màquina

Potser és la perla de l’any en la qual menys es pot identificar què volia dir Rajoy. El dia de la dona va quedar eclipsat per la ‘reflexió’ de tot un home. Quin home. En el marc d’una trobada amb dones emprenedores, el president els va donar idees per canalitzar la seva emprenedoria: “Tenemos que fabricar máquinas que nos permitan seguir fabricando máquinas porque lo que nunca va a hacer una máquina es fabricar máquinas. Esta batalla la tiene que ganar el ser humano”. Rajoy, tot un ‘màquina’.  

3. 2 de març de 2016: Mai ningú havia estat tan honest al Congrés dels Diputats

El debat d’investidura fallit de Pedro Sánchez el març passat va ser tot un espectacle mereixedor del bronze de ‘perles’ de Rajoy. Aquell dia estava especialment afilat. . La primera intervenció del popular va estar ben plena de bromes, ironies i comentaris mofetes. Improvisació eficaç? No, ho tenia tot escrit i preparat. Ara bé, quan va haver d’intervenir sense papers va sortir el Rajoy més espontani i honest, i va etzibar: “Lo que nosotros hemos hecho, cosa que no hizo usted [a Pedro Sánchez], es engañar a la gente”.

2. 1 de desembre de 2015: Els veïns que escullen l’alcalde, o l’alcalde que escull els veïns

La plata, del tot merescuda, va ser per una sentència que ha esdevingut un clàssic, una cita que passarà a la història de l’oratòria de la comunicació política en l’apartat de com fer un míting buit de contingut i que encara t’aplaudeixin. A més, la frase és una síntesi de com funcionen les eleccions municipals i de com s’ha d’exercir de batlle d’un municipi. Ho té tot: “Es el vecino el que elige el alcalde y es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde”.

1. 22 de setembre de 2015: I l’europea?

No té rival. Ni per transcendència política, ni per la capacitat de destruir en trenta segons tot un ideari polític antisobiranista teixit durant anys, ni pel moment triat, cinc dies abans de les eleccions plebiscitàries que s’havien de celebrar a Catalunya. En una entrevista a Onda Cero, Rajoy afirmava que els catalans perdran la nacionalitat espanyola si s’independitzen i, quan l’entrevistador li explica per què això és impossible que passi, intenta buscar una ja cèlebre escapatòria: “¿Y la europea?”. Quan també queda descartada pel seu interlocutor, no li queda un altre recurs que afirmar –tot i haver creat el debat ell i els seus-, que “esta disquisición no lleva a parte alguna”. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 d'agost de 2016, 08.45 h

En Rajoy corrent. https://lamatrixholografica.files.wordpress.com/2013/07/rajoy.gif


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu CATALUNYA PER ELS CATALANS FORA ESPANYOLS ..FORA ELS IMMIGRANTS I FORA ANDALUSOS ....TOT EN CATALÀ ..
20 d'agost de 2016, 04.58 h

.DIGUEM NO..

Ara que som junts
diré el que tu i jo sabem
i que sovint oblidem :

Hem vist la Por
ser llei per a tots.
-que sols fa sang-
ser llei del món.

NO,
jo dic no,
diguem no.
Nosaltres no som d´eixe món.

Hem vist la Fam
ser pa
per a tots.

Hem vist que han
fet callar a molts
homes plens de raó.

NO,
jo dic no,
digem no.
Nosaltres no som d´eixe món.


LLETRA I MUSICA : RAIMON ....

CON es normal dedico aquesta Canço..
AL SR PEDRO SANCHEZ DEL P.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
19 d'agost de 2016, 21.40 h

#3

ESPAÑA, RA, RA, RA,.......... (mùsica d'animació )

Els animo, per que continuïn així, i fotén les marjottes, aviam si es foten de un acantilat abaix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
19 d'agost de 2016, 21.37 h

#2

OSTI, QUE BO.

I AMB UN RIDÍCUL AIXÍ, ON VOL ARRIBAR ESPAÑA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
19 d'agost de 2016, 13.07 h

#12


LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
19 d'agost de 2016, 12.23 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Achilipu fletxa Achilipu
19 d'agost de 2016, 11.38 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
19 d'agost de 2016, 11.01 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
19 d'agost de 2016, 08.24 h

#3


EL PAPERINA DE LA ROJIGUARRA PERD LA MEDALLA




El polvas de Del Potro al merengon repel·lent Nadal com es diu ?
es diu "RIDÍCUL"
De les poques medalles que no robeu als catalans i se l'emporta
un argentí, si sereu burros, ja ho diu el refrany:"Mentre hi hagi burros,
els catalans anirem a cavall".


Espanyol és el mateix que burroooooooooooooooooooooooooooooo



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 d'agost de 2016, 08.22 h



El de dalt, es el que te, cara de CARTRÓ i pell de RINOCERONT .

I moltes, moltes, moltes......... TRAGADERES .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.