directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alcaldes socialistes del Baix Llobregat donen suport a Montilla i Sant Boi anima a manifestar-se el 10-J

Els alcaldes de Cornellà i Esplugues critiquen la sentència de l'Estatut i demanen una resposta unitària per la manifestació del dissabte

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diversos alcaldes socialistes de la comarca del Baix Llobregat han tancat files al voltant del president de la Generalitat José Montilla, que és qui creuen que ha de liderar la resposta catalana al retall estatutari per part del Tribunal Constitucional (TC) Personalitats influents en el si del PSC com l'alcalde de Cornellà Antonio Balmón o d'Esplugues, Pilar Díaz, s'han mostrat també favorables a que hi hagi una resposta unitària en la manifestació del proper dissabte. D'altra banda el ple de Sant Boi de Llobregat ha aprovat aquest dimecres una moció que rebutja la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i anima a participar en la manifestació del proper dissabte a Barcelona. Els grups del PSC, amb majoria absoluta, ICV-EUiA, CiU i ERC han votat a favor del text, que no ha obtingut el suport del PP ni de Ciutadans,

Comparteix
   


Etiquetes
Els alcaldes socialistes del Baix Llobregat han tancat files amb el president José Montilla i han criticat la sentència del TC. En aquesta línia s’ha mostrat Antonio Balmón, successor de Montilla a l’alcaldia de Cornellà, que ha declarat que s’ha de donar ‘una resposta cívica a la sentència que ens han indignat, perquè el Tribunal Constitucional no té la legitimitat ni jurídica ni ètica per a sentenciar'

Malgrat que Balmón no consideri la sentència com ‘un fracàs’, ha afegit que s’ha d’estar ‘al costat del president de la Generalitat, recolzant les seves decisions en el sentit de conformar una resposta unitària dels partits polítics i de la societat civil que va manifestar el seu suport a l’Estatut', tot i que no ha especificat si assistirà a la manifestació del proper dissabte ni si ho farà darrera de la senyera.

En la mateixa línia de suport a Montilla s’ha posicionat Pilar Diaz, alcaldessa d’Esplugues, que va declarar el passat dimarts que 'el Tribunal Constitucional no està legitimat per dictar sentència’. Diaz va acusar al TC d’estar ‘caducat’ i va comparar la seva situació amb la d'un alcalde que no hagués convocat eleccions locals al final d'una legislatura de 4 anys. D'altra banda, també va avançar que el seu equip de govern està preparant una moció en defensa de l'Estatut i contra la sentència del Tribunal Constitucional.

Díaz també va tenir dures paraules contra aquelles poblacions com Vilafranca o el Port de la Selva que s’han declarat moralment excloses de la constitució. Segons l'alcaldessa, són 'aventures' i que la constitució espanyola 'no en té la culpa'.

Sant Boi anima a manifestar-se
La ciutat de San Boi anima a tots els ciutadans i entitats a que s’afegeixin a la manifestació del proper dissabte a Barcelona que s’iniciarà a les sis de la tarda.

La moció, aprovada per tots els partits del consistori excepte  PP i Ciutadans, qualifica d''injusta' i 'antidemocràtica' la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l'Estatut perquè modifica 'un text refrendat pel poble de Catalunya'. De la moció es desprèn també que 's'ha alterat el contingut fonamental de l'Estatut, entès com una eina de regulació de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol', i considera que aquest fet suposa 'un atac a la dignitat i la llibertat de tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya'.

Sant Boi ha aprovat aquesta moció un dia abans de la trobada que mantindran diversos batlles del Baix Llobregat en aquesta ciutat, on reposen les restes de Rafael Casanovas i on es va celebrar la Diada del 1976, la primera de les grans manifestacions que reclamaven un Estatut d'Autonomia durant la transició. Aquest dijous, els alcaldes, molts d’ells socialistes, presentaran una declaració en defensa del text aprovat pel poble català el 2006.

La segona ciutat de Catalunya no s’ha pronunciat
Mentre molts alcaldes de l'anomenat 'cinturó roig' preparen el seu rebuig a la sentència del Constitucional, la que es reivindica com a segona ciutat de Catalunya, l'Hospitalet de Llobregat, no té previst fer de moment cap declaració. La ciutat més poblada del Principat després de la capital, no tindrà ple fins a finals de mes. Abans no hi ha prevista cap actuació, segons fonts municipals.








COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Besiberri fletxa Castelldefels
8 de juliol de 2010, 19.34 h

#3, efectivament n'és així, però no és el meu cas. Extremeny, hi vaig arribar l'any 71 al Baix Llobregat però per feina vaig viure dos anys a la Segarra. I a la Segarra, fugint d'aquest gueto del Baix Llobregat, em vaig "fer" català de cap, llengua i cor. I, valgui com a exemple, vaig veure com l'aleshores alcalde de Castelldefels (el dels "clubs amb habitacions", Riviera i Saratoga) celebrava el primer Onze de Setembre amb una "sardinada". Doncs aquest "tarannà" municipal de país és p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 de juliol de 2010, 13.52 h

Lema partit, poble dividit! Els socialistes ho han aconseguit!

ÒMNIUM CULTURAL s'assembla més a un partit polític que no pas a una associació!
Ara SI! Ara NO!

Feu tant el ridícul com ells!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!

www.youtube.com/watch?v=oYMeHfrCcoI&feature=player_embedded


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan.N fletxa Esplugues de Llobregat
8 de juliol de 2010, 13.50 h

Jo soc d'Esplugues de Llobregat i a la nostre alcaldessa (PSC) se li tindria que caure la cara de vergonya, que no va donar cap suport a la consulta popular, posan-li traves, que es una antipatica i una mala dona pagada per la espanya mes facha.
A veure si aconseguim la independencia i la fotem fora a aquesta desgraciada.

Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de juliol de 2010, 11.53 h

Molt be, Abate Marchena, amb dos collons !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jioan sellés fletxa Barcelona
8 de juliol de 2010, 11.01 h

Doncs, sí, ABATE MARCHENA. així és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
8 de juliol de 2010, 10.17 h

El Baix Llobregat está castrado para la política de la LIBERTAD. Los socialistas, más las izquierdas claudicantes que le apoyan en los municipios tienen a los ciudadanos que vinieron en los años 50-70 son los grandes culpables del ALIENAMIENTO colectivo. Les dan folclore, y todo aquello que les ata al pasado de donde vienen.
Es una tarea de titanes el intentar quitarles el apego a una tierra que les expulsó de su seno por la miseria de sus ciudadanos. Muchos sueñan con un SUR idílico, e ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
RR fletxa Barna
8 de juliol de 2010, 07.46 h

Aquest del Bajo Llobregat l'unic estatut que els interessa es el de Andalusia, i aquest està força bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
8 de juliol de 2010, 07.01 h

Baix llobregat donria suport a un peix si serià Espanyolista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.